[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Verzorging van een
senior kat (11+)

Een stimulerende omgeving creëren

Vier voorbeelden van een stimulerende omgeving voor uw senior kat

Uw huis is voor uw kat een veilige haven. Net als ieder ander gezinslid heeft uw kat een gezonde leefomgeving nodig met ruimte om te groeien, spelen en vooral om zich goed te voelen. Door een interessante omgeving te creëren voor uw senior kat, wordt zij mentaal gestimuleerd, blijft zij langer actief en worden mogelijke gedragsproblemen verminderd.

Geef uw kat wat (verticale) ruimte. Hierdoor heeft uw oudere kat meer ruimte om in te bewegen en klimmen. Kattenbomen en klimpalen zijn ideaal voor uw oudere kat om zich in te verstoppen, uit te rekken of te rusten.

Haal een krabpaal in huis. Krabpalen bieden een ideale mogelijkheid voor uw kat om zich uit te leven. Bovendien blijven uw meubelen langer mooi! Zorg voor een robuuste krabpaal van katvriendelijk materiaal zoals hout, sisaltouw of stevig tapijt. Zet deze vlakbij een raam, de slaapplaats van uw kat of een ander favoriet plekje waar uw kat gewoon lekker kat mag zijn.

Speel het spelletje mee. Katten zijn dol op sluip- en jachtspelletjes. En als u maar één kat hebt, is het nog belangrijker dat u spelletjes en activiteiten met haar doet waarbij zij de gelegenheid krijgt om te jagen en bewegen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat kattenspeeltjes die interactie met de eigenaar vereisen, de populairste speeltjes zijn.

Wees goed gezelschap. Omdat katten sociale dieren zijn, is het belangrijk uw senior kat voldoende gezelschap, mentale stimulatie en specifiek op haar leeftijd afgestemde zorg te geven. Zacht aaien, strelen, borstelen en spelen zijn allemaal aan te raden. Als uw kat een groot deel van de dag alleen is, is het misschien beter een tweede kat in huis te nemen zodat zij gezelschap heeft. Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u een dergelijke beslissing neemt.

 • Specifieke behoeften

  Senior katten hebben specifieke behoeften om zich te beschermen tegen ouderdoms-verschijnselen.

  Voedingsbehoeften
 • NIEUW: Senior 11+ Healthy Ageing

  Verkrijgbaar als droogvoer en als natvoer in heerlijke maaltijdzakjes.

  Productassortiment
 • Onze 10 beste gezondheidstips

  Tips voor een lang en gezond leven, speciaal voor oudere katten.

  Lees het artikel
[ ↑ skip to content ↑ ]