[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Een puppy vinden en kiezen

De beste puppy voor u vinden

Een bepaald ras?

Misschien hebt u al een zeer vastomlijnd idee over het soort hond dat u wilt. Maar als u niet helemaal zeker weet welk ras het beste bij u past, kunt u beter wat huiswerk doen, gezien het feit dat er meer dan 400 rassen zijn om uit te kiezen.

Meer informatie

Waar haalt u uw puppy vandaan?

Naar wat voor soort puppy u ook op zoek bent, er zijn veel plaatsen waar u terecht kunt. Advertenties in lokale kranten, het dierenasiel of de dierenopvang, vrienden en familie, en fokkers van rashonden zijn allemaal goede bronnen.

Meer informatie

Een reu of een teef?

U hebt besloten wat voor soort hond u wilt aanschaffen. Nu moet u nog beslissen of u een reu of een teef wilt. De meeste teven zijn wat rustiger en minder dominant dan reuen, maar vergeet niet dat ze ongeveer twee keer per jaar tussen de twee en drie weken loops zijn en dat alle contact met reuen moet worden vermeden.

Meer informatie

Hoe oud moet uw puppy zijn?

Als een puppy te vroeg bij zijn moeder of broertjes en zusjes wordt weggehaald, mist hij belangrijke fasen in zijn gedrags- en emotionele ontwikkeling. Als regel geldt dat een puppy het beste kan worden gekocht als hij tussen de zeven en negen weken oud is. Maar laat uw puppy pas zeven dagen na zijn tweede inenting kennismaken met de buitenwereld, wanneer hij ongeveer 13 weken oud is.

Meer informatie

[ ↑ skip to content ↑ ]