[ ↓ skip to navigation ↓ ]

De juiste voeding
voor uw kleine hond

De voedings behoeften van uw kleine hond zijn speciaal

Bij Hill’s weten we hoeveel u van uw kleine hond houdt. U behandelt hem als een lid van uw gezin. Aangezien kleine honden vaak langer leven dan grote rassen, worden ze ook meer blootgesteld aan vrije radicalen. Deze kunnen schade aan cellen en DNA toebrengen, vooral in het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Het lichaam van uw hond produceert zijn eigen anti-oxidanten, maar wat extra aan zijn voeding toevoegen geeft extra bescherming.

Rijk aan anti-oxidanten

Rijk aan anti-oxidanten

100 gram Hill's Science Plan Small & Miniature bevat even veel vitamine E als 250 gram amandelen, een rijke bron van deze vitamine.

U vindt het waarschijnlijk ook fijn om uw kleine hond de hele dag heel dicht bij u te hebben en hem te knuffelen. Daarom heeft hij naast regelmatige verzorging ook voeding nodig die speciaal is samengesteld om zijn gebit schoon en zijn vacht zacht en glanzend te houden.

Omdat uw kleine hond een snelle stofwisseling heeft, heeft hij ook meer calorieën per kilo lichaamsgewicht nodig. En omdat hij zo'n kleine maag heeft, is het beter voor hem om twee of meer kleine maaltijden per dag te eten. Maar zorg ervoor dat u hem niet te veel eten geeft.

We weten dat u uw kleine hond voeding wilt geven die er aantrekkelijk uitziet, lekker ruikt en heerlijk smaakt, en in het juiste formaat brokjes voor zijn kleine mond. Daarom hebben we Hill’s™ Science Plan™ Small & Miniature ontwikkeld, met alle voedingsstoffen en bescherming die uw kleine hond nodig heeft!

Science Plan™ Small & Miniature
voor een lang, gezond leven

Met 100% van wat honden nodig hebben, en 0% van wat ze niet nodig hebben: de nieuwe Science Plan™ Small & Miniature-voeding is het recept voor een beter leven!

We hebben onze hondenvoeding speciaal afgestemd op de behoeften van uw kleine hond, zodat hij kan genieten van een lang en gelukkig leven met u. Met uw liefde en onze bescherming, is hij in veilige handen.

Een sterke afweer en een gezond, lang leven

Science Plan Small & Miniature is speciaal samengesteld met vitamine E en andere wetenschappelijk bewezen anti-oxidanten om vrije radicalen te neutraliseren en uw hond een gezond en lang leven te geven.

Een heerlijke smaak waar uw hond dol op zal zijn

Science Plan Small & Miniature-hondenvoeding is gemaakt met kip en kalkoen als hoofdingrediënt om het een lekkere vleessmaak te geven waar uw hond dol op zal zijn.

Kleine brokjes voor kleine mondjes

Science Plan Small & Miniature-hondenvoeding heeft extra kleine, schijfvormige brokjes die speciaal zijn ontworpen voor het mondje van uw kleine hond. En onze speciaal ontworpen knapperige brokjes bevatten anti-oxidanten ter ondersteuning van de mondgezondheid.

Science Plan™

Small & Miniature

Small & Miniature

4,5 mm

Science Plan™
Advanced Fitness™

Mini

Mini

6 mm

Science Plan™
Advanced Fitness™

Medium

Medium

10 mm

Een zachte en glanzende vacht die er schitterend uitziet

Speciale combinatie van omega 6-vetzuren en andere voedingsstoffen voor een gezonde huid en een glanzende vacht

Hoe vaak en hoeveel
moet u uw hond voeren?

Het is belangrijk om uw kleine hond de juiste hoeveelheid voeding te geven, met de juiste tussenperioden. Maar dit kan lastig zijn, want de voedingsbehoeften van individuele honden kunnen erg verschillen. Het is belangrijk voor de gezondheid van uw hond dat zijn lichamelijke conditie regelmatig wordt gecontroleerd en dat de hoeveelheid voeding zo nodig wordt aangepast.

Meer lezen...

