Hoe kies je het beste kittenvoer voor je kitten?

Kleine kittens zijn bijzonder speels. Daarom hebben ze kittenvoer nodig dat voorziet in de juiste balans van calorieën, eiwitten en smaak. Dit zijn onze tips om jouw kitten de beste start van haar leven te geven en haar te helpen om op te groeien tot een gezonde volwassen kat.

Het beste kittenvoer begint met kennis

Wat het beste voer voor jouw kitten is, hangt af van een aantal dingen.

Met deze drie tips weet je zeker dat je kitten een gezonde start maakt.

Kittens hebben unieke voedingsbehoeften

Hoewel sommige voedingsstoffen in kittenvoer precies hetzelfde zijn als die in het voer voor volwassen katten, zijn er een paar verschillen die goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen en spieren van je kitten.

Kittenvoer bevat bijvoorbeeld meer eiwitten, mineralen en calorieën, aangezien kittens over het algemeen actiever zijn dan volwassen katten.

Een gezond voerschema

Een voerschema voorkomt dat je kitten te veel eet en zorgt voor meer controle tijdens de maaltijden. Met dit overzicht* weet je precies hoeveel voer je je kitten per dag mag geven. Bespreek het schema eerst met je dierenarts.

Gewicht kat <4 maanden oud 4-6 maanden oud 7-12 maanden oud en bij dracht
0,5 kg 30 g
0,9 kg 40 g 40 g
1,4 kg 70 g 55 g
1,8 kg 85 g 70 g
2,3 kg 100 g 75 g 70 g
4,5 kg 140 g 115 g
6,8 kg 140 g

*Op basis van de adviezen voor Science Plan™ kattenvoer

Serveeropties

Als je je kitten verschillende texturen kunt aanbieden, wordt haar maaltijd pas echt onweerstaanbaar. Daarom biedt Hill’s zowel droogvoer als natvoer voor je kitten. De heerlijke opties variëren van knapperige brokjes tot hartig, zacht vlees in maaltijdzakjes.

Droogvoer voor kittens

Ieder brokje is qua grootte aangepast aan het kleinere bekje van een kitten, zodat je pluizenbolletje moeiteloos van elke maaltijd kan genieten. Hill’s kittenbrokjes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken die zijn goedgekeurd door de kieskeurige katten in ons Pet Nutrition Center.

Natvoer voor kittens

Verwen je kitten met een maaltijdzakje. Je kunt ze ook geven in combinatie met de brokjes. Hill’s™ maaltijdzakjes zijn verkrijgbaar in verschillende heerlijke smaken.

Er zit veel in ieder hapje

Onze tijd, moeite en onderzoek komen bij elkaar om ervoor te zorgen dat de voeding die jij je kitten geeft, bijdraagt aan een lang en gelukkig leven. Hieronder vind je onze merken die de gezondheid van je kitten centraal stellen.

Hill’s kittenvoer op merk zoeken

Science Plan™ kittenvoer

Science Plan™ is het resultaat van meer dan 70 jaar voedingsonderzoek naar de fysiologische behoeften van kittens.

Bekijk Science Plan™ kittenvoer

VetEssentials™ kittenvoer

Hill’s™ VetEssentials™ kittenvoer is exclusief verkrijgbaar bij de dierenarts en is samengesteld om je kitten 5 essentiële gezondheidsvoordelen te bieden.

Bekijk VetEssentials™ kittenvoer

Zorgen voor je kitten

ARTIKELEN EN MEER

Alles over je huisdier

Geef je kitten een gezonde start!

Schrijf je in voor de Hill’s kitten nieuwsbrief vol tips over de belangrijke sprongen in jouw kitten’s eerste levensjaar. Plus korting op je aankoop Hill’s kittenvoer! Word snel ook een Hill’s Best Friend.

Registreren