Beloon uw kat zo vaak mogelijk - niet alleen tijdens de kerstdagen

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Beloon uw kat zo vaak mogelijk - niet alleen tijdens de kerstdagen

Iedereen houd van een beloning op zijn tijd en zeker met de kerstdagen in het vooruitzicht. En alhoewel het verleidelijk is om uw kat tafelrestjes te geven, menselijke voeding kan vaak gevaarlijk zijn voor uw kat.

Sommige katten zijn erg goed in bedelen en kunnen doen alsof ze al dagen niets hebben gegeten. Kom niet in de verleiding om uw kat tafelrestjes te geven. U moedigt zo u uw kat aan om te bedelen, een gewoonte die moeilijk af te leren is. Wees dus niet bang om uw gasten erop te wijzen dat het geven van de verkeerde tussendoortjes niet gezond is voor uw kat.

Uien, knoflook en bepaalde knolgewassen bevatten ingrediënten die giftig kunnen zijn voor katten en kunnen zelfs voor een vorm van bloedarmoede zorgen. Denk er ook aan dat het niet alleen om de rauwe vorm van deze producten gaat, ook sauzen kunnen deze ingrediënten bevatten.

Chocolade bevat theobromina, een stof die gevaarlijk is voor katten. Dit valt in dezelfde catogorie als caffeïne en heeft effect op het zenuwstelsel, bloeddruk en de spijsvertering. Tevens blijken druiven en rozijnen ook giftig te zijn voor dieren, probeer deze dus te vermijden.

Ook al is melk niet giftig voor katten, iedere volwassen kat die gevoerd wordt met uitgebalanceerde voeding zoals as Hill's™ Science Plan™, heeft het niet nodig.  Het is zelfs zo dat veel katten een lactose intollerantie hebben en kunnen als gevolg van het drinken van de melk overgeven, diarree en maagproblemen krijgen.

Om uw kat zo gezond mogelijk te houden is het belangrijk dat u de hoeveelheid voeding afstemd op het gewicht van de kat. Zelfs tussendoortjes die wij als een kleine beloning zien kunnen in katten termen al een flinke hap zijn. Voor een kat van 5 kg is een kopje melk in calorieën gelijk aan 4,5 hamburgers of 5 chocolade repen voor mensen. 30 gram kaas voor de kat komt voor mensen overeen met 3,5 hamburgers of 4 chocoladerepen.

Het is prima dat u uw kat af en toe een tussendoortje geeft, maar teveel tussendoortjes kunnen leiden tot onevenwichtige voeding. Een Hill's Science Plan brokje kan ook gegeven worden als een beloning en is veel gezonder voor haar. U kunt uw kat ook belonen door te variëren met uw voeding. U kunt nat en droogvoer afwisselen, evenals de smaken. Let er wel op dat u niet de dagelijkse hoeveelheid overschreid. Hieronder vindt u een voedingsgids met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden.

Dagelijkse voedingshoeveelheden voor de volwassen kat

Deze hoeveelheden zijn een richtlijn aangezien iedere kat anders is. U kunt de hoeveelheden aanpassen als u ziet dat uw kat te dik of dun wordt.

 

Lichaamsgewicht (kg)

Blik (85 g)

Blik ( 156 g)

2

1 1/3 - 1 ¾

¾ - 1

3

1 ¾ - 2 ½

1 - 1 1/3

4

2 ¼ - 3

1 ¼ - 1 2/3

5

2 2/3 - 3 ½

1 1/3 - 2

6

3 - 4

1 ½ - 2 ¼

7+

½ per kg

¼ per kg

Een maaltijdzakje is geljik aan 20 gram droogvoer; een blikje van 85 gram is ook gelijk aan 20 gram droogvoer. Een blikje van 156 gram is gelijk aan 40 gram droogvoer

 

Dagelijkse voedingshoeveelheden voor de oudere kat

Deze hoeveelheden zijn een richtlijn aangezien iedere kat anders is. U kunt de hoeveelheden aanpassen als u ziet dat uw kat te dik of dun wordt.

 

Lichaamsgewicht (kg)

Blik (85 g)

Blik ( 156 g)

Droogvoer

2

1 ¼ - 1 ¾

2/3 - 1

25 - 35

3

1 ¾ - 2 1/3

1 - 1 ¼

35 - 50

4

2 ¼ - 3

1 ¼ - 1 ½

45 - 60

5

2 ½ - 3 ½

1 1/3 - 1 ¾

55 - 75

6

2 ¾ - 4

1 ½ - 2

60 - 85

7+

½ per 2kg

¼ per 2 kg

10 - 12 per kg

Een blikje van 85 gram is gelijk aan 20 gram droogvoer. Een blikje van 156 gram is gelijk aan 40 gram droogvoer

Onthoud goed, het Hill's Science Plan assortiment bevat heerlijke smaak variëteiten die speciaal zijn ontwikkeld om te voldoen aan de individuele behoefte van uw kat. Mocht ze het nou niet lekker vinden dan krijgt u uw geld terug; gegarandeerd!

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> / Optimale Mobiliteit Mini is speciaal samengesteld ter ondersteuning van een optimale mobiliteit en soepele gewrichten bij honden die de voorkeur geven aan een kleiner brokje. Verrijkt met omega-3 vetzuren en wetenschappelijk bewezen anti-oxidanten.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Mature Adult 7+ Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om een sterk immuunsysteem, gezonde vitale organen en de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten en natuurlijke ingrediënten en met toegevoegde vitaminen en mineralen.</p>