[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Nat vs Droog: welk kattenvoer is het beste?

Wanneer u voor het eerst uw nieuwe kat of kitten naar huis brengt kan het lastig kiezen zijn. Geeft u haar natvoer of brokjes? Beide kunnen een ultieme bron van gezonde voedingsstoffen zijn, zolang u haar een geschikte balans aan voedingsstoffen voorschotelt. En sommige baasjes besluiten om de twee vormen af te wisselen. Natuurlijk, ieder type voeding heeft zijn voor- en nadelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje, zodat u kunt bepalen wat het beste is voor uw kat.

Meer informatie

Breng de lente in uw kat!

De lente komt eraan! Het is tijd om weer lekker in beweging te komen. Wij denken dat uw kat ook staat te springen om naar buiten te gaan en de lente te ruiken! We hebben eerst nog een aantal goede fitnesstips voor jullie allebei. Start nu met goede gewoonten. En vergeet niet een mooie, zonnige selfie te maken en in te sturen!

Meer informatie

Het juiste kattenvoer per levensfase

Denkt u na over wat de beste manier is om voor de gezondheid van uw kat te zorgen? Hier volgt een tip: begin met de maag. Voeding is de belangrijkste factor bij de gezondheid van katten, dus begin vroeg en begin goed. Meer over voeding

Meer informatie

Heeft mijn kat eigenlijk beweging nodig?

Uw kat voldoende beweging geven kan moeilijk zijn, vooral omdat veel katten de voorkeur lijken te geven aan een lui leven. Maar te weinig beweging kan leiden tot gewichtstoename, verveling en opgekropte energie. Dus hoeveel beweging is precies genoeg? Lees het hier...

Meer informatie

Gebitsverzorging voor uw kat – geen tandenborstel nodig!

U hoeft het gebit van uw kat niet alleen voor de show stralend wit te houden. Een frisse adem en stralende tanden zijn een kenmerk van een gezonde kat en het tegenovergestelde is ook waar! Hier volgen enkele manieren om ervoor te zorgen dat uw kat de gebitsverzorging krijgt die ze nodig heeft... Verder lezen

Meer informatie

Speeltips voor uw kat

Spelen begint en eindigt niet met de krabpaal: er is een schat aan leuke activiteiten die u met uw kat kunt doen en ze zullen allemaal uw band versterken en haar fit en blij houden. Meer over spelen

Meer informatie

Huidverzorging voor uw kat

Katten besteden net zoals alle katachtigen veel aandacht aan de netheid van hun huid en vacht. Maar zelfs de allerijverigste poetsers zijn dol op een beetje hulp van u hier en daar. Meer over huidverzorging

Meer informatie

Zorg dat uw kat niet aankomt

Katteneigenaren maken zich vaak zorgen over het gewicht van hun kat. Aangezien katten normaal gesproken onbeperkt te eten krijgen, wat betekent dat ze mogen eten wanneer en zo veel ze willen, kan uw kat gemakkelijk een paar extra pondjes aankomen als ze niet genoeg lichaamsbeweging of de verkeerde voeding krijgt. Meer over gewicht

Meer informatie

Verwen uw kat met de feestdagen - zonder dat zij aankomt

Onze huisdieren verdienen het ook om verwend te worden met de feestdagen. Door al die extra aandacht in de vorm van snacks, liggen de extra grammetjes op de loer. Hier volgen enkele tips om uw kat deze maand slank en fit te houden…

Meer informatie

4 tips voor de verantwoordelijke kattenvriend

Zoals de meeste kattenbezitters wel weten, delen katten de lakens uit. Het is gemakkelijk om toe te geven aan de grillen van een kat, maar iets moeilijker om te zorgen dat je doet wat absoluut het beste voor haar is. Ontdek 4 eenvoudige manieren om een verantwoordelijke katteneigenaar te zijn ...

Meer informatie

Wat kunt u doen aan de spijsverteringsproblemen van uw huisdier?

Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.

Meer informatie

Is kattenkruid veilig voor mijn kat?

Katten houden van kattenkruid. En het is volkomen veilig - er zit niets in dat uw kat schade kan toebrengen.

Meer informatie

Het adopteren van een volwassen kat

Bij een volwassen kat heeft u meteen een heel goed beeld van het temperament van de kat. Het gedrag van een kitten kan ingrijpend veranderen naarmate ze ouder wordt. De persoonlijkheid van een volwassen kat zal consistenter zijn, en u zult in staat zijn om alle eigenschappen en eigenaardigheden te peilen door middel van de interactie tussen de kat en de medewerkers van het asiel.

