[ ↓ skip to navigation ↓ ]

We stellen Lynda D. Melendez aan u voor, Medisch Directeur van de afdeling Klinisch Onderzoek bij Hill's Pet Nutrition

Uw titel, Medisch Directeur, klinkt nogal serieus en klinisch. Wat motiveert u om elke ochtend naar het werk te gaan?

Omdat ik zo kan bijdragen aan een betere gezondheid en levenskwaliteit voor honden en katten. Daarom, en omdat mijn collega's heel getalenteerd, intelligent en gedreven zijn, en net als ik niet alleen de levens van huisdieren en hun eigenaren, maar de hele diergeneeskunde vooruit willen helpen.

U werkt bij een groot bedrijf. Hebt u het gevoel dat uw werk verschil maakt?

Mijn werk is enorm de moeite waard. Ik heb voordat ik bij Hill's kwam 15 jaar als dierenarts gewerkt en toen had ik elke dag de kans om het welzijn van een paar individuele dieren te verbeteren. Nu kan ik met wat ik doe de levens van veel dieren tegelijk verbeteren. Ik zal die dieren misschien wel nooit ontmoeten, maar ik help wel veel meer dieren dan toen ik als dierenarts werkte. Bovendien kan ik dierenartsen bijscholen en helpen hun klanten en hun patiënten nog beter te helpen. Zo beïnvloed ik indirect dus ook de gezondheid en het welzijn van de honden en katten die zij helpen.

Hill's Pet Nutrition is innovatief, maar innovatief klinkt nogal vaag. Wat is innovatie volgens u precies?

Dat is nog niet zo'n makkelijke vraag. Voor mij is iets innovatie wanneer je een probleem op een nieuwe manier benadert. Dat probleem kan van alles zijn, dus echt niet alleen een doorbraak op het gebied van voeding of medicijnen of een nieuwe medische procedure of onderzoeksmethode. Innoveren kan ook te maken hebben met een nieuwe manier van verpakken, een andere manier om dingen te verwerken of te vervoeren of zelfs een nieuwe manier om naar de behoeften van je klanten te kijken. Maar echte innovatie is iets dat nog nooit eerder geprobeerd is. Dus iets dat niet alleen nieuw voor jezelf is, maar voor iedereen. Er is moed voor nodig om te innoveren. Als je iets totaal nieuws probeert, dan gaat dat meestal de eerste zoveel keer mis. En mensen die niet van veranderingen houden proberen je nog te ontmoedigen ook. Je moet dan leren van wat er misgaat, aanpassen en het opnieuw proberen.

Wat is het mooiste dat u bij Hill's hebt meegemaakt?

Dat is toch wel het hele proces van het op de markt brengen van Prescription Diet™ y/d™ Feline. Van het begin, toen alle Hill's afdelingen samenwerkten om onmogelijk lijkende oplossingen te vinden, tot de tranen in de ogen van een dierenarts toen hij hoorde dat er een nieuwe mogelijkheid was om de oudere kat van zijn cliënten wat langer te laten leven. Tot mijn eigen ontmoeting met een kat met hyperthyroïdie (een te snel werkende schildklier) en zijn eigenaar, die y/d™ als laatste redmiddel had geprobeerd. Toen zag en hoorde ik zelf hoeveel beter het met die kat ging. Dat was een van dingen die mij de meeste voldoening heeft geschonken in mijn carrière als dierenarts.

En toen u een kind was, wat wilde u toen worden?

Leraar of dierenarts. Gelukkig ben ik het nu allebei. Ik ben een dierenarts die lesgeeft. Is dat niet geweldig?

Ten slotte: wat zou u doen als u geen onderzoeker bij Hill's was?

Dan zou ik dichtbij mijn familie in Texas wonen, schapen hoeden met mijn border collies en een paar dagen per week als invaldierenarts werken of in een dierenziekenhuis werken waar dierenartsen worden opgeleid.

Bedankt dat u even de tijd wilde nemen om onze vragen te beantwoorden.

[ ↑ skip to content ↑ ]