[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Wanneer uw hond komt te overlijden


De gemiddelde levensduur voor een hond ligt rond de tien en twaalf jaar. Dit betekent dat de meeste eigenaren te maken krijgen met de pijnlijke ervaring van het verlies van hun hond. Het verliezen van een huisdier is nooit gemakkelijk, maar weten wat u te wachten staat wanneer uw hond komt te overlijden kan enige troost bieden. Als uw hond thuis sterft, dan is het nodig dat u afspraken maakt wat betreft het lichaam. U zult moeten beslissen of u zelf de supervisie wilt houden over het lichaam of dit wilt overlaten aan de professionals.

Bel de dierenarts

De eerste persoon die u moet bellen is uw dierenarts. Als zij niet de faciliteiten hebben om met het lichaam van uw hond om te gaan op de manier waarop u dat wilt, dan zullen ze u doorverwijzen naar iemand die dit wel kan. Als er een huisdierbegraafplaats in uw buurt is, dan zullen zij het lichaam hoogstwaarschijnlijk ook kunnen ophalen.

Het kan zijn dat u het lichaam zelf moet vervoeren. Als u denkt dat u niet in staat bent om te rijden, probeer het dan niet! Vraag een vriend of familielid om u te helpen.

Als het langer dan een paar uur duurt voordat uw hond naar de juiste faciliteiten toe kan, dan moet u iets doen aan het lichaam. Het stoffelijk overschot zal na slechts zes uur in warm weer al beginnen te ontbinden en een onaangename geur verspreiden. Als het warmer is, gaat de ontbinding nog sneller. Probeer, indien mogelijk, dan ook om het lichaam op een koele plek te bewaren.

Het is nooit gemakkelijk om een gewaardeerd lid van de familie te verliezen, maar het is van belang dat u zich vasthoudt aan de gelukkige tijd die u samen heeft doorgebracht.


[ ↑ skip to content ↑ ]