Hoe kies je het beste voer voor je puppy?

Het beste voer voor puppy’s bevat precies de juiste balans van voedingsstoffen en calorieën en geeft je puppy een voldaan gevoel. Hier lees je alle tips om het beste voer voor puppy’s te kiezen en krijg je informatie over welke voeding past bij jouw puppy.

Het beste puppyvoer begint met kennis

Net als een baby heeft een puppy voeding nodig die precies de juiste balans van voedingsstoffen bevat voor het eerste levensjaar.

Puppy’s hebben specifieke voedingsbehoeften

Er gebeurt veel in het eerste levensjaar van je puppy. Het beste puppyvoer bevat dan ook alle voedingsstoffen die het groeiende lijfje nodig heeft.

Omega 3-vetzuren en DHA ondersteunen de ontwikkeling van de hersenen en de ogen, terwijl het hogere calciumgehalte ervoor zorgt dat het skelet zich goed kan ontwikkelen. Eiwitten ondersteunen de spiergroei.

Een gezond voerschema

Puppy’s eten veel en vaak, maar te veel eten kan leiden tot bedelen en problemen met het gewicht geven. Met dit overzicht* kun je een geschikt voerschema voor de behoeften van jouw puppy maken. Houd er rekening mee dat de grootte, de leeftijd en het ras van je puppy van invloed zijn op de dagelijkse hoeveelheid voer. Overleg daarom eerst met je dierenarts.

Gewicht hond Puppy <4 maanden oud
(Drachtige teef 7-9 weken)
Puppy 4-9 maanden oud
(Drachtige teef 5-6 weken)
Puppy 10-12 maanden oud
(Drachtige teef 1-4 weken)
0,9 kg 50 g 35 g 35 g
2,3 kg 100 g 85 g 65 g
3,6 kg 150 g 125 g 100 g
4,5 kg 175 g 150 g 110 g
9,1 kg 295 g 250 g 200 g
18 kg 495 g 395 g 320 g
27 kg 660 g 545 g 430 g
36 kg 815 g 670 g 545 g
45 kg 965 g 790 g 645 g
54 kg 1115 g 915 g 745 g

*Op basis van de adviezen voor Science Plan™ hondenvoer

Welke puppyvoeding kies je?

Smaak is slechts een deel van de totale beleving die je puppy heeft bij het eten, daarom bieden we puppyvoer aan in verschillende soorten en varianten. Ons puppyvoer is getest door de honden in ons Pet Nutrition Center, zodat we kunnen garanderen dat jouw puppy er dol op zal zijn.

Droogvoer voor puppy’s

De brokken in het puppyvoer zijn klein genoeg voor het bekje van je puppy en hebben daarnaast een textuur en aroma waar iedere puppy dol op is.

Natvoer voor puppy’s

Je kunt blikvoer voor puppy’s als maaltijd geven of als extraatje bij droogvoer.

Rasgrootte maakt een groot verschil

Hoewel alle puppy’s in het begin nog klein zijn, wil je hem nu al een voeding geven met de optimale voedingsstoffen voor de grootte die hij uiteindelijk zal bereiken.

Hill’s puppyvoer op merk zoeken

Science Plan™ puppyvoer

Science Plan™ is het resultaat van meer dan 70 jaar voedingsonderzoek naar de fysiologische behoeften van puppy’s.

Bekijk Science Plan™ puppyvoer

VetEssentials™ puppyvoer

Hill's™ VetEssentials™ puppyvoer is exclusief verkrijgbaar bij de dierenarts en is samengesteld om je puppy 5 essentiële gezondheidsvoordelen te bieden.

Bekijk VetEssentials™ puppyvoer

Zorgen voor je puppy

ARTIKELEN EN MEER

Alles over je huisdier

Geef je puppy een gezonde start!

Schrijf je in voor de Hill’s puppy nieuwsbrief vol tips over de belangrijke sprongen in jouw puppy’s eerste levensjaar. Plus korting op je aankoop Hill’s puppyvoer! Word snel ook een Hill’s Best Friend.

Registreren