[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Een volgroeide volwassen hond verzorgen

Praktische wenken en tips voor volgroeide honden - ouder dan 7 jaar

Tekenen van veroudering bij oudere honden

Wist u dat in Europa 46% van alle hondeneigenaren een hond van 7 jaar of ouder heeft? Helaas is ook voor honden de sleutel tot een eeuwige jeugd nog niet ontdekt. Gelukkig kunt u op allerlei manieren omgaan met de veranderingen die als gevolg van ouderdom bij uw hond optreden. De eerste stap die u kunt nemen, is herkennen dat bepaald gedrag en/of de geestelijke gezondheid van uw hond is veranderd.

Meer informatie

Oude honden jong houden: hoe bevordert u de vitaliteit

Zorgen voor een oude hond kan lastig zijn, maar uw band met uw hond betekent dat ieder moment dat jullie samen doorbrengen kostbaar is - voor jullie beiden. Daarom wilt u zoveel van deze momenten samen kunnen koesteren. Hoe kunt u uw oude hond zich jong laten voelen? Het begint met het geven van hoogwaardige voeding die speciaal is gemaakt om in de gezondheidsbehoeften van oude honden te voorzien, maar het is ook belangrijk om hem lichamelijk en geestelijk actief te houden. Als u al die dingen doet, bent u al een heel eind op weg om ervoor te zorgen dat u en uw beste vriend optimaal genieten van zijn gouden jaren.

Meer informatie

Vliegen met uw hond

De sleutel tot vliegen met uw hond is voorbereiding. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de quarantaine-eisen van het land van bestemming.

Meer informatie

Wat kunt u doen aan de spijsverteringsproblemen van uw huisdier?

Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.

Meer informatie

Ouder wordende honden

De trieste realiteit van het zijn van een hondeneigenaar is dat uw hond waarschijnlijk sneller ouder wordt dan u. Ouder wordende honden hebben iets meer aandacht nodig, maar kunnen tot op het laatste moment nog steeds met veel voldoening een gezond en plezierig leven leiden.

Meer informatie

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond stopt met blaffen?

De beheersing van het geluidsniveau van uw hond is een belangrijk onderdeel van uw takenpakket als hondeneigenaar. Immers, overmatig geblaf kan niet alleen voor u vervelend zijn, ook uw buren kunnen hier last van hebben. De eerste stap in omgaan met het probleem is om te begrijpen waarom een hond blaft.

Meer informatie

Wanneer uw hond komt te overlijden

De gemiddelde levensduur voor een hond ligt rond de tien en twaalf jaar. Dit betekent dat de meeste eigenaren te maken krijgen met de pijnlijke ervaring van het verlies van hun hond.

Meer informatie

Waarom eten honden gras?

Uw hond is een afstammeling van de machtige wolf, een nobele jager en een verstokte vleeseter. U voedt hem maaltijden van de best mogelijke kwaliteit, dus waarom dringt hij zo aan op het eten van gras? Hoewel niemand er helemaal zeker van is waarom honden gras eten, zijn deskundigen op het gebied van gedrag van huisdieren er zeker van dat het normaal gedrag is en zeker niet iets is om je zorgen over te maken.

Meer informatie

Omgaan met hondenvlooien

Weinig dingen kunnen zo frustrerend zijn voor hondenbezitters als hondenvlooien. Ze kunnen pijnlijke beten geven en in sommige gevallen ziektes overdragen. Een uitbraak is vervelend, maar niet onoverkomelijk en met een klein beetje werk kunnen ze behandeld en voorkomen worden.

Meer informatie

Tandheelkundige zorg voor honden

Geloof het of niet, de tandverzorging van uw hond is net zo belangrijk als de zorg voor uw eigen gebit. Goede tandverzorging is cruciaal voor de algehele gezondheid van uw huisdier. Plak en Tandsteen De combinatie van speeksel, eiwitten, bacteriën en voedseldeeltjes vormen samen een geleidelijke opbouw van plak die op de tanden achterblijft.

Meer informatie

[ ↑ skip to content ↑ ]