[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Voeding en voeren

Hoe helpt u uw kat overschakelen op Hill’s™ Science Plan™ Feline Senior 11+ Healthy Ageing kattenvoer?

Uw senior kat overschakelen op Hill's Science Plan Feline Senior 11+ Healthy Ageing kattenvoeding

Veranderingen zijn niet altijd makkelijk. Neem bijvoorbeeld uw harige vriendinnetje - van een kitten is zij uitgegroeid tot een volwassen kat, toen werd ze ouder en nu is ze al echt op leeftijd, een 'senior' kat. In iedere nieuwe levensfase moest het dieet van uw kat worden aangepast om haar van de juiste voedingsstoffen te voorzien en haar gezond te houden.

Het is niet alleen belangrijk uw senior kat over te laten schakelen op voer speciaal voor senior katten, maar ook om dit op de juiste manier te doen.

Neem de tijd. Een te snelle overschakeling op nieuw voer, kan tot braken of diarree leiden. Een geleidelijke overschakeling van het huidige naar het nieuwe voer is belangrijk om maagproblemen te voorkomen.

Wees geduldig. Geduld hebben is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel nodig om ervoor te zorgen dat uw kat het nieuwe voer accepteert. Als het nieuwe voer een andere vorm heeft dan het oude voer, kan het bovendien langer duren voordat uw kat eraan is gewend. En dan is een flinke portie geduld geen overbodige luxe!

Vergeet het water niet. Als u overschakelt van blikvoer op droogvoer, is het belangrijk dat uw kat voldoende water kan drinken om verstopping te voorkomen. In dat geval kan het zeven dagen of langer duren voordat uw kat volledig is overgeschakeld op het nieuwe voer.

Richtlijn voor de overschakeling op de nieuwe voeding

Dagen Huidig voer Science Plan™ Feline Senior 11+ Healthy Ageing kattenvoer
1-2 75% 25%
3-4 50% 50%
5-6 25% 75%
7 100%

Dit is slechts een algemene richtlijn. Uw dierenarts zal u een overgangsplan aanraden dat past bij de specifieke behoeften van uw kat.

Dagelijkse voedingstabel Hill’s™ Science Plan™ Feline Senior 11+ Healthy Ageing kattenvoer

Deze hoeveelheden zijn slechts een richtlijn. Uw senior kat kan meer of minder voer nodig hebben om op het juiste gewicht te blijven. Stem de hoeveelheid hierop af. Als u het niet zeker weet, vraag het dan aan uw dierenarts.

 • Zorg dat er altijd vers water klaar staat!
Lichaamsgewicht Hoeveelheid droogvoer per dag
2 kg 25 - 35g
3 kg 35 - 50g
4 kg 45 - 60g
5 kg 55 - 75g
6 kg+ 11g/kg

Zorg voor een soepele overgang op Hill’s™ Science Plan™ Feline Senior 11+ Healthy Ageing kattenvoer, en help uw oudere kat in de strijd tegen ouderdomsverschijnselen. Lees meer over het verschil dat voeding kan maken voor uw senior kat.

 • Specifieke behoeften

  Senior katten hebben specifieke behoeften om zich te beschermen tegen ouderdoms-verschijnselen.

  Voedingsbehoeften
 • NIEUW: Senior 11+ Healthy Ageing

  Verkrijgbaar als droogvoer en als natvoer in heerlijke maaltijdzakjes.

  Productassortiment
 • Onze 10 beste gezondheidstips

  Tips voor een lang en gezond leven, speciaal oudere katten.

  Lees het artikel
[ ↑ skip to content ↑ ]