WIST JE DAT...

HONDEN EN KATTEN NA 7 JAAR ANDERE VOEDINGSBEHOEFTEN KRIJGEN

Honden en katten leven niet zo lang als mensen. Sommige huisdierbaasjes realiseren zich daarom niet dat hun huisdier al op leeftijd is. Een senior dus. Honden van kleine en middelgrote rassen bereiken, net als katten, rond hun zevende levensjaar de middelbare leeftijd. Bij honden van grote rassen ligt dit rond het zesde levensjaar. Wanneer ze 11 jaar oud worden zijn honden en katten bejaard. Oudere honden en katten ontwikkelen vaak dezelfde kwaaltjes als oudere mensen.

Gebruik de slider en ontdek de 'echte' leeftijd van je huisdier.

1#1 jaar: Je huisdier is een tiener in mensenjaren

2-6# 2-6 jaar Voor elk kalenderjaar veroudert je huisdier ongeveer vier mensenjaren

7-16# 7 jaar en ouder: Aan leeftijd gerelateerde gedragsveranderingen van je huisdier vallen meer op

JE KAT IS

IN MENSENJAREN

JE HOND IS

IN MENSENJAREN

OMDAT...

GEN-EXPRESSIE BIJ OUDERE HONDEN & KATTEN ANDERS IS DAN BIJ JONGERE HUISDIEREN

Bij Hill's bestuderen we al meer dan tien jaar hoe voeding de celfunctie van huisdieren beïnvloedt. We hebben ontdekt dat de manieren waarop een hond of kat veroudert complex kunnen zijn, waardoor ze zowel geestelijk als lichamelijk achteruitgaan.

De gen-expressie van huisdieren verandert rond het zevende levensjaar

Elke kolom in deze kaarten vertegenwoordigt een ander huisdier, en elke rij vertegenwoordigt een specifiek gen. Dit geeft ons een volleig beeld van de manier waarop de genactiviteit na verloop van tijd verandert.

2-6 JAAR

2-6 JAAR

7-10 JAAR

7-10 JAAR

11-14 JAAR

11-14 JAAR

  • Afname van gen-expressie
  • Toename van gen-expressie
2-6 JAAR

2-6  JAAR

7-14 JAAR

7-14  JAAR

  • Afname van gen-expressie
  • Toename van gen-expressie

VEROUDERING BIJ HUISDIEREN: EEN BEPAALD VERSCHIJNSEL KAN REDEN ZIJN OM OVER TE STAPPEN OP ANDER VOER

Aan leeftijd gerelateerde veranderingen sluipen er langzaam in, net als bij mensen, waardoor je ze mogelijk niet meteen opmerkt. Heb je al tekenen van veroudering gezien bij je huisdier? Als dit het geval is, is het misschien tijd om over te stappen op senior honden- of kattenvoeding, of te overleggen met de dierenarts.

 huid en vacht gezondheid icoon

Observeer

Verliest de vacht van je huisdier zijn glans?

 activiteit icoon

Reageer

Is je huisdier minder energiek of actief?

 bal en bot icoon

Voel

Heb je het gevoel dat je huisdier minder interesse heeft in rennen, springen en spelen?

OMDAT...

ONGEVEER 50% VAN DE EIGENAREN VAN OUDERE HONDEN EN KATTEN HUN HUISDIEREN VAN 7 JAAR OF OUDER NIET DE JUISTE VOEDING GEVEN1

Sommige oudere huisdieren, vooral honden van kleine rassen, blijven er jong uitzien. Maar hoe ze er aan de buitenkant ook uitzien, het is belangrijk om ze de juiste voeding te geven om de effecten van veroudering tegen te gaan.

HILL’S SCIENCE PLAN SENIOR VITALITY DROOGVOER EN NATVOER ZIJN ONTWIKKELD MET DE VERANDERENDE BIOLOGIE VAN HUISDIEREN VANAF 7 JAAR IN GEDACHTEN.

Deze op de leeftijd afgestemde voeding is gemaakt volgens ons eigen recept dat bestaat uit zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals fruit, groenten, vetzuren en antioxidanten, toegevoegde vitamines, mineralen en aminozuren, die gezamenlijk de effecten van veroudering van oudere honden en katten bestrijden.

Science Diet Senior Vitality-verpakking
1TNS Pet Screener Study 2012