[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Voeding en voeren

Voedingsbehoeften van senior katten

Voedingsbehoeften van senior katten

Naarmate uw kat ouder wordt, kan eten geven echt een probleem worden, zowel voor u als voor uw kat. Omdat de voedingsbehoeften van uw senior kat kunnen veranderen of schommelen, is het belangrijk te weten wat de onderliggende oorzaken hiervan zijn.

Feiten over het gewicht van oudere katten

Als u merkt dat uw kat dezelfde hoeveelheid eet en toch aankomt, kan dit te maken hebben met een tragere stofwisseling of verminderde activiteit. Overgewicht kan leiden tot bepaalde medische aandoeningen die vaak voorkomen bij katten op leeftijd, onder andere aan het hart, de luchtwegen, de urinewegen, de huid en de gewrichten. Kleinere hoeveelheden voedsel geven of geleidelijk overgaan op caloriearmere voeding in combinatie met meer lichaamsbeweging kan het lichaamsgewicht doen afnemen.

Als uw senior kat geen probleem heeft met eten, maar toch afvalt, kan dit komen door een aandoening aan het hart, de schildklier of de alvleesklier (suikerziekte). Aan de andere kant kunnen katten soms minder eten en afvallen door pijnlijke paradontale aandoeningen (tanden en het tandvlees) of nieraandoeningen. Het is noodzakelijk om iedere abnormale verandering in het gewicht van uw oudere kat te bespreken met uw dierenarts.

Als uw kat gebrek aan eetlust heeft, kan dit komen door een verminderde smaak, wat de hoeveelheid voedsel die uw kat per dag eet kan beïnvloeden. Het gebrek aan eetlust kan ook worden veroorzaakt door een ziekte, dus het is belangrijk uw dierenarts te raadplegen. Als uw kat minder eetlust lijkt te hebben, probeer dan eens maaltijdzakjes te voeren in de smaak waarvan u weet dat uw kat er dol op is.

De juiste voeding kan helpen

Nu is er hulp beschikbaar in de vorm van een gemakkelijk te kauwen en licht verteerbare samenstelling. De nieuwe Science Plan™ Feline Senior 11+ Healthy Ageing/Voor een gezonde oude dag kattenvoeding bevat omega 3-vetzuren en een exclusieve combinatie anti-oxidanten en andere voedingsstoffen die een bijdrage leveren:

 • Gecontroleerd mineralengehalte voor een optimale gezondheid van de nieren en minder 'ongelukjes' in huis
 • Met essentiële amino- en vetzuren om bij te dragen aan het behoud van gezonde organen en een gezond immuunsysteem
 • L-carnitine om het behoud van de spiermassa en de souplesse te ondersteunen
 • Een exclusieve combinatie anti-oxidanten om de interactie met de eigenaar en de helderheid van geest te helpen verbeteren

Door de juiste voeding te kiezen, kunt u uw senior kat helpen lang en gezond te leven. Raadpleeg voor meer informatie over de voedingsbehoeften van uw oudere kat, uw dierenarts.

 • NIEUW: Senior 11+ Healthy Ageing

  Verkrijgbaar als droogvoer en als natvoer in heerlijke maaltijdzakjes.

  Productassortiment
 • Onze 10 beste gezondheidstips

  Tips voor een lang en gezond leven, speciaal voor oudere katten.

  Lees het artikel
 • Tips voor een aangenamer dierenartsbezoek

  Tips voor het transport, de autoreis en bij de dierenarts met een senior kat.

  Aangenamer dierenartsbezoek
[ ↑ skip to content ↑ ]