[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Leven met andere huisdieren en mensen

Terug naar school? Zo helpt u uw hond te wennen na de vakantieperiode

Ook als u geen kinderen heeft die weer naar school gaan, is de 'terug-naar-school'-periode een tijd om van een zorgeloos vakantiegevoel over te schakelen naar 'weer-aan-het-werk'. Lees hoe u de overgang voor uw vierpotige gezinsleden gemakkelijker kunt maken!

Meer informatie

Checklist voor slimme hondenbezitters

Bent u een nieuwkomer of een doorgewinterde veteraan in de wereld van hondenbezitters? Wat u ook bent, laat onze praktische checklist voor verantwoordelijke hondenbezitters u een extra boost geven. Gebruik deze lijst met praktische tips om nog beter voor uw viervoetige vriend te zorgen ...

Meer informatie

Hond en nieuwe baby… kunnen het erg goed met elkaar vinden

Met de juiste voorbereiding moet het samenbrengen van een hond en een nieuwe baby niet voor problemen zorgen. Natuurlijk is het altijd een spannende tijd wanneer een nieuwe baby geboren wordt, maar soms zal een hond uw enthousiasme niet delen.

Meer informatie

Hond-interactie

De sleutel tot interactie tussen uw hond en andere honden, oftewel socialisatie, is kennis en ervaring. U moet uw hond blootstellen aan zoveel mogelijk positieve ervaringen, met zoveel mogelijk verschillende mensen, plaatsen en dieren als u kunt.

Meer informatie

Spelen met uw hond

Net zoals goede voeding en een liefdevolle thuisbasis, is tijd om samen te spelen belangrijk voor uw hond. Speeltijd is voor hem een belangrijke gelegenheid om te bewegen, te genieten van de geestelijke stimulatie en om een band met u op te bouwen.

Meer informatie

Verlatingsangst

Het alleen achterlaten van uw hond kan leiden tot verlatingsangst. Dit wordt meestal veroorzaakt door over-afhankelijkheid van de eigenaar.

Meer informatie

[ ↑ skip to content ↑ ]