[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hoe en wanneer uw oudere hond te eten te geven ?

Het is belangrijk om uw oudere hond op regelmatige momenten de juiste hoeveelheid voeding te geven, dit kan echter lastig zijn - de aanbevolen voedingshoeveelheid kan namelijk per hond verschillend zijn. Voedingsadviezen in brochures en op de verpakking zijn daarom slechts een richtlijn. Het is belangrijk de fysieke gezondheid van uw oudere hond in de gaten te houden en de voedingshoeveelheid indien nodig aan te passen.

Om uw oudere hond te helpen gezond te houden, raadt Hill's de volgende, eenvoudige stappen aan: 

  • Weeg uw hond
  • Voer uw hond op basis van de aanbevolen hoeveelheid en het advies van uw dierenarts
  • Evalueer gedurende de eerste zes maanden elke 2 à 3 weken de fysieke gezondheid van uw hond aan de hand van het lichaamsconditie-scoresysteem 
  • Pas de voedingshoeveelheid hierop aan
  • Herhaal deze stappen

U en uw dierenarts Uw dierenarts is de beste bron van informatie over de gezondheid en het welzijn van uw hond. Vraag uw dierenarts regelmatig om een gewichtscontrole van uw hond. Het behouden van het ideale gewicht van uw huisdier vermindert niet alleen de kans op gezondheidsrisico's maar zorgt er ook voor dat uw hond langer van een gezond en energiek leven kan genieten.

Vraag uw dierenarts welk van deze drie voermethodes het beste is voor uw hond:

Vrije keuze: Het voer staat altijd voor uw hond klaar .
Voeren binnen tijdslimiet: Het voer is staat alleen klaar binnen een bepaald tijdslimiet.
Maaltijden voeren: Uw hond krijgt meerdere keren per dag een afgewogen maaltijd. Water Uw hond heeft ten alle tijden vers drinkwater nodig. Als er gedurende een langere periode geen drinkwater beschikbaar is kan dit de gezondheid van uw hond schaden. Snoepjes en tafelrestjes Ook al is het verleidelijk om uw hond tafelrestjes te geven, deze voorzien hem niet van de juiste balans van voedingsstoffen. Probeer ook niet teveel snoepjes te geven, deze kunnen namelijk leiden tot gewichtstoename of een verstoring in de balans van voedingsstoffen.

[ ↑ skip to content ↑ ]