Uw kitten begrijpen

Published by
Leestijd is minuten
chaton miaulant

Leren begrijpen wat uw kitten wil

Katten kunnen u duidelijk laten weten wat ze willen, verbaal of non-verbaal. Het zal echt niet lang duren voordat u weet wat uw kat u wil vertellen.

 

Miauwen

Naarmate uw kitten groter wordt zal ze steeds minder kleine 'mauwtjes' laten horen. Daarvoor in de plaats komt haar meer volwassen en duidelijke 'gemiauw'. Traag gemiauw betekent meestal dat uw kitten zich om de één of andere reden niet prettig voelt. Als ze aanhoudend snelle mauwtjes achter elkaar laat horen, betekent dit dat ze blij is en uw aandacht voor het één of ander wil. U leert vanzelf wat uw kitten probeert te vertellen: 'zet me neer', 'geef me eten' of 'hou van mij'!!

Interessant om te weten is dat miauwen eigenlijk nooit bedoeld is voor andere katten, maar bijna altijd voor mensen. Dus luister goed, want ze heeft het tegen u!

 

Spinnen

Spinnen is normaal gesproken een teken van tevredenheid, maar er zijn uitzonderingen en het hoeft niet altijd te betekenen dat een kat blij is. Een kat die ziek of ongerust is, spint soms om zichzelf te troosten. Maar in de meeste gevallen zijn kopjes geven en luid spinnen tekenen van genegenheid of het betekent dat ze iets wil, zoals bijvoorbeeld eten.

 

Blazen en grommen

Als u dit hoort, hebt u te maken met een angstige kitten. Ze probeert zichzelf op te blazen en angstaanjagend te klinken om zich te beschermen. Als ze blaast en gromt dan is dat meestal tijdens gespannen ontmoetingen met andere dieren.

 

Kopjes geven

Wanneer uw kitten kopjes geeft, geeft ze feromonen af. Dit zijn hormonen van tevredenheid die worden afgescheiden via de wangen. Kopjes geven is een goed teken. Het betekent dat ze zich echt op haar gemak voelt. Ze toont hiermee dat ze u mag.

De staart spreekt boekdelen

De staart van een kat geeft een uitstekende indicatie van hoe ze zich voelt. Een blije kitten houdt haar staart omhoog; als ze bang is houdt ze hem tussen haar poten. Het breeduit heen en weer zwaaien van de staart betekent dat een kat verveeld of ongeduldig is. Als ze echt geagiteerd is, beweegt ze haar staart snel heen en weer. Dit is duidelijk intimiderend gedrag. Een staart die met korte bewegingen heen en weer zwiept hoort bij een kat die opgewonden en nieuwsgierig is.

Gespitste oren wijzen op interesse in wat er om haar heen gebeurt. Als haar staart rechtop en schuin naar voren wijst, is ze ontspannen en in een goede bui. Wanneer een kat de oren plat legt tegen haar kop, is dit een teken van agressie. Ze doet dit om de kans op beschadiging van de oren te verkleinen, mocht het tot een gevecht komen.

 

Uw kitten 'kneedt'

Je ziet een kat vaak op de plek waar ze wil gaan liggen met haar pootjes kneden. Deze beweging is een teken van tevredenheid en doet haar denken aan de tijd dat ze nog door haar moeder werd gezoogd. Door het kneden van haar moeders buik kwam de melk makkelijker naar buiten.

 

Vreemde trekjes van uw kat: een echte eigenheimer

Het is absoluut waar dat katten vreemde gewoonten hebben. Hebt u wel eens een krant op tafel uitgevouwen en geprobeerd om hem te lezen met een kat in de buurt? Ze springt op tafel en nestelt zich pontificaal midden op de krant en daagt u zo uit om haar opzij te schuiven. Het zal u niet lukken om haar iets anders aan te bieden in ruil voor de krant. Ook voor een zachte stoel of knus kussentje laat ze zich niet verjagen. Waarom niet? Omdat ze op die krant verzekerd is van uw volledige aandacht.

Wanneer ze op haar rug rolt en haar poten uitstrekt laat uw kat zien dat ze zich geheel aan u overgeeft en u vertrouwt. Het is ook een manier om aandacht te vragen. En wanneer ze op uw schoot springt en zich tevreden nestelt, is er geen twijfel meer mogelijk over wat ze van haar nieuwe omgeving vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Kittenpsychologie

  To provide your kitten with the best possible care, it is important to understand her. Learn more about what your kitten thinks and does.
 • Binnenshuis de behoefte doen | Hill's Pet

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet.
 • Slecht gedrag afleren

  Sproeien is doodnormaal gedrag voor katten en hun manier om een plek te markeren met informatie over zichzelf. Maar daarom is het nog niet prettig als het in uw woonkamer gebeurt!
 • Waarom uw kitten krabt

  Naarmate uw kitten groter wordt, groeien ook haar nagels! Om die kort te houden zal ze krabben. Krabben is een natuurlijke manier om een territorium af te bakenen en ook een ideale manier om de spieren te strekken.

Gerelateerde Producten