Hoe en wanneer uw kitten voeden?

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Hoe en wanneer u uw kitten voedt

Het is erg belangrijk uw kitten met regelmatige tussenpozen de juiste hoeveelheid voeding te geven. Dit kan echter moeilijk zijn omdat de voedingsbehoeften per kitten wisselen. Voedingsrichtlijnen op het blik of de zak met brokken zijn niet meer dan een goed uitgangspunt. Het is essentieel voor de gezondheid van uw kitten zijn of haar gezondheid regelmatig te controleren en de hoeveelheid voer hierop aan te passen.

Om uw kitten te helpen gezond te blijven raadt Hill's u aan de volgende, eenvoudige stappen in deze cyclus na te leven:

 • Weeg uw kitten
 • Voed uw kitten op grond van de aanbevelingen uit een voedingsgids en die van een dierenarts
 • Evalueer de lichamelijke gezondheid van uw kitten aan de hand van onze online groeikaart. Vul de datum in en geef het gewicht van uw huisdier op. Vervolgens kunt u met de schuifknop de conditiescore van uw kat instellen
 • Pas de hoeveelheid voedsel aan wanneer uw kitten groter wordt

Overstappen op ander voedsel

Als u uw kitten laat overstappen op Hill's Science Plan Feline Adult Optimal Care, dient u deze voeding gedurende een periode van 7 dagen geleidelijk te introduceren. Doe dit door de oude voeding van uw kitten te mengen met een steeds grotere verhouding nieuwe voeding, totdat u alleen voert met Science Plan. De kitten kan dan volop genieten van de smaak en voordelen van de superieure voeding die Science Plan Kitten Healthy Development te bieden heeft.

U en uw dierenarts

Uw dierenarts is de beste bron van informatie over de gezondheid en het welzijn van uw kitten. Vraag uw dierenarts regelmatig advies over het gewicht van uw kitten, omdat uw kitten bij een ideaal gewicht niet alleen minder gezondheidsrisico's loopt, maar hij ook energieker en gezonder is en langer leeft.

Vraag uw dierenarts welke van de drie volgende voedingsmethoden het beste is voor uw kitten:

Vrije keus: Er is te allen tijde voedsel voor uw kitten beschikbaar.
Voeding gedurende een beperkte tijd: Er is gedurende een beperkte tijd voedsel voor uw kitten beschikbaar.
Voeding in de vorm van maaltijden: Er is elke dag op specifieke tijdstippen een afgemeten hoeveelheid voedsel voor uw kitten beschikbaar.

Water

Uw kitten moet te allen tijde toegang hebben tot voldoende vers drinkwater. Als een kitten gedurende een langere periode niet kan drinken, is dat gevaarlijk voor zijn of haar gezondheid.

Lekkernijen & delicatessen

Hoewel het verleidelijk is uw kitten tafelrestjes te geven, vormen deze geen uitgebalanceerde voeding voor uw kitten. Probeer zuinig te zijn met lekkernijen, omdat teveel daarvan kan leiden tot gewichtstoename of een onevenwichtige voeding.

De volgende stap

Wanneer uw kat op eenjarige leeftijd volgroeid is, veranderen haar voedingsbehoeften. Uw kat moet dan overstappen op voeding voor volwassen katten, met een perfecte balans van vitaminen en mineralen die passen bij haar leeftijd. Dat is precies waar Hill's Science Plan voor zorgt. Het assortiment bevat producten die zijn afgestemd op de leeftijd van uw kat, zodat u haar haar hele leven lang in topvorm kunt helpen houden, ongeacht haar ras of leefstijl.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Van kitten naar kat: Een nieuw voer introduceren

  Nu uw kitten bijna een volgroeide kat is, is het de bedoeling dat u haar normale kittenvoer vervangt voor wat meer volwassen voer, omdat dit voer beter voorziet in haar behoeften.
 • Het juiste kattenvoer voor iedere leeftijd

  Kun je katten hun hele leven lang hetzelfde voer geven? Nee. In dit artikel lees je hoe de voedingsbehoeften van katten veranderen over de jaren, van kitten tot volwassen tot senior.
 • Katten en stromend water  

  If your cat refuses to drink from her water dish, or sees it more of a toy, learn some different ways you can encourage your cat to drink from a bowl.
 • Het voeren van vis aan katten

  154502253 Discover whether or not feeding fish to your cat has any real benefits. Learn how fish can be properly included into your cat's diet.

Gerelateerde Producten

 • <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Kitten Maaltijdzakjes is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de gezonde spijsvertering te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA van visolie.
 • <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Kitten Maaltijdzakjes is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de gezonde spijsvertering te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA van visolie.
 • Houd uw kitten tevreden met Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153;Maaltijdzakjes. Elk maaltijdzakje is een volledige voeding die precies de juiste combinatie vitaminen en mineralen bevat om uw kitten in de beste gezondheid te houden.
 • Hill's Science Plan Kittenvoer met Tonijn

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Kitten Tuna is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en een gezonde spijsvertering te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.