Beloon uw kat zo vaak mogelijk - niet alleen tijdens de kerstdagen

Published by
Leestijd is

Beloon uw kat zo vaak mogelijk - niet alleen tijdens de kerstdagen

Iedereen houd van een beloning op zijn tijd en zeker met de kerstdagen in het vooruitzicht. En alhoewel het verleidelijk is om uw kat tafelrestjes te geven, menselijke voeding kan vaak gevaarlijk zijn voor uw kat.

Sommige katten zijn erg goed in bedelen en kunnen doen alsof ze al dagen niets hebben gegeten. Kom niet in de verleiding om uw kat tafelrestjes te geven. U moedigt zo u uw kat aan om te bedelen, een gewoonte die moeilijk af te leren is. Wees dus niet bang om uw gasten erop te wijzen dat het geven van de verkeerde tussendoortjes niet gezond is voor uw kat.

Uien, knoflook en bepaalde knolgewassen bevatten ingrediënten die giftig kunnen zijn voor katten en kunnen zelfs voor een vorm van bloedarmoede zorgen. Denk er ook aan dat het niet alleen om de rauwe vorm van deze producten gaat, ook sauzen kunnen deze ingrediënten bevatten.

Chocolade bevat theobromina, een stof die gevaarlijk is voor katten. Dit valt in dezelfde catogorie als caffeïne en heeft effect op het zenuwstelsel, bloeddruk en de spijsvertering. Tevens blijken druiven en rozijnen ook giftig te zijn voor dieren, probeer deze dus te vermijden.

Ook al is melk niet giftig voor katten, iedere volwassen kat die gevoerd wordt met uitgebalanceerde voeding zoals as Hill's™ Science Plan™, heeft het niet nodig.  Het is zelfs zo dat veel katten een lactose intollerantie hebben en kunnen als gevolg van het drinken van de melk overgeven, diarree en maagproblemen krijgen.

Om uw kat zo gezond mogelijk te houden is het belangrijk dat u de hoeveelheid voeding afstemd op het gewicht van de kat. Zelfs tussendoortjes die wij als een kleine beloning zien kunnen in katten termen al een flinke hap zijn. Voor een kat van 5 kg is een kopje melk in calorieën gelijk aan 4,5 hamburgers of 5 chocolade repen voor mensen. 30 gram kaas voor de kat komt voor mensen overeen met 3,5 hamburgers of 4 chocoladerepen.

Het is prima dat u uw kat af en toe een tussendoortje geeft, maar teveel tussendoortjes kunnen leiden tot onevenwichtige voeding. Een Hill's Science Plan brokje kan ook gegeven worden als een beloning en is veel gezonder voor haar. U kunt uw kat ook belonen door te variëren met uw voeding. U kunt nat en droogvoer afwisselen, evenals de smaken. Let er wel op dat u niet de dagelijkse hoeveelheid overschreid. Hieronder vindt u een voedingsgids met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden.

Dagelijkse voedingshoeveelheden voor de volwassen kat

Deze hoeveelheden zijn een richtlijn aangezien iedere kat anders is. U kunt de hoeveelheden aanpassen als u ziet dat uw kat te dik of dun wordt.

 

Lichaamsgewicht (kg)

Blik (85 g)

Blik ( 156 g)

2

1 1/3 - 1 ¾

¾ - 1

3

1 ¾ - 2 ½

1 - 1 1/3

4

2 ¼ - 3

1 ¼ - 1 2/3

5

2 2/3 - 3 ½

1 1/3 - 2

6

3 - 4

1 ½ - 2 ¼

7+

½ per kg

¼ per kg

Een maaltijdzakje is geljik aan 20 gram droogvoer; een blikje van 85 gram is ook gelijk aan 20 gram droogvoer. Een blikje van 156 gram is gelijk aan 40 gram droogvoer

 

Dagelijkse voedingshoeveelheden voor de oudere kat

Deze hoeveelheden zijn een richtlijn aangezien iedere kat anders is. U kunt de hoeveelheden aanpassen als u ziet dat uw kat te dik of dun wordt.

 

Lichaamsgewicht (kg)

Blik (85 g)

Blik ( 156 g)

Droogvoer

2

1 ¼ - 1 ¾

2/3 - 1

25 - 35

3

1 ¾ - 2 1/3

1 - 1 ¼

35 - 50

4

2 ¼ - 3

1 ¼ - 1 ½

45 - 60

5

2 ½ - 3 ½

1 1/3 - 1 ¾

55 - 75

6

2 ¾ - 4

1 ½ - 2

60 - 85

7+

½ per 2kg

¼ per 2 kg

10 - 12 per kg

Een blikje van 85 gram is gelijk aan 20 gram droogvoer. Een blikje van 156 gram is gelijk aan 40 gram droogvoer

Onthoud goed, het Hill's Science Plan assortiment bevat heerlijke smaak variëteiten die speciaal zijn ontwikkeld om te voldoen aan de individuele behoefte van uw kat. Mocht ze het nou niet lekker vinden dan krijgt u uw geld terug; gegarandeerd!

Dit vind je misschien ook interessant

 • Leer de spijsverteringsproblemen van uw huisdier herkennen

  Spijsverteringsproblemen kunnen op elk deel van het spijsverteringskanaal betrekking hebben, van de maag tot de dunne en de dikke darm.
 • Microchipping: The Facts

  The government has announced that as of April 2016, all dogs in the UK must be microchipped by law. Many owners don’t necessarily know how microchipping works though and this can lead to the system breaking down, so Hill’s has laid out the facts in one easy reference guide.

Gerelateerde Producten

 • Prescription Diet™ Feline d/d™ Venison & Green Pea

  <ul><span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> d/d™ Feline Venison and Green Pea is samengesteld om allergische reacties op voeding te helpen verminderen en de gezondheid van de huid te ondersteunen. </ul><ul><br><strong> 
 • VetEssentials™ Kitten

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding voor een gezond groei, ontwikkeling en sterke immuniteit. Met klinisch bewezen antioxidanten en DHA.
 • VetEssentials™ Feline Young Adult

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding voor gewichtscontrole, schone tanden en gezonde urinewegen. Met klinisch bewezen antioxidanten om de immuniteit te versterken.
 • VetEssentials™ Feline Mature Adult

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding die de nieren en vitale orgaanfuncties helpt te behouden. Met klinisch bewezen antioxidanten, omega-6 vetzuren en minder fosfor.