[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Training en gedrag van kittens

Advies om uw kitten op te voeden:

Geef uw kitten kattenbaktraining

Katten zijn van nature erg schoon en de kans is groot dat uw kitten al van haar moeder heeft geleerd dat ze de kattenbak moet gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is een plastic kattenbak kopen die groot genoeg is voor uw kitten om in te bewegen en deze te vullen met voldoende kattengrit om de bodem te bedekken (als u hetzelfde merk gebruikt als dat van uw fokker zal uw kitten daar blij mee zijn en de geur en het materiaal meteen herkennen).

Meer informatie

De ontmoeting met de huisgenoten

Als u thuis al een kat hebt, zal ze waarschijnlijk haar territorium willen verdedigen zodra uw nieuwe kitten arriveert. Vanzelfsprekend wilt u ook dat uw kat uw nieuwe huisdier accepteert. Maar het is net zo vanzelfsprekend dat er wat overredingskracht bij komt kijken om uw oude kat de nieuwe kitten te laten accepteren die zij beschouwt als een rivaal.

Meer informatie

Help uw kitten een sociale kat te worden

U wilt dat uw kitten opgroeit tot een kat die goed op mensen reageert en een echte vriend en metgezel is. Om dit te bereiken, moet u niet vergeten dat katten een erg korte socialisatieperiode hebben. De eerste vier tot 16 weken zijn daarom van groot belang voor de ontwikkeling van sociaal gedrag.

Meer informatie

Kittenpsychologie

Het is de moeite waard om te begrijpen hoe uw kitten denkt en waarom ze zich gedraagt zoals ze zich gedraagt. Op deze manier kunt u een nog nauwere band met haar opbouwen. Bovendien helpt het u om haar vernielzucht in te tomen, zodat ze een kat wordt waarmee u graag uw huis deelt.

Meer informatie

Spelen met kinderen

Als het om spelen gaat, dan is uw kitten een natuurtalent; ze maakt overal een spelletje van. Of het nu gaat om een prop papier of folie, een pennendop of een voorwerp aan een touwtje, kittens kunnen de verleiding gewoon niet weerstaan om ermee te spelen.

Meer informatie

Zijn katten te trainen?

Om uw nieuwe kitten te trainen, moet u weten hoe ze denkt en zich gedraagt. Katten zijn anders dan honden. Honden zijn roedeldieren die het hun 'leider' (u) naar de zin willen maken.

Meer informatie

Uw kitten begrijpen

Katten kunnen u duidelijk laten weten wat ze willen, verbaal of non-verbaal. Het zal echt niet lang duren voordat u weet wat uw kat u wil vertellen. Miauwen Naarmate uw kitten groter wordt zal ze steeds minder kleine 'mauwtjes' laten horen.

Meer informatie

Waarom uw kitten krabt

Naarmate uw kitten groter wordt, groeien ook haar nagels! Om die kort te houden zal ze krabben. Krabben is een natuurlijke manier om een territorium af te bakenen en ook een ideale manier om de spieren te strekken.

Meer informatie

Wat is uw kitten's idee van een leuke vakantie?

Iedereen is dol op vakantie. Toch? Veel katten houden echt niet van reizen, maar als ze er van jongs af aan al aan zijn gewend is het normaal gesproken geen probleem.

Meer informatie

Reizen met uw kitten

Als u uw kitten met u mee wilt nemen of u moet om een andere reden met haar de deur uit, vervoer haar dan in een veilige draagmand voor katten. De meeste katten hebben een hekel aan een draagmand en gaan er vandoor zodra u deze uit de kast haalt! Om te voorkomen dat uw kitten deze angst ontwikkelt, is het een goed idee om de mand van het begin af aan op toegankelijke plek te bewaren, met de deur open.

Meer informatie

Kunnen katten in het donker zien?

Nu dat u een nieuwe kitten hebt, worden alle verhalen die u de afgelopen jaren over katten hebt gehoord belangrijker. Het is voor u misschien niet altijd even duidelijk of deze verhalen nu echt of gewoon fabels zijn. Met het volgende lijstje kunt u feiten en fabels uit elkaar houden.

Meer informatie

Gek van kattenkruid

Zowel katten als kattenliefhebbers zijn vaak gefascineerd door kattenkruid. Er zijn ongeveer 250 verschillende soorten Nepeta cataria, beter bekend als kattenkruid of kattenmint.

Meer informatie

Houd uw kitten dicht bij huis

Katten die de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan genieten hier van. Ze worden echter ook geconfronteerd met een aantal andere risico's: verkeer, honden, andere katten, het opdoen van vlooien of andere nare ziekten.

Meer informatie

Wordt uw kat een moeilijke eter?

Verandering is onontkoombaar, zelfs voor katten. Neem bijvoorbeeld de eerste verjaardag. Dat is een mijlpaal voor een kat, omdat ze dan geen kitten meer is en echt thuishoort bij de volwassenen.

Meer informatie

Muizen vangen

Katten houden van muizen vangen. En omdat ze van nature jagers zijn, zijn ze er zeer goed in.

Meer informatie

Seizoensgebonden advies

Met het wisselen van de seizoenen wordt uw kitten telkens geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, maar ook met bepaalde gevaren. Wanneer u de onderstaande adviezen ter hand neemt, zal zij net zo van de seizoenen genieten als u. Een vrolijk kerstfeest voor iedereen Doe uw voordeel met deze tips voor een veilige kerst.

Meer informatie

[ ↑ skip to content ↑ ]