Hoe en wanneer uw kat te eten geven?

Published by
Leestijd is minuten

Hoe en wanneer uw kat te eten geven

Het is belangrijk om uw kat de juiste hoeveelheid voer op de juiste momenten te geven, maar dat kan lastig zijn. De voedingsbehoefte van de ene kat is zeker niet hetzelfde als van een andere kat. Voedingsadviezen in brochures en op de verpakking zijn slechts richtlijnen.Het is belangrijk de fysieke gezondheid van uw kat in de gaten te houden en de voedingshoveelheden aan te passen indien nodig.

Om uw kat gezond te houden, adviseert Hill's de volgende simpele stappen:

 • Weeg uw kat
 • Geef haar voeding gebaseerd op de voedinsgrichtijnen en de aanbeveling van de dierenarts
 • Volg de fysieke gezondheid van uw kat via haar lichaamsconditiescore
 • Pas de voedingshoeveelheid aan gedurende de groei van uw kat

 

Veranderen van voeding

Als u overstapt op Hill's Science Plan Feline voeding voor volwassen katten, doe dit dan geleidelijk gedurende 7 dagen. Meng toenemende hoeveelheden van het nieuwe voer met afnemende hoeveelheden van het oude voer. Op deze manier kan uw kat optimaal genieten van de smaak en voordelen van de perfect gebalanceerde voeding van Science Plan. U en uw dierenarts Uw dierenarts is de beste bron van informatie over de gezondheid en het welzijn van uw kat. Vraag uw dierenarts regelmatig om een gewichtscontrole van uw kat. Het behouden van het ideale gewicht van uw huisdier vermindert niet alleen de kans op gezondheidsrisico's maar zorgt er ook voor dat uw kat langer van een gezond en energiek leven kan genieten.

Cat Eating

Vraag uw dierenarts welk van deze drie voermethodes het beste is voor uw kat:

Vrije keuze: Het voer staat altijd voor uw kat klaar .
Voeren binnen tijdslimiet: Het voer staat alleen klaar binnen een bepaalde tijdslimiet.
Maaltijden voeren: Uw kat krijgt meerdere keren per dag een afgewogen maaltijd. Water Uw kat heeft te allen tijde vers drinkwater nodig. Als er gedurende een langere periode geen drinkwater beschikbaar is kan dit de gezondheid van uw kat schaden.
Snoepjes en tafelrestjes Ook al is het verleidelijk om uw kat tafelrestjes te geven, deze voorzien haar niet van de juiste balans van voedingsstoffen. Probeer ook niet teveel snoepjes te geven, deze kunnen namelijk leiden tot gewichtstoename of een verstoring in de balans van voedingsstoffen. De volgende stap Rond de leeftijd van 7 jaar bereikt uw kat de senioren fase van zijn leven. De voedingsbehoeften van oudere katten verschillen van die van jongere volwassen katten. Daarom kunt u het beste overschakelen op een andere voeding. Hill's™ Science Plan Feline Mature Adult bevat alles wat katten van 7 jaar of ouder nodig hebben. Dus door uw kat Science Plan Feline Mature Adult te geven kunt u haar helpen jonger te blijven naarmate zij ouder wordt.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattenvoer met Lam

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline <span class='nowrap'>Optimal Care</span> is speciaal samengesteld om een optimale gezondheid te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en meer omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattenvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline <span class='nowrap'>Optimal Care</span> is speciaal samengesteld om een optimale gezondheid te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en meer omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattenvoer met Tonijn

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline <span class='nowrap'>Optimal Care</span> is speciaal samengesteld om een optimale gezondheid te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en meer omega-3 vetzuren.
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Urinary Health Hairball Control (Kip)

  <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control is samengesteld om de gezonde urinewegen van uw kat te ondersteunen voor een langer en gelukkiger leven.<br>Met een natuurlijke vezeltechnologie om de vorming van haarballen te verminderen.</p><p>