[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Geef uw hond voldoende beweging

Elke hond heeft zijn eigen mate van beweeglijkheid en de ene reageert sneller op j/d dan de andere. Het feit dat uw hond last heeft van gewrichtsproblemen, is meestal echter geen reden om hem niet meer te laten bewegen. Lichte beweging is juist bijzonder goed voor hem, want daardoor blijven zijn gewrichten soepel en blijft hij op een gezond gewicht.

Houd hem in conditie

Als uw hond overgewicht heeft, worden zijn gewrichten zwaarder belast. In dat geval kan uw dierenarts Hill's Prescription Diet Canine j/d Reduced Calorie adviseren, zodat zijn gewicht optimaal wordt terwijl hij tegelijkertijd aan zijn beweeglijkheid werkt.

Beteugel zijn enthousiasme

Als uw hond de ruimte krijgt, blijft hij meestal vrolijk rennen totdat zijn gewrichten niet meer kunnen, maar naderhand bekoopt hij dat misschien met pijn en mank lopen. U kunt zijn enthousiasme beteugelen door hem een beetje te laten rennen en dan weer even aan te lijnen voor een rustige wandeling. Zo krijgt hij toch genoeg beweging om energie te verbranden en blijven zijn gewrichten soepel zonder dat er schade ontstaat.

LEES MEER

Wat u wel en niet moet doen om uw hond te laten bewegen

Probeer eens aquatherapie

Kijk eens of bij u in de buurt geen aquatherapie voor honden wordt gegeven. Dat is een prima manier om uw hond spierversterkende, lichte beweging te geven zonder zijn gewrichten te belasten. Het is ook een uiterst plezierige manier om de band met uw hond te versterken.

LEES MEER

Laat hem geen zwaar belastende dingen doen

Als uw hond gewrichtsproblemen heeft, moet u activiteiten waarbij zijn gewrichten plotseling worden belast, zoveel mogelijk proberen te beperken. Hoe leuk hij het misschien ook vindt om die tennisbal met een sprong uit de lucht te plukken, de harde landing daarna zal zijn gewrichten nog pijnlijker maken.

LEES MEER
[ ↑ skip to content ↑ ]