Om uw volwassen hond gezond te helpen houden, bevelen we deze eenvoudige stappen aan:

  1. Weeg uw hond. De meeste dierenartsenpraktijken hebben een weegschaal die u gratis mag gebruiken.
  2. Vraag uw dierenarts om de lichaamsconditiescore (BCS) te gebruiken om te bepalen of uw hond op het juiste gewicht zit.
  3. Geef uw hond voeding op basis van voedingsrichtlijnen en adviezen van uw dierenarts.
  4. Herhalen vanaf stap 1 en de hoeveelheid voer die u geeft zo nodig aanpassen.

Het is een goed idee als u of uw dierenarts de lichamelijke conditie van uw hond om de paar maanden controleert. Voor sommige honden kan uw dierenarts vaker controles voorstellen.

Geef uw puppy van een klein ras
de beste start van het leven

Zowel voor huisdieren als voor mensen geldt dat een goede gezondheid de beste basis voor een lang en gelukkig leven is. Die basis opbouwen, daar gaat het de eerste levensmaanden om. Puppies van kleine rassen en dwerghonden hebben één doel: groeien. De voeding die ze eten bepaalt in hoge mate of ze goed van start gaan of dat ze tijdens de groei een hoger risico op gezondheidsproblemen te maken krijgen.

Denk aan deze 4 belangrijke punten als u voeding voor uw puppy kiest:

Wat te doen met een
kieskeurige eter?

kieskeurige eter

Geeft u uw hond lekker en voedzaam voer, en snuffelt en likt hij er alleen maar aan? Zitten er nog restjes van de laatste maaltijd in zijn bakje?

Misschien denkt u dat uw kleine hond afwisseling wil of nodig heeft. In werkelijkheid zal uw hond met plezier zijn hele leven lang elke dag dezelfde voeding eten, als het maar een lekkere, voedzame maaltijd is. Uw hond stamt namelijk af van opportunistische jagers die gewend waren om te pakken wat ze konden en wanneer ze maar konden.

Meer lezen...

Vaak is de oorzaak van kieskeurigheid bij honden niet het gevolg van hun eigen gedrag. Het is het gevolg van ons gedrag. Als u uw hond restjes van tafel of te veel tussendoortjes geeft, verhoogt dat niet alleen het risico op obesitas, maar wakkert het ook kieskeurig eetgedrag aan. Uw hond laat zijn eten staan in de hoop dat hij iets lekkerders krijgt dan wat er in zijn voerbakje zit. Het beste wat u in deze situatie kunt doen, is uw hond geen eten meer van tafel en minder tussendoortjes geven.

Toen uw kleine hond of dwerghond nog jonger was, hebt u misschien geprobeerd om hem verschillende soorten voeding aan te bieden om te bepalen wat hij het liefste eet. Zo hebt u hem echter aangemoedigd om op iets beters te wachten. Als u meerdere blikjes voer opent en uw hond zover probeert te krijgen dat hij elke maaltijd iets eet, dan heeft hij u afgericht.

De meest doeltreffende manier om dit gedrag te corrigeren is uw hond te leren dat er niets te kiezen valt. Laat de voeding van uw hond een half uur staan. Als het na dat halve uur nog niet op is, haal het dan weg. Als het tijd is voor zijn volgende maaltijd, zet u weer voer neer en haalt u het na een half uur weer weg. Na een dag of twee, kan hij beginnen rond te neuzen naar extra tussendoortjes. Blijf echter bij uw strategie en geef niet toe! Uw hond gaat niet dood van de honger. Als hij honger heeft, zal hij wel eten. U zult zijn geklaag misschien moeten aanhoren, maar deze methode is zeer effectief om kieskeurig gedrag af te leren.

Als u veranderingen in de voeding van uw hond aanbrengt, doe dat dan geleidelijk. Meng in het begin een beetje van de nieuwe voeding door de oude voeding. Bouw daarna de hoeveelheid nieuwe voeding geleidelijk op, terwijl u de oude voeding afbouwt. Dit is een handige manier om uw hond te laten wennen aan de nieuwe voeding en een hongerstaking te voorkomen. Als u overstapt van natvoer naar droogvoer, meng dan wat warm water met het droogvoer. Laat natvoer niet te lang staan, want het kan vooral bij warm weer bederven.

Als uw hond plotseling kieskeurig wordt en dat gedrag voorheen nooit heeft vertoond, kan dat aan een medische aandoening te wijten zijn. Wees alert op braken, diarree, lusteloosheid of gewichtsverlies. En aarzel niet om met uw hond naar de dierenarts te gaan als u denkt dat er iets mis is.

[ ↑ skip to content ↑ ]