[ ↓ skip to navigation ↓ ]

'Quality time' doorbrengen
met uw kleine hond

Vijf manieren om
uw kleine hond te verwennen

U houdt zo veel van uw kleine hond dat alleen de beste verzorging goed genoeg is. Er zijn veel mogelijkheden om uw huisdier een extra speciale behandeling te geven.

De juiste speeltjes
voor uw kleine hond kiezen

Samen spelen is een belangrijke gelegenheid voor uw kleine hond of dwerghond om wat aan lichaamsbeweging te doen, om mentaal gestimuleerd te worden en de band tussen u en hem te versterken! Ervoor zorgen dat uw hond de juiste speeltjes heeft, is belangrijk voor het plezier en de veiligheid van uw hond.

Alle speeltjes die u uw hond geeft, moeten de juiste vorm en grootte hebben en in goede staat zijn:

Uw hond kan te kleine speeltjes inslikken, met het risico op verstikking en gevaar voor de maag en darmen

Meer lezen...

Ook touw, lint en elastiek kunnen interessant zijn voor uw hond, maar zijn geen goede speeltjes

Alle speeltjes waar stukken vanaf gebeten kunnen worden (zoals plastic ogen op een knuffeldier) moeten worden vermeden

Een goede regel om te onthouden bij elk speeltje is dat het moet worden vervangen als het uit elkaar begint te vallen

Sommige honden zijn gek op speeltjes met piepgeluiden erin. Maar controleer wel of de pieper goed in het speeltje bevestigd zit. De meeste kleine honden zijn al tevreden als ze op het speeltje kunnen kauwen en het kunnen laten piepen, maar sommige honden denken dat ze de pieper uit het speeltje moeten graven.

Veel kleine hondjes vinden een zacht knuffeldiertje leuk. Ze behandelen het als een baby, sjouwen ermee rond, vallen het plotseling aan, gaan erop zitten of zuigen erop. Een knuffeldiertje dat in de wasmachine kan, is ideaal. De meest geschikte knuffeldiertjes zijn te koop bij de gespecialiseerde dierenwinkel of dierenarts.

U heeft het meeste plezier van uw speeltjes als u ze niet allemaal tegelijk geeft. Geef uw hond gewoon een paar speeltjes en wissel ze om de paar weken om. Zo blijven de speeltjes nieuw voor uw hond.

Stijl en accessoires
voor uw kleine hond

Het gebruik van kleding en andere accessoires voor honden is populair geworden. Alle kleine honden kunnen hondenkleding dragen om met de trends en mode mee te gaan. Hondenmode is in de loop der tijd veranderd en de keuze in kleding voor kleine honden is de laatste paar jaar enorm toegenomen.

Uw kleine hond meenemen
tijdens een autorit

Of het nu een klein ritje naar de winkel is of een rit door het hele land naar uw favoriete vakantieplek, uw kleine hond of dwerghond kan op reis de perfecte passagier zijn. Neem wat extra voorzorgsmaatregelen en jullie kunnen zij-aan-zij een hele leuke tijd achter het stuur beleven.

Meer lezen...

Als autorijden een nieuwe ervaring is, help uw hond dan eraan te wennen door eerst wat kleine ritjes dichtbij te maken voordat u een reis naar een verre bestemming onderneemt. Voor lange ritten is de beste keuze voor het transport van uw beste maatje een goed geventileerde mand, tas of box die u vastmaakt met snelbinders aan uw (brom)fiets of een veiligheidsgordel in de auto.

Denk aan het risico van hitte in de auto voor uw kleine hond of dwerghond. Een auto kan in de lente of zomer heel snel in een oven veranderen.

  • Laat uw hond bij warm of heet weer niet alleen in uw auto achter, ook niet voor een minuutje. De temperatuur in de auto stijgt snel en dat is gevaarlijk.
  • Zwaar hijgen of onophoudelijk likken kunnen een waarschuwing zijn dat u moet stoppen in de schaduw en wat water moet geven.

Niet elk huisdier houdt van reizen, maar als uw hond het wel leuk vindt, grijp de gelegenheid dan aan om samen plezier te beleven. Veel plezier, en als u lang weggaat, vergeet dan niet om het voer en het drinkbakje van uw kleine hond mee te nemen!

[ ↑ skip to content ↑ ]