[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Een volgroeide volwassen kat

Eenvoudige tips om uw oude kat in beweging te houden

Wanneer oude katten trager worden, lopen ze wat langzamer, springen ze wat voorzichtiger en spelen ze wat minder. Hoewel deze gedragsverandering normaal is bij een oudere kat, kan het eigenaren ongerust maken. Een goede manier om ervoor te zorgen dat uw kat kwiek blijft, is door activiteiten met haar te doen die haar geest prikkelen en lichaam lenig houden. Die kleine kitten die u jaren geleden liefdevol in huis heeft genomen is nu een oudere dame, en ze heeft u nodig om haar mentale en lichamelijke gezondheid op peil te houden.

Meer informatie

Wat kunt u doen aan de spijsverteringsproblemen van uw huisdier?

Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.

Meer informatie

Katten en het veranderlijke weer

Veranderlijk weer heeft als gevolg dat de behoeften van uw kat veranderen. Vooral de zomer- en wintermaanden brengen bepaalde problemen mee voor uw kat.

Meer informatie

Het verzorgen van uw kat

Katten zijn zeer schone dieren, maar zelfs de meest schone kat zal profiteren van een beetje hulp bij hun verzorging, vooral als ze lang haar hebben. Daarnaast is het verzorgen van uw kat een uitstekende manier om een band met elkaar op te bouwen. Het is een goed idee om uw kat al vanaf jongs af aan te laten wennen aan het borstelen en kammen.

Meer informatie

Omgaan met haarballen

Bijna alle kattenbezitters hebben wel eens een haarbal gezien of het storende geluid dat hun kat maakt bij het ophoesten hiervan gehoord. Haarballen zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze de onderscheidende vorm van cilindrische (buisvormige) massa's haar hebben. Soms wordt een haarbal vergezeld van gal of etensresten.

Meer informatie

Verhuizen-met-uw-kat

Als er één ding is dat nog stressvoller is dan verhuizen, dan is het wel verhuizen met uw kat. Maar toch, met een zorgvuldige planning zou alles soepel moeten verlopen. Katten ontwikkelen een sterke band met hun omgeving dus verhuizingen kunnen nogal stressvol zijn.

Meer informatie

[ ↑ skip to content ↑ ]