Meer informatie

Kattenrouw

Er wordt weinig aandacht besteed aan het onderwerp kattenrouw, grotendeels omdat ze vaak worden gezien als onafhankelijke dieren die een groot deel van hun 'wilde' natuur behouden. Maar katten vertonen wel degelijk veranderingen in hun gedrag na het verlies van een andere kat en soms zijn deze moeilijk te begrijpen. Wanneer dieren nauw met elkaar verbonden zijn is de kans groter dat ze van streek raken door het verlies van hun metgezel.

Meer informatie

Heeft uw kat een gevoelige maag?

Katten kunnen last hebben van een gevoelige maag en kunnen aanleg hebben voor het krijgen van spijsverteringsproblemen. Er zijn een aantal symptomen die aangeven dat uw kat een moeilijke spijsvertering heeft. U moet dan denken aan soms of regelmatig overgeven, winderigheid, sterk ruikende zachte uitwerpselen of diarree.

Meer informatie

Voordelen van steriliseren

Steriliseren en castreren zijn chirurgische procedures die ervoor zorgen dat uw kat zich niet meer kan voortplanten. Het begrip steriliseren wordt ook wel gezien als de algemene definitie voor deze procedure. Wanneer u één of meerdere buitenkatten heeft, zult u serieus moeten overwegen of u uw kat wil laten steriliseren.

Meer informatie

Tandheelkundige zorg voor katten

Geloof het of niet, de tandverzorging van uw kat is net zo belangrijk als de zorg voor uw eigen gebit. Goede tandverzorging voor katten is cruciaal voor hun algehele gezondheid. Plak en tandsteen De combinatie van speeksel, eiwitten, bacteriën en voedseldeeltjes vormen samen een geleidelijke opbouw van plak.

Meer informatie

Een spijsverteringsprobleem is de meest voorkomende reden om een dierenarts te bezoeken

Het is belangrijk dat u goed let op de spijsvertering van uw kat. Mocht u het idee hebben dat zij last heeft van spijsverteringsproblemen zoals diarree of braken, ga dan langs bij uw dierenarts.

Meer informatie

Zwangerschap bij katten

Als u niet van plan bent om uw kat nakomelingen te laten krijgen, dan is het altijd het beste om haar te steriliseren. Dracht bij katten is een belangrijke gebeurtenis, en als u de beslissing hebt gemaakt om uw kat kittens te laten krijgen, dan staat u een groot avontuur te wachten.

Meer informatie

Met uw kat naar de dierenarts

Er komt een zeker moment in haar leven waarop uw kat een bezoek moet brengen aan de dierenarts. Hoewel dit meestal een stressvolle gebeurtenis is, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om dit bezoek voor zowel uzelf als voor uw kat gemakkelijker te maken.

Meer informatie

Urinary tract infections

Uw kitten kan het u niet vertellen als zij zich niet lekker voelt, en daarom moet u letten op mogelijke gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan. Een zo'n probleem kan FLUTD zijn, een aandoening aan de lagere urinewegen. U moet in dit geval hierop letten: Pijn tijdens het plassen. Kramp, janken of ander overduidelijk ongemak.

Meer informatie

Een gezonde huid en een gezonde vacht

Een van de belangrijkste dingen als u uw kat in topconditie wilt houden, is ervoor zorgen dat ze een gezonde huid en vacht heeft. Hoeveel verzorging uw kat nodig heeft, zal afhangen van haar ras, maar meestal geldt de regel: hoe meer haar een kat heeft, hoe meer ze geborsteld en verzorgd moet worden.

Meer informatie

Is uw kat aangekomen?

Veel eigenaren raken bezorgd wanneer ze zien dat hun kat is aangekomen. Gesteriliseerde katten hebben een derde minder voedsel nodig dan voor de sterilisatie en zullen snel te zwaar worden als u niet een oogje in het zeil houdt.

Meer informatie

De risico’s van overmatig zoutgebruik

Zout is een belangrijk ingrediënt in de voeding van uw kat en speelt een cruciale rol voor haar gezondheid. Zout (of natrium chloride) handhaaft het lichaamsvocht en is nodig voor het functioneren van de organen en het zenuwstelsel.

Meer informatie

Betekent een droge neus een zieke kat?

Bezorgde eigenaren vragen vaak of een droge neus een zieke kat betekent. Om kort te zijn is het antwoord nee. Er zijn veel redenen waarom uw kat een droge, warme neus kan hebben en deze hoeven niets te maken te hebben met haar gezondheid.

Meer informatie

Krolse katten

Krolse poezen vereisen speciale aandacht en verzorging. Als uw kat al een keer krols is geweest dan herinnert u zich zeker de kenmerkende geluiden en haar constante vraag om aandacht.

Meer informatie

[ ↑ skip to content ↑ ]