[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Training en gedrag van puppy's

Zoek naar waardevolle basisinformatie over puppy's

Vroege training

Iedereen wil een pup die zich goed gedraagt en blij en sociaal is, maar dit bereikt u alleen als u hier zelf aan werkt. Daarom is het heel belangrijk om vroeg met training te beginnen. De training zal waarschijnlijk al zijn gestart voordat u hem hebt opgehaald en misschien heeft men al een aantal basisoefeningen met uw puppy gedaan, zodat hij al een beetje gehoorzaam en zindelijk is.

Meer informatie

Een paar basisregels

Naarmate uw puppy groter wordt, groeit ook de drang om zich te laten gelden. Puppy's kiezen etenstijd vaak uit om te stoeien. Maar het is verkeerd om hier aan toe te geven.

Meer informatie

Het introduceren van de halsband en lijn

Hoewel het een paar weken duurt voordat uw puppy aangelijnd naar buiten mag (totdat uw puppy is ingeënt moet u hem dragen om besmettelijke ziekten te vermijden), kunt u hem, wanneer hij zich na een paar dagen thuis voelt, wel alvast laten wennen aan het dragen van een halsband. Wat voor halsband? De eerste halsband van uw puppy moet er absoluut één zijn met een gesp en niet een ketting of wurghalsband. Als hij hem om heeft, moet u nog twee vingers tussen de nek en halsband kunnen steken. Wanneer moet hij om? Kies een moment uit dat er iets leuks gaat gebeuren, bijvoorbeeld wanneer u hem te eten geeft, met hem gaat spelen of hem mee naar buiten neemt.

Meer informatie

Gedragstraining voor uw puppy

Uw puppy is natuurlijk een schattig knuffelbeest, maar hij wordt niet geleverd met goed gedrag. Zijn fokker heeft hem hooguit wat eerste lessen in zindelijkheid gegeven, maar hoe hij zich als huisdier zal gedragen ligt helemaal aan u.

Meer informatie

Wie is de leider van de groep - u of uw puppy?

Honden zijn roedeldieren en zijn gewend aan een leider. In dit geval bent u de leider. Door uw puppy zich al vroeg aan regels te laten houden voelt hij zich veilig en helpt u een band te creëren tussen u beiden.

Meer informatie

Leren door te spelen

Spelen met uw nieuwe puppy is natuurlijk heel erg leuk. Maar het is ook het belangrijkste onderdeel van zijn eerste training.

Meer informatie

Agressief gedrag uitroeien

Veel mensen denken dat honden bijten, "omdat ze dat nou eenmaal doen". Maar honden worden echt niet agressief zonder een goede reden en de meeste honden tonen agressie omdat ze stress ervaren.

Meer informatie

Puppypsychologie

Eén van de meeste belangrijke dingen die u voor uw puppy kunt doen, is u verdiepen in de psychologie van uw nieuwe metgezel. Inzicht in de psychologie van honden kan u helpen om gelukkig en harmonieus met uw hond samen te leven. We verwachten niet dat u een deskundige op het gebied van hondenpsychologie wordt.

Meer informatie

Waarom blaft uw puppy?

Blaffen is een volledig natuurlijk aspect van het gedrag van een hond en u moet er rekening mee houden dat uw puppy zal uitgroeien tot een hond die blaft. Het is onrealistisch en zelfs onredelijk als u denkt dat u uw hond kunt afleren om te blaffen, maar u, uw gezin en uw buren zullen wel blij zijn als u het onder controle kunt houden.

Meer informatie

De basiscommando's aanleren met clickertraining

Uw puppy vindt het heerlijk om u een plezier te doen. Hij vindt het geweldig als u hem een beloning geeft en zal er alles voor doen om deze te krijgen! Hij verwacht dat u bepaalt wat er gebeurt en daarom is het ontzettend leuk om hem te trainen.

Meer informatie

Hoe u het beste om kunt gaan met uw loopse teefje

Als uw pup niet is gesteriliseerd, wordt ze met 5 tot 8 maanden voor het eerst loops. Tenzij u een nest wilt, zijn er geen voordelen voor een pup om loops te worden en veel huisdiereigenaren besluiten dan ook om hun pup te laten helpen, voordat ze voor de eerste keer loops wordt.

Meer informatie

Uw reutje onder controle houden in de buurt van een loops teefje

Wanneer uw reutje ongeveer zes maanden oud is verruilt hij zijn jeugd voor de puberteit. Dit kan leiden tot veranderingen in de lichaamsvorm, omdat de groei vertraagt en het lichaam groter wordt.

Meer informatie

Puberende puppy's kunnen nogal lastig zijn

Want als u denkt dat pubergedrag alleen bij mensen voorkomt dan heeft u het mis. Puppy's komen in hun puberteit als ze ongeveer zes maanden oud zijn. Ze worden vaak behoorlijk eigenwijs, zoeken de grenzen op van wat mag en wat niet mag en proberen te laten zien dat ze onafhankelijk zijn.

Meer informatie

Help uw puppy met socialiseren

Socialiseren, dat klinkt als een serieuze zaak. En dat is het ook, tenminste als u er zeker van wilt zijn dat uw puppy opgroeit tot een lieve, volwassen hond die alles uit het leven weet te halen.

Meer informatie

[ ↑ skip to content ↑ ]