Dit moet je weten over kittenvoer | Hill's

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Voor een vliegende start is goed kittenvoer ontzettend belangrijk. Maar waar let je precies op? En hoeveel moet je kleine maatje eigenlijk eten? Lees verder voor de antwoorden op deze belangrijke vragen.

Waarom goed kittenvoer zo belangrijk is

Voeding die niet goed is uitgebalanceerd, voldoet niet aan de behoeften van je groeiende kitten. Zo moet er bijvoorbeeld in verhouding meer calcium dan fosfor in het voer zitten, voor een goede stofwisseling. Zijn deze voedingsstoffen uit balans? Dan kan dat tot gezondheidsproblemen leiden.

Onderzoek wijst uit dat meer dan 90% van alle zelfgemaakte diervoeding onvolledig is voor huisdieren. De kans is dus groot dat je kitten niet alles haalt uit thuisgemaakt kittenvoer.

Voer je kitten bovendien ook geen rauw vlees. Dit bevat vaak bacteriën zoals salmonella, listeria en zelfs E.coli: erg gevaarlijk voor huisdieren en jezelf. Kittens die met rauw vlees worden gevoed, kunnen deze bacteriën namelijk doorgeven. Kleine kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen zo ernstig ziek worden.

Wat is het beste kittenvoer?

Goed kittenvoer bevat de belangrijkste stoffen voor de goede ontwikkeling van je kitten. Zo hebben kittens bijvoorbeeld een kritische behoefte aan taurine. Een tekort hiervan kan leiden tot hart- en oogproblemen. Een gebalanceerd, volledig kittenvoer voorziet in al deze stoffen. Verder is de toevoeging van antioxidanten zoals vitamine C en E belangrijk, ter ondersteuning van het immuunsysteem dat in ontwikkeling is. DHA, een omega-3 vetzuur, ondersteunt dan weer de ontwikkeling van de hersenen en de ogen. Verder is de kwaliteit van het eiwit belangrijk, omdat dit een directe invloed heeft op de verteerbaarheid van het voer.

Hoeveel moet een kitten eten?

Zoals je je voor kan stellen heeft een kitten een klein maagje. Daarom is het van belang om kleinere hoeveelheden, vers kittenvoer op meerdere momenten per dag te geven. De hoeveelheid voer die je geeft is afhankelijk van de leeftijd, het ras en de grootte van je kitten. Wil je een goed voerschema opstellen voor je kitten? Ontdek onze kittenvoercalculator en bereken op basis van leeftijd en gewicht hoeveel droogvoer je kitten nodig heeft. Daarnaast kan je, bij twijfel, altijd je dierenarts benaderen om advies over de hoeveelheid te geven voeding.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Van kitten naar kat: Een nieuw voer introduceren

  Nu uw kitten bijna een volgroeide kat is, is het de bedoeling dat u haar normale kittenvoer vervangt voor wat meer volwassen voer, omdat dit voer beter voorziet in haar behoeften.
 • Het juiste kattenvoer voor iedere leeftijd

  Kun je katten hun hele leven lang hetzelfde voer geven? Nee. In dit artikel lees je hoe de voedingsbehoeften van katten veranderen over de jaren, van kitten tot volwassen tot senior.
 • Katten en stromend water  

  If your cat refuses to drink from her water dish, or sees it more of a toy, learn some different ways you can encourage your cat to drink from a bowl.
 • Het voeren van vis aan katten

  154502253 Discover whether or not feeding fish to your cat has any real benefits. Learn how fish can be properly included into your cat's diet.

Gerelateerde Producten

 • Kittenvoer Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Kitten Chicken is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de gezonde spijsvertering te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA van visolie.
 • Sterilised Kittenvoer Kip

  Afgestemde voeding om aan de specifieke behoeften van gesteriliseerde kittens te voldoen
 • Kitten Natvoer Kip & met Zeevis

  Perfect gebalanceerde voeding in twee heerlijke smaken om de immuniteit en een gezonde groei bij kittens te ondersteunen
 • No Grain Kittenvoer Kip

  Supports immunity & healthy growth in kittens