[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Help uw kat na
sterilisatie/castratie1

Gesteriliseerde en
gecastreerde katten verdienen aangepaste voeding

  • Hoog gehalte aan L-carnitine helpt katten fit en actief te blijven
  • De gecontroleerde mineraalgehaltes en zuurgraad ondersteunen de werking van de nieren en gezonde urinewegen, vooral bij oudere katten
  • De heerlijke smaken en de afwisseling waar katten dol op zijn

Specifieke behoeften

Veel verantwoordelijke huisdiereigenaren laten hun katten steriliseren/castreren om ongewenste drachtigheden te voorkomen en zo het totale aantal huisdieren te helpen beperken. Daarnaast heeft sterilisatie/castratie andere voordelen op het gebied van gedrag en gezondheid.

Na de sterilisatie/castratie hebben katten echter wel een verhoogd risico op twee specifieke gezondheidsproblemen. Het goede nieuws is dat specifieke voeding voor gesteriliseerde en gecastreerde katten een oplossing biedt om deze risico's te helpen verminderen.

Een unieke formule
voor gesteriliseerde en gecastreerde katten

L-carnitine

Voor de verbranding van vet en de opbouw van spieren

L-carnitine wordt alom gebruikt in voeding als supplement voor mensen en bevordert het gebruik van vet als energiebron. L-carnitine transporteert vetten naar de cellen, waar ze vervolgens worden omgezet in energie. Hierdoor blijft het spierweefsel intact, waardoor de spiermassa behouden blijft.

Het wetenschappelijk bewezen gehalte aan L-carnitine voor effectief gewichtsverlies en behoud van de spiermassa bij katten is 500 mg/kg1,2. En dat is precies de hoeveelheid die u in uw nieuwe Hill´s™ Science Plan™ Sterilised Cat-huisdiervoeding zult vinden!

Vermindert het risico op blaasstenen

Struvietstenen zijn de urinestenen die het meest voorkomen bij jonge katten. Struvietstenen bestaan uit fosfor, magnesium en ammoniak en komen meestal voor in alkalische urine. De moleculen worden gevormd als gevolg van de elektrostatische aantrekkingskracht van deze verschillende ionen met hoge affiniteit. Een aantal moleculen verbinden zich en vormen een struvietkristal (microscopisch), en vervolgens klonteren meerdere kristallen samen tot een steen (macroscopisch). Daarom is het belangrijk de hoeveelheid van dit type mineralen in de urine te beperken, door de opname van deze mineralen te beperken.

Het veranderen van de pH van de urine helpt om deze stenen te voorkomen. Een lagere pH verzwakt namelijk de affiniteit tussen ionen, waardoor de ionen minder snel binden en struvietkristallen en -stenen kunnen vormen.

Perfect gebalanceerde voeding
Voor elke dag, in elke levensfase

Registreer u nu en ontvang € 5 retour
op uw volgende aankoop van Hill's™ voeding*

Probeer de voeding die dierenartsen hun eigen huisdieren geven. Blijf op de hoogte van nieuwe producten en tips over de verzorging van uw kat met onze maandelijkse nieuwsbrief. Als u zich vandaag nog bij Hill’s registreert, kunt u meteen profiteren van de voordelen.

Nu aanmelden

*Voorwaarden van toepassing

Verkooppunten van
Hill’s™ Science Plan™

Hill’s™ Science Plan™ huisdiervoeding is verkrijgbaar bij de dierenwinkel of het tuincentrum. Met de Hill's Store Locator vindt u snel een verkooppunt bij u in de buurt.

  1. Gesteriliseerde en gecastreerde katten zijn katten die zijn geopereerd door een dierenarts om te voorkomen dat ze zich voortplanten.
  2. Scarlett JM, Donoghue S. Obesity in cats: Prevalence and Prognosis. Vet Clin Nutr. 1996; 3 (4): 128–132.
  3. Onderzoek van Hill's, op basis van gegevens afkomstig van dierenartsen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.
  4. Rijnberk A. Clinical Endocrinology of Dogs and Cats, Kluwer Academic Publishers, Dordrecht, Nederland, 1996; pp. 139-140 en 153-156.
  5. Flynn MF, Hardie EM, Armstrong PJ. Effect of ovariohysterectomy on maintenance energy requirements in cats JAVMA 1996; 209 (9): 1572-1581.
  6. Fettman MJ, Stanton CA, Bank LL, Hamar DW. Effects of neutering on body weight, metabolic rate and glucose tolerance of domestic cats. Res. Vet. Sci. 1997; 62: 131-136.
  7. Lekcharoensuk C, Lulich JP, Osborne CA. et al. Association between patient-related factors and risk fact of calcium oxalate and magnesium ammonium phosphate urolithiasis. JAVMA 2000; 217 (4): 520–525.
[ ↑ skip to content ↑ ]