[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Kitten gezondheidscheck-up bij 6 maanden

De zesmaandelijkse gezondheidscontrole van uw kitten

Na zes maanden is het aan te raden om een afspraak met de dierenarts te maken om uw kitten grondig te laten onderzoeken. De dierenarts zal bekijken of uw kitten op schema ligt in haar ontwikkeling en groei, en zal haar daarom wegen en aan een algemeen gezondheidsonderzoek onderwerpen.Een rustige kitten

Als uw kitten al gewend is om te worden vervoerd in haar reismand, springt ze er zonder problemen in. Met een zacht dekentje en haar favoriete speeltje voelt ze zich snel op haar gemak. Als ze erg overstuur lijkt, kan het ook heel goed helpen om speciale, kalmerende feromonenspray in haar mandje te spuiten.

Door al het borstelen en spelen zal uw kitten zich wel op haar gemak voelen, maar neem voor de zekerheid toch wat lekkers mee, zodat ze zich bij de dierenarts ook netjes gedraagt. Dit zal haar geruststellen en helpen te begrijpen dat een ritje naar de dierenarts best een positieve ervaring kan zijn, zowel voor haar als voor u.

Wat kunt u verwachten?

De dierenarts zal uw kitten wegen om er zeker van te zijn dat ze de juiste groei doormaakt en u vertellen of u haar meer of minder eten moet geven. Tijdens het onderzoek kijkt uw dierenarts nauwkeurig naar de ogen, oren, poten en tanden van uw kitten. Op deze leeftijd zouden de tanden van het blijvende gebit door moeten komen. De melktanden vallen meestal vanzelf uit om plaats te maken voor het blijvende gebit, maar als dit niet gebeurt zal de dierenarts u vertellen wat er in dat geval moet worden gedaan. De dierenarts kijkt ook samen met u naar het ontwormingsschema en de vlooienbestrijding en adviseert u over eventuele behandelingen in de toekomst.

Welk voer moet ik geven?

De dierenarts zal graag willen weten welk voer u aan uw kitten geeft en zal u vertellen of het raadzaam of nodig is om daar iets aan te veranderen. Het kan zijn dat u wordt aangeraden om een product te kiezen zoals Hill's™ Science Plan™ Kitten of Hill's Science Plan Sterilised Cat als uw kitten al is gesteriliseerd of gecastreerd.

Stel gerust vragen

De zesmaandelijkse gezondheidscontrole en is een ideale gelegenheid om uw dierenarts eventuele prangende vragen te stellen. U kunt bijvoorbeeld sterilisatie of castratie ter sprake brengen, want zes maanden is de juiste leeftijd voor de ingreep. Steriliseren of castreren is één van de beste dingen die u voor uw kitten kunt doen in verband met haar gezondheid. Als u een kater hebt, zal hij na de castratie minder fel worden in de bescherming van zijn territorium, minder geneigd zijn om te sproeien en niet meer zo vaak de hort op gaan om te vechten met andere katten. Bij poezen verkleint een sterilisatie het risico op baarmoederinfecties en tumoren in de borst.

Iets anders waar u aan moet denken, is het laten zetten van een chip. Dit kleine en onzichtbare apparaatje is gemakkelijk aan te brengen en biedt u de rustgevende gedachte dat uw kitten eenvoudig geïdentificeerd kan worden bij vermissing.

Huisdierenverzekering

Als u nog geen huisdierenverzekering hebt, is dit een goed moment om er één te overwegen. Het is geruststellend om te weten dat u bent gedekt tegen de kosten die de behandeling van gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Lees voordat u de verzekering aanschaft de kleine lettertjes en bedenk goed of de polis geschikt is voor uw situatie.[ ↑ skip to content ↑ ]