[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Gedrag

Gedrag van honden

Veel Voorkomend Honden Gedrag & de Betekenis van zijn Humeur Interpreteren

De acties van je puppy vertellen veel over zijn humeur. En hoewel je misschien niet zo goed hondentaal spreekt, is het wel handig om de taal van onze viervoeters te leren interpreteren. Heb je bijvoorbeeld wel eens gezien dat je hond bepaalde oppervlaktes likt of rondjes draait op dezelfde plek? Er zijn verschillende oorzaken (mentaal en conditioneel) waarom je hond dit gedrag vertoont. Wanneer je op zijn gedrag gaat letten, kun je je hond helpen.

Meer informatie

Honden die bang zijn voor onweer

Angst voor onweer is een veel voorkomende fobie bij honden. Het wordt meestal gekenmerkt door verstoppen, janken, blaffen, krabben en zelfs urineren.

Meer informatie

Honden die graven

Als uw hond uw tuin langzamerhand in een gekraterd maanlandschap verandert, wanhoop dan niet, want honden die graven doen dit van nature. De eerste stap die u moet nemen, is proberen om achter de reden te komen waarom hij aan het graven is. Honden kunnen graven als gevolg van een roofzuchtig instinct of ze kunnen graven om botten of speeltjes te begraven.

Meer informatie

Slechte gewoonten

U hebt uw hond meegenomen voor een wandeling, u hebt de buurman net verteld hoe goed hij zich gedraagt en plotseling ziet u hem hondenpoep eten. Bah! Wat bezielde hem om dit te doen? Coprophagia (de wetenschappelijke term voor het eten van uitwerpselen) is onaangenaam, maar geen ongewoon gedrag onder honden.

Meer informatie

Het juiste hondenspeelgoed

Honden houden van spelen, zowel met hun eigenaar als alleen. Speeltijd is voor hen een belangrijke gelegenheid om te bewegen, te genieten van de geestelijke stimulatie en om een band met u op te bouwen! Zorg er dus voor dat u het juiste hondenspeelgoed in uw bezit heeft, want dit is van essentieel belang voor hun plezier en veiligheid.

Meer informatie

Wanneer kauwen vernielzuchtig wordt

Honden gebruiken hun mond op vrijwel dezelfde manier als waarop wij onze handen gebruiken - als instrumenten om mee te verkennen. Dit betekent dat ze al het interessante dat ze vinden onderzoeken door erop te kauwen en te knagen. Helaas wordt dit kauwen bij sommige honden vernielzuchtig en een probleem.

Meer informatie

Waarom eten honden gras?

Uw hond is een afstammeling van de machtige wolf, een nobele jager en een verstokte vleeseter. U voedt hem maaltijden van de best mogelijke kwaliteit, dus waarom dringt hij zo aan op het eten van gras? Hoewel niemand er helemaal zeker van is waarom honden gras eten, zijn deskundigen op het gebied van gedrag van huisdieren er zeker van dat het normaal gedrag is en zeker niet iets is om je zorgen over te maken.

Meer informatie

[ ↑ skip to content ↑ ]