[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Zesmaandelijkse gezondheidscontrole

Tijd voor een onderzoek

Met zes maanden is het aan te raden om een afspraak met uw dierenarts te maken om uw puppy grondig te laten onderzoeken. Uw dierenarts zal willen controleren of de groei en ontwikkeling van uw pup op schema liggen, dus zal hij of zij uw puppy wegen en de algehele gezondheid vaststellen.
Kalmeer uw pup

Als u naar de dierenarts gaat, zorg dan dat uw puppy een stevige halsband om heeft en aan de riem zit. Als u met de auto gaat, doe hem dan een veiligheidstuigje om. Laat, als het enigszins kan, uw puppy van tevoren zijn behoefte doen en neem een poepschepje en een hondenpoepzakje mee voor het geval dat.

Door het verzorgen, trainen en spelen is uw puppy eraan gewend dat u hem vasthoudt, maar neem wat lekkers voor hem mee zodat hij zich bij de dierenarts gedraagt. Hiermee kunt u hem geruststellen en hem leren dat een bezoek aan de dierenarts voor zowel u als hem een positieve ervaring is.


Wat kunt u verwachten?

Uw dierenarts zal uw puppy wegen om te zorgen dat hij naar behoren groeit en u van advies voorzien indien u de hoeveelheid voeding moet aanpassen. Tijdens het onderzoek zal uw dierenarts de ogen, oren, poten en tanden van uw pup nauwgezet nakijken. Rond deze leeftijd zullen de tanden van uw puppy aan het wisselen zijn. De melktanden vallen er meestal vanzelf uit, maar als dat niet het geval is zal uw dierenarts u aanbevelen wat er dient te gebeuren. Uw dierenarts zal ook controleren wat u aan ontworming en vlooienbehandeling doet en u de nodige behandeling aanraden.


Wat moet ik mijn pup voeren?

Uw dierenarts zal willen weten wat voor voeding u uw puppy geeft en zal u eventueel adviseren om de voeding te variëren of te wijzigen. Hij of zij zal u misschien aanraden om over te stappen op kwaliteitsvoeding zoals Hill's™ Science Plan™ Puppy.


Vragen staat vrij

De zesmaandelijkse gezondheidscontrole is een mooie gelegenheid om uw dierenarts vragen te stellen. Als u niet van plan bent om met uw puppy te fokken, kunt u met uw dierenarts bespreken om hem te laten helpen. Deze simpele ingreep is op de lange termijn bevorderlijk voor de gezondheid van uw puppy. Als u een reu heeft wordt zo het territoriale gedrag, zoals de drang om weg te lopen en met andere honden te vechten, voorkomen. Bij teefjes wordt zo het risico op baarmoederinfecties en borsttumoren teruggedrongen.


Chippen

Misschien wilt u ook een microchip laten plaatsen. Dit kleine, onzichtbare apparaatje is makkelijk aan te brengen en geeft u de geruststelling dat uw puppy makkelijker te vinden zal zijn, mocht hij onverhoopt zoekraken.


Huisdierenverzekering

Als u dat nog niet gedaan heeft, is het een goed idee om nu een verzekering af te sluiten. Het geeft een veilig idee om voor eventuele gezondheidsproblemen van uw pup gedekt te zijn. Leest u vooral de kleine lettertjes voor u de verzekering afsluit, om te controleren dat dit de beste polis is voor u.

[ ↑ skip to content ↑ ]