[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Een volwassen kat voeden

Hoen en wanneer uw kat te eten geven?

Hoe en wanneer uw kat te eten geven Het is belangrijk om uw kat de juiste hoeveelheid voer op de juiste momenten te geven, maar dat kan lastig zijn. De voedingsbehoefte van de ene kat is zeker niet hetzelfde als van een andere kat. Voedingsadviezen in brochures en op de verpakking zijn slechts richtlijnen.Het is belangrijk de fysieke gezondheid van uw kat in de gaten te houden en de voedingshoveelheden aan te passen indien nodig.

Meer informatie

Het risico van onbeperkt voeren

Wist u dat niet alleen het soort voer, maar ook de manier waarop u voert een groot verschil kan maken voor de gezondheid van uw kat?

Meer informatie

Waarin verschilt de voedingsbehoefte van een kat van die van een mens?

Uit een onderzoek naar dierenvoeding die zelf samengesteld was, bleek dat meer dan 90% van deze zelfgemaakte voeding niet alle voedingsstoffen bevatte en niet in balans was qua voedingsstoffen* Ieder huisdier heeft zeer verschillende voedingsbehoeften. Een maaltijd koken voor uw kat is niet hetzelfde als een maaltijd koken voor uw kinderen of uzelf. Katten hebben een voedingsbehoefte die sterk verschilt van die van de mens. Voedingen die niet voldoen aan de behoefte van de kat kunnen leiden tot gezondheidsproblemen.

Meer informatie

Mengen van droogvoer en natvoer

Het gebruik van blikvoeding als aanvulling op droogvoer is iets wat regelmatig voorkomt. Onderzoek toont zelfs aan dat veel huisdieren die een speciale voeding krijgen voor de behandeling van een aandoening, tevens blikvoer uit de supermarkt eten.

Meer informatie

Het voeren van vis aan katten

Uw moeder heeft u dit waarschijnlijk al ontelbare keren verteld: vis is goed voor u. Maar is het voeren van vis aan katten een goed idee? Recent onderzoek suggereert dat dit waarschijnlijk het geval is.

Meer informatie

Beloon uw kat zo vaak mogelijk - niet alleen tijdens de kerstdagen

Iedereen houd van een beloning op zijn tijd en zeker met de kerstdagen in het vooruitzicht. En alhoewel het verleidelijk is om uw kat tafelrestjes te geven, menselijke voeding kan vaak gevaarlijk zijn voor uw kat.

Meer informatie

[ ↑ skip to content ↑ ]