Het juiste kattenvoer voor iedere leeftijd

De ‘Association of Animal Feed Control Officials’ (AAFCO) verklaring op het etiket van een kattenvoer geeft aan dat het voer een complete en gebalanceerde voeding is voor:

  • Kittens
  • Drachtige of zogende katten
  • Volwassen katten
  • Alle levensfases

Hill’s staat achter de AAFCO testprocedures, maar wij geloven niet dat één enkele voeding geschikt is voor alle leeftijden of voor iedere levensfase.

Belangrijk om te onthouden

Wanneer je op een verpakking de woorden leest ‘… voor iedere levensfase’, dan is het een kittenvoeding. Het Hill's™ Science Plan™-merk staat garant voor een voeding naar de levensfase van je kat.

De jonge jaren

In de eerste maanden van hun leven heeft een kitten veel vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen nodig voor een gezonde groei.

Daarom moet een voeding die claimt ‘compleet en gebalanceerd voor alle leeftijden’ te zijn, de juiste gehalten aan voedingsstoffen bevatten die geschikt zijn voor groei. Zijn deze gehalten dan te hoog voor oudere katten? Hill’s gelooft van wel.

Te veel, te weinig

Het idee van één kattenvoer voor alle leeftijden klinkt verleidelijk, maar het druist in tegen alles wat Hill’s in de laatste 60 jaar van klinisch onderzoek heeft geleerd. Een voeding voor kittens in de groei zal voor een oudere kat veel te hoge gehalten aan vet, natrium, eiwit en andere voedingsstoffen bevatten. En andersom, een voeding met verlaagde gehalten aan voedingsstoffen voor senior katten kan weer ongeschikt zijn voor kittens.

Alles… of niks?

Er zijn veel merken dierenvoeding die kattenvoer aanbieden dat geschikt is voor de verschillende levensfases. Ze prijzen aan dat de voeding geschikt is voor kittens, volwassen of senior huisdieren en dat deze voedingen perfect gebalanceerd zijn voor ieder van deze levensfases.

Maar deze merken bieden ook dierenvoeding aan met de claim ‘…compleet en gebalanceerd voor iedere levensfase’! Staan deze merken dan oprecht achter het levensfase-concept? Het antwoord ligt voor de hand.

Ruim 60 jaar toewijding

Kies je voor een merk dat voeding biedt voor iedere leeftijd van jouw kat dan kun je er gerust in voor zijn dat je de voeding geeft die dierenartsen wereldwijd aan hun eigen huisdier geven; een voeding van een bedrijf dat al meer dan 60 jaar hondenvoer en kattenvoer samenstelt met de optimale gehalten aan voedingsstoffen.

Hill's Science Plan staat voor het levensfase concept. Je zult op onze voeding geen tekst aantreffen ’geschikt voor alle leeftijden’.

Gerelateerde artikelen