0 RESULTATEN GESORTEERD OP:

Relevantie

JE KAT TRAINEN DOE JE ZO

Honden willen graag hun 'leider' plezieren, maar het is belangrijk om niet te vergeten dat katten anders zijn. Ze zijn meer geïnteresseerd in zichzelf plezieren! Dus als je wilt dat je kat ophoudt met aan je meubels te krabben, op het keukenaanrecht te springen of speels te bijten, zal dat een heleboel geduld, respect, positieve bekrachtiging en beloningen gaan kosten.  

Basisprincipes van training

Eerst en vooral: katten begrijpen niets van straffen. Goed gedrag stimuleren is veel effectiever. Klinkt lastig, hè? Dat hoeft niet zo te zijn. Zeg gewoon zachtjes en overtuigend 'nee' tegen haar als ze iets doet waarmee je haar wilt laten ophouden. En als ze iets doet wat je fijn vindt, geef haar dan alle liefde en aandacht die je hebt. Snoepjes en snacks werken ook altijd erg motiverend, dus houd altijd wat voedzame tussendoortjes bij de hand. (Maar geef er niet te veel.)

KATTENBAK TRAINING

Katten zijn van nature schoon op zichzelf, dus de kans is groot dat ze al weet hoe ze de kattenbak moet gebruiken. Maak de bak al klaar voordat ze bij je komt wonen. Als je thuis genoeg plaats hebt, geef haar dan meer dan één bak. Zet de bakken op rustige, kalme plaatsen en denk eraan om ze iedere dag schoon te maken.

Socializing Your Kitten

Katten hebben maar een hele korte socialisatieperiode. Om precies te zijn, is de meest cruciale tijd voor de ontwikkeling van gedrag en sociale ontwikkeling vier tot zestien weken. De kans is groot dat je kat al met mensen in aanraking is geweest voordat ze bij je komt wonen, vooral als ze van een asiel komt. Zorg ervoor dat je haar ook aan kinderen laat wennen. Maar vertel hen van tevoren dat ze voorzichtig met de kat moeten zijn. Houd de contactmomenten vooral kort totdat ze zich op haar gemak voelt met nieuwe mensen. Als je het socialiseren te veel forceert, kan ze angstig worden of zich terugtrekken of zelfs gezondheidsproblemen door stress ontwikkelen.