Beagle

 

De Beagle is een vrolijke en aanhankelijke hond die graag gezelschap heeft. Dit ras kan heel destructief worden en buitensporig blaffen als het alleen gelaten wordt.

 

De Beagle in een notendop
The Beagle Dog Breed

Beagles zijn erg vriendelijk. Reken er niet op dat ze uw huis gaan bewaken. Ze blaffen misschien maar meer zullen ze niet doen als ze geconfronteerd worden met een indringer.

Omvang:

Gewichtsklasse:

Reu: 10-20 kg

Teef: 10-20 kg

Schofthoogte:

Reu: 38 cm

Teef: 33 cm

Eigenschappen:

hangoren (van nature)

Verwachtingen:

Energieniveau: gemiddeld

Levensduur: 12-15 jaar

Neiging tot kwijlen: laag Neiging tot snurken: laag

Neiging tot blaffen: hoog

Neiging tot graven: laag Sociale/Aandachtsbehoeften: hoog

Fokdoel:

jacht op konijnen en hazen

 

Vacht:

Lengte: kort

Eigenschappen: plat

Kleuren: Iedere echte jachthondkleur

Totale behoefte aan verzorging: laag

Officieel erkend:

Gangbaarheid: algemeen

 

Beagles bestaan er in twee basismaten.

De eerste maat is ongeveer 30 cm hoog en weegt ongeveer 10 kg; de tweede maat is ongeveer 30 tot 40 cm hoog en weegt ongeveer 15 tot 20 kg.

Beagles zijn gespierde, compacte honden met een licht gewelfde schedel. Hun snuit is vierkant en de neus breed. De oren zijn lang en hangen. Hun borstkas is diep, de rug is recht en ze hebben een gemiddeld lange staart die hoog wordt gedragen. De vacht van het ras is glad en dichtbehaard en meestal zwart, bruin en wit van kleur.

Persoonlijkheid:

Beagles staan er algemeen om bekend dat ze goed met andere huisdieren en kinderen overweg kunnen. Het zijn vrolijke honden die houden van genegenheid. Ze geven de voorkeur aan gezelschap en als ze alleen gelaten worden, kunnen ze gaan janken en destructief worden. Volgens een consumentengids over honden, staan Beagles bovenaan voor wat betreft buitensporig veel blaffen en het kan moeilijk zijn om ze zindelijk te maken en te trainen in gehoorzaamheid.

Verzorging:

Beagles zijn actieve en nieuwsgierige honden. Het zijn ook jachthonden, dus het zit in hun natuur om te zwerven. Er moet goed op ze gelet worden om te voorkomen dat ze weglopen en in gevaarlijke situaties terechtkomen. Ze moeten dus buiten in een omheinde achtertuin of aan de lijn worden gehouden.

Beagles zijn vriendelijke, kleine honden. Reken er niet op dat ze uw huis zullen bewaken. Ze kunnen blaffen, maar het is onwaarschijnlijk dat ze meer zullen doen dan kwispelen als ze met de indringer worden geconfronteerd.

Hun korte vacht is opmerkelijk makkelijk te verzorgen en heeft minimale verzorging en slechts nu en dan een bad nodig. Als ze eenmaal pup af zijn, dan lijken sommige Beagles gemakkelijk te zwaar te worden, dus houd de hoeveelheid calorieën in de gaten. De levensverwachting van de Beagle is ongeveer 12 jaar.

Geschiedenis:

Het Beagle ras bestaat al honderden jaren en is een van de bekendste rassen ter wereld. Volgens een rasgeschiedkundige werd er al in de 15e eeuw over Beagles geschreven.

Beagles stammen af van jachthonden die in meutes werden gebruikt door jagers te voet in England, Wales en Frankrijk. Eén soort Beagle die de 'Pocket Beagle' werd genoemd, werd gebruikt voor de jacht te paard. Omdat deze honden lager dan 25 cm waren, konden ze in een jaszak worden gedragen naar het beginpunt van de jacht. De Beagle is het meest bekend om de konijnenjacht, maar het ras is ook gebruikt om op allerlei andere dieren te jagen, bijvoorbeeld jakhalzen en wilde zwijnen.

Hoewel sommige Beagles nog steeds individueel of in meutes voor de jacht worden gebruikt, zijn de meeste Beagles tegenwoordig schattige huisdieren.

Gerelateerde artikelen

 • Berner Sennenhond

  Dogs running De Berner Sennenhond is een grote, alerte, vriendelijke hond die vrijwel altijd goedgehumeurd is. Socialisatie en training zijn bij dit ras cruciaal.
 • Engelse Springer Spaniël

  Dogs running De Engelse Springer Spaniël is een sterke, energieke en tamelijk intelligente hond die extravert en vriendelijk is. Veel beweging is goed voor dit ras.
 • Lhasa Apso

  Dogs running De Lhasa Apso wordt beschouwd als een makkelijk te houden hond. Hij is aanhankelijk en biedt goed gezelschap. Ze zijn aanhankelijk naar mensen die ze kennen en vertrouwen.
 • Poedel

  Dogs running Poedels staan erom bekend intelligent en makkelijk te trainen te zijn. Poedels zijn er in meerdere varianten (maten). Wij vertellen je er graag meer over!
 • Amerikaanse Cocker Spaniël

  Dogs running Amerikaanse Cocker Spaniëls zijn zachtaardig, makkelijk in de omgang en toch levendig. Ze kunnen zich aan elke leefomgeving aanpassen, zolang ze maar hun dagelijkse beweging krijgen.
 • Rhodesian Ridgeback

  Dogs running Hoewel de Rhodesian Ridgeback de indruk wekt van een grote, luie jachthond, heeft hij bewonderaars vanwege zijn aangeboren kwaliteiten. Een Ridgeback heeft een rustig en vriendelijk temperament en blaft zelden.