[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Gedrag

Gedrag van katten

Wat betekent de miauw van je kat: 5 specifieke kattengeluiden

Wanneer je je huis deelt met een kat, hoor je gedurende de dag veel verschillende kattengeluiden. Soms is het heel duidelijk wat je kat je probeert te vertellen (bijvoorbeeld dartelen rond haar voerbakje terwijl ze naar je kijkt). Maar lang niet altijd is het duidelijk wat ze precies bedoelt. Soms ben je het personeel van een welbespraakte katten dame of heer. Dit is vooral het geval bij oudere katten. Katten worden vocaler wanneer ze ouder worden of hun gehoor afneemt. Hier zijn een paar specifieke kattengeluiden en hun betekenis:

Meer informatie

De feiten op een rijtje: veelgehoorde mythes over uw kat

Mensen zijn altijd al geboeid geweest door het vaak mysterieuze karakter van katten. Het is niet makkelijk om te achterhalen wat ze denken of voelen.

Meer informatie

Wat vertelt de staart van uw kat?

De staart van uw kat vertelt veel over wat zij denkt en voelt. Let eens op haar gedrag en u zult ontdekken wat zij u wil vertellen met haar staart.

Meer informatie

Katten en stromend water

Sommige katten zijn erg kieskeurig wat betreft hun water. U zet vers water voor ze neer gedurende de hele dag, maar zodra u de kraan openzet komen ze plotseling aanstormen om te drinken.

Meer informatie

Waarom katten geen kattenbak gebruiken

Wanneer uw kat haar toiletgewoonten heeft veranderd en geen kattenbak meer gebruikt, dan is hier waarschijnlijk een duidelijke reden voor. Zelfs wanneer ze dit nu ergens anders in huis doet. Vieze kattenbakken: Katten houden er niet van om een kattenbak te gebruiken die zwaar bevuild is.

Meer informatie

Waarom mauwen katten?

Zelfs een klein kind is bekend met het geluid van een kat en kan dit ook nabootsen. Dat onderscheidende "mauwen" is geen gewoon kattengeluid. Het is eigenlijk een verrassend verfijnde wijze van communiceren, maar waarom mauwen katten eigenlijk? U kunt veel te weten komen over uw kat door aandacht te besteden aan haar manier van mauwen.

Meer informatie

Katten die muizen vangen

Katten houden van muizenvangen. En omdat ze van nature jagers zijn, zijn ze er zeer goed in.

Meer informatie

Katten en het veranderlijke weer

Veranderlijk weer heeft als gevolg dat de behoeften van uw kat veranderen. Vooral de zomer- en wintermaanden brengen bepaalde problemen mee voor uw kat.

Meer informatie

Vuurwerk zonder angst

Vuurwerk is een leuk onderdeel van veel speciale gebeurtenissen door het jaar heen. Helaas zijn de harde knallen en de felle flitsen vaak beangstigend voor uw huisdieren.

Meer informatie

Adopting an Adult Cat

Avec un chat adulte, vous aurez très rapidement une très bonne idée de son tempérament. Le comportement d'un chaton peut changer de façon significative (et pas toujours en mieux!) en grandissant.

Meer informatie

Sproeien en urineren binnenshuis

De meeste katten zijn erg nauwkeurig in hun toiletgewoontes en zullen consequent gebruikmaken van een kattenbak die binnen staat of van de grond in de tuin. Als ze sproeit en urineert in de hoek van de kamer, dan kan dit erg zorgwekkend zijn. Sproeien of urineren? Katten gebruiken urine als een geursignaal of 'teken' voor zichzelf en andere katten.

Meer informatie

Mijn kat is een kieskeurige eter

Wanneer uw kat een kieskeurige eter is, maakt u zich dan geen zorgen, want katten hebben deze extreme kieskeurigheid als reputatie. Dit gedrag wordt over het algemeen aangeleerd en is dus niet aangeboren. U denkt misschien dat uw kat variatie in haar voeding wil of moet hebben, maar in feite eet ze gedurende haar hele leven graag dezelfde dagelijkse voeding, mits het een voedzame maaltijd is.

Meer informatie

[ ↑ skip to content ↑ ]