[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Uw kitten is bijna volwassen

Na één jaar is uw kitten een volwassen kat. Ze gedraagt zich misschien nog steeds als een ondeugende kitten, maar haar behoeften zijn veranderd. Nu ze volgroeid is, heeft ze volwassen voeding nodig met de juiste hoeveelheid voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Volwassen katten verbruiken minder energie dan kittens, dus als u haar kittenvoer blijft geven, kan dat overgewicht tot gevolg hebben. De dierenarts vertelt u met alle plezier over het dieet van uw huisdier en kan u een voer aanraden dat geschikt is voor volwassen katten.

Het is een goed idee om haar langzaam aan het nieuwe voer voor volwassenen te laten wennen door het gedurende 5 tot 7 dagen geleidelijk door het kittenvoer te mengen, totdat ze aan de nieuwe smaak en samenstelling is gewend. Als u niet van plan bent om te fokken, kunt u uw kat beter laten steriliseren of castreren.

Deze ingreep heeft veel voordelen voor de gezondheid van uw kat. Praat met de dierenarts over de voordelen die het voor haar heeft. Het is overigens wel zo dat geholpen katten meer risico lopen om dik te worden. Na de ingreep verloopt het metabolisme meestal trager en dat betekent dat ze minder calorieën nodig hebben. Er is speciaal dieetvoer verkrijgbaar, zoals Hills™ Science Plan™ Sterilised Cat, dat helpt te voorkomen dat katten dik worden na sterilisatie of castratie. Als uw kat 14 maanden oud is, zal uw dierenarts u ook aanraden om de inentingen te herhalen om zo de bescherming tegen allerlei ziekten te verlengen. Dit is tevens een goed moment om te controleren of uw kat nog op schema ligt wat betreft de bescherming tegen parasieten, zoals de behandeling tegen vlooien en wormen.

[ ↑ skip to content ↑ ]