Katten die muizen vangen  

Published by
Leestijd is

Katten houden van muizenvangen. En omdat ze van nature jagers zijn, zijn ze er zeer goed in. Uw kat zal niet jagen omdat ze honger heeft, daar is ze veel te goed voor gevoed! Ze doet het eigenlijk omdat het een natuurlijk instinct is. Dit zou niet tot een probleem mogen leiden, maar u moet haar wel ontmoedigen om de dierenwereld in de tuin te verstoren. Een halsband met een belletje zal fungeren als een waarschuwing voor argeloze vogels. Het geeft hen de kans om weg te vliegen voordat de kat te dichtbij komt.

Ongewenste geschenken

In sommige gevallen kan uw kat een klein geschenk in de vorm van een muis of soms iets groters op uw deurmat achterlaten. Katonderzoekers zijn nog niet helemaal zeker waarom katten dode prooien achterlaten voor hun eigenaren, maar ze denken dat dit zo is vanwege één van deze twee redenen:

 • Een teken van genegenheid voor hun eigenaar.

Zij houden immers van jagen, doden en spelen met dode muizen, dus waarom u niet?

 • Als gevolg van haar ouderlijke instinct.

Moederkatten leren hun kittens te jagen door dode of gewonde dieren naar hun jonkies te brengen zodat ze ermee kunnen 'oefenen'.

Dus uw kat probeert u in feite te leren hoe u moet jagen!

De manier waarop katten overgaan tot jagen kan ook een factor zijn. Ze houden er van om hun prooi uit te putten, te besluipen en achterna te gaan totdat hetgeen waar ze op jagen bekaf is. En ze doen dit over het algemeen het liefst op hun eigen grasmat. Voorkomen

De enige effectieve manier om uw kat van het jagen af te houden is om haar binnen te houden. Natuurlijk is dit niet altijd even praktisch, vooral niet als ze gewend is aan het buitenleven.

U kunt haar proberen te stimuleren door thuis meer met haar te spelen. Activiteiten die jagen stimuleren zoals jagen op speelgoed of spelen met andere katten kan uw kat het 'zetje' dat ze nodig heeft geven om haar van het jagen te weerhouden.

Vergeet niet om u meteen te ontdoen van alles dat gevangen is. Als uw haar trofeeën niet weghaalt zal ze denken dat het goed is om ze terug te brengen. Een paar rubberen handschoenen kan handig zijn voor deze bijzondere taak!

Dit vind je misschien ook interessant

 • Binnenshuis de behoefte doen | Hill's Pet

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet.
 • Slecht gedrag afleren

  Sproeien is doodnormaal gedrag voor katten en hun manier om een plek te markeren met informatie over zichzelf. Maar daarom is het nog niet prettig als het in uw woonkamer gebeurt!
 • Waarom uw kitten krabt

  Naarmate uw kitten groter wordt, groeien ook haar nagels! Om die kort te houden zal ze krabben. Krabben is een natuurlijke manier om een territorium af te bakenen en ook een ideale manier om de spieren te strekken.
 • Waarom mauwen katten?

  Zelfs een klein kind is bekend met het geluid van een kat en kan dit ook nabootsen. Dat onderscheidende "mauwen" is geen gewoon kattengeluid.

Gerelateerde Producten

 • Prescription Diet™ Feline d/d™ Venison & Green Pea

  <ul><span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> d/d™ Feline Venison and Green Pea is samengesteld om allergische reacties op voeding te helpen verminderen en de gezondheid van de huid te ondersteunen. </ul><ul><br><strong> 
 • VetEssentials™ Kitten

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding voor een gezond groei, ontwikkeling en sterke immuniteit. Met klinisch bewezen antioxidanten en DHA.
 • VetEssentials™ Feline Young Adult

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding voor gewichtscontrole, schone tanden en gezonde urinewegen. Met klinisch bewezen antioxidanten om de immuniteit te versterken.
 • VetEssentials™ Feline Mature Adult

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding die de nieren en vitale orgaanfuncties helpt te behouden. Met klinisch bewezen antioxidanten, omega-6 vetzuren en minder fosfor.