[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Oorzaken van huidaandoeningen

cat

Wat zijn de oorzaken van huidaandoeningen?

Huidaandoeningen zijn een van de hoofdredenen waarom katteneigenaren naar hun dierenarts gaan. Tot 40% van de consulten bij de dierenarts kunnen voor huidaandoeningen zijn.

‘Huidaandoeningen’ is een algemene term voor de beschrijving van zeer vaak voorkomende, maar niettemin lastige problemen die de huid van uw kat beschadigen of irriteren. Het meest voorkomende verschijnsel van huidaandoeningen is als uw kat meer krabt dan normaal.

Er zijn veel mogelijke oorzaken van huidaandoeningen:

Overgevoeligheidsreacties op voedsel

Huidaandoeningen kunnen optreden als gevolg van een reactie op bepaalde soorten eiwitten in de voeding van uw kat.

Andere allergieën

Uw kat kan allergisch zijn voor stof, pollen, schimmel of andere omgevingsfactoren die een allergische reactie kunnen veroorzaken als ze worden ingeademd. Zelfs sommige vlooienbanden kunnen contactallergieën veroorzaken. Katten kunnen op elk moment in hun leven last hebben van allergieën.

Parasieten

Vlooien, luizen en mijten kunnen huidirritatie veroorzaken. De beten van deze parasieten irriteren meestal, waardoor katten zichzelf bijten, krabben en hun huid beschadigen.

Hormonale onbalans

Katten met te veel of te weinig van bepaalde hormonen zijn vatbaar voor huidproblemen. Een hormonale onbalans veroorzaakt zelden jeuk, maar kan wijzen op ernstigere onderliggende problemen die vastgesteld en behandeld moeten worden.

Infecties

Bacteriële en schimmelinfecties zoals stafylokokken en ringworm kunnen huidproblemen veroorzaken.

Manieren om huidaandoeningen aan te pakken

Als u vermoedt dat uw kat een huidaandoening heeft, neem haar dan mee naar de dierenarts voor een gericht onderzoek. Uw dierenarts zal dan bekijken of de aandoening van uw kat te maken heeft heeft met een voedselallergie of een andere oorzaak. Meer specifieke informatie over voedselallergieën vindt u hier.

Er zijn veel manieren om huidaandoeningen aan te pakken. Uw dierenarts kan voeding, geneesmiddelen, supplementen of een combinatie van alle drie aanbevelen. De juiste voeding kan de huid en vacht van uw kat helpen te verbeteren en herstellen en uw kat weer snel helemaal gezond te krijgen.

Het is belangrijk om uw kat voeding te geven die de door huidaandoeningen beschadigde huid snel kan herstellen. Een manier om dit te doen is om voeding met een hoog gehalte aan omega 6-vetzuren te geven. De vetzuren helpen de lipiden in de huid en het is bewezen dat ze de verschijnselen van huidaandoeningen helpen verminderen.

Hill’s™ Prescription Diet™ d/d™ heeft een hoog gehalte aan omega 6-vetzuren waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het helpt bij de heropbouw van de huid.

VOEDSELALLERGIEËN BIJ KATTEN

[ ↑ skip to content ↑ ]