[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Unieke
samenstelling

Unieke samenstelling

De werking van L-carnitine:
vetverbranding en spieropbouw

L-carnitine wordt alom als supplement gebruikt in voeding voor mensen. Het bevordert het gebruik van vet als energiebron. L-carnitine transporteert vetten naar de cellen, waar ze vervolgens worden omgezet in energie. Hierdoor blijft het spierweefsel intact, waardoor de spiermassa behouden blijft.

Het wetenschappelijk bewezen gehalte aan L-carnitine voor effectief gewichtsverlies en behoud van de spiermassa bij katten is 500 mg/kg1,2. En dat is precies de hoeveelheid die u in uw nieuwe Hill´s™ Science Plan™ Sterilised Cat-kattenvoeding zult vinden!

Hill's Science Plan Sterilised Cat: kattenvoer speciaal samengesteld voor gesteriliseerde/gecastreerde katten

Vermindert het risico op blaasstenen

Struvietstenen zijn de urinewegstenen die het meest voorkomen bij jonge katten. Struvietstenen bestaan uit fosfor, magnesium en ammoniak en komen meestal voor in alkalische urine. De moleculen worden gevormd als gevolg van de elektrostatische aantrekkingskracht van deze verschillende ionen. Een aantal moleculen verbinden zich en vormen een struvietkristal (microscopisch), en vervolgens klonteren meerdere kristallen samen tot een steen (macroscopisch). Daarom is het belangrijk de hoeveelheid van dit type mineralen in de urine te beperken, door de opname van deze mineralen te beperken.

Het veranderen van de pH van de urine helpt om deze stenen te voorkomen. Een lagere pH verzwakt namelijk de aantrekkingskracht tussen ionen, waardoor de ionen minder snel binden en struvietkristallen en -stenen kunnen vormen.

Aangezien de nierfunctie achteruitgaat naarmate de leeftijd vordert, is het bij katten op hogere leeftijd nog belangrijker om het mineralengehalte in de voeding in de gaten te houden. Dat is een van de redenen waarom
Hill's voor volwassen katten en oudere katten verschillende samenstellingen heeft ontwikkeld.

Vind het juiste Science Plan Sterilised Cat-product voor uw kat

PRODUCTASSORTIMENT
  • Frantz NZ, Yamka RM, and Friesen KG, The effect of diet and lysine calorie ratio on body composition (…), International J. Applied Res. Vet. Med., 5(1), 25-35, 2007.
  • Jewell D, Final Report, FR-R2009006, 2-26-09.
[ ↑ skip to content ↑ ]