7 gratis budget kattenspeeltjes

Gepubliceerd door
minuten leestijd

Spelen met je kat is essentieel voor een goede gezondheid. Een stimulerende omgeving houdt haar mentaal en fysiek actief.

Kattenspeelgoed hoeft niet duur te zijn. In tegenstelling: vrijwel alles kan in een speeltje veranderen voor je kat. Ze kan veel plezier beleven aan een kartonnen doos, oude krant of zelfs een ijsblokje.

Maar voor echt plezier, heeft ze ook jou nodig om mee te spelen! Gebruik je verbeelding. Gebruik voorwerpen die je al in huis hebt en maak er gratis leuke speeltjes en spelletjes van, waar jij en je kat samen kunnen spelen.

Zeven DIY ideeën om je op weg te helpen:

1. Verstoppertje onder een deken

Katten houden van niets liever dan jagen. Geef ze iets wat ze achterna kunnen zitten, bijvoorbeeld door je hand heen en weer te bewegen onder een deken. Je kat zal meteen willen 'jagen' op je hand. Als ze haar klauwen gebruikt, zal een dunne deken je vingers niet beschermen tegen krassen. Als het nodig is, gebruik je een knuffel of een ander voorwerp om je hand te beschermen tegen je vurige roofdier.

2. Papierpropjes vangen

Recycleer het oude papier nog niet! Verfrommel het en gooi het voor je kat. Ze zal het waarschijnlijk over de vloer meppen, acherna zitten en opnieuw wegmeppen. Het zal je vast verbazen wanneer je kat het propje oppakt en naar je toe brengt om het nog eens te gooien.. en opnieuw.. en opnieuw...Calico cat with intense yellow eyes peering out of a brown paper bag.

3. De krant 'lezen'

Net zoals bij de deken, kan je onder een krant een voorwerp laten bewegen (een lepel, potlood of chopstick). Je kat zal het onweerstaanbaar vinden om het niet proberen te vangen. Of maak een schuilplaats van de krant waar ze zich onder kan verstoppen als jij voorbij loopt met een touw of lint. Aanvallen maar!

4. Kat in de zak

Er is iets met een bruine papieren zak waar je kat zich dagenlang mee kan vermaken. Maak het interactief door aan de zijkant te krabben terwijl je kat in de zak zit. Ze gaat achter elke schaduw of elk geluid aan dat ze hoort of ziet. Het is altijd een goed idee om gaten aan beide uiteinden van de zak te maken, zodat je kat geen risico loopt om zichzelf op te sluiten.

5. Toiletrollen

Dit spelletje is een doe-het-zelf klusje, maar je kan het! Neem een ​​kleine doos, zoals een schoenendoos of een lege tissuedoos zonder deksel. Zet er lege toiletrollen in, zodat ze verticaal in de doos staan. Je hebt er ongeveer 12 nodig om de doos te vullen. Gebruik een lijmpistool om de rollen aan elkaar te lijmen, want anders komen ze overal in huis terecht. (Als je dat goed vindt, sla je deze stap over!) Maak nu kleine gaatjes in de zijkant van de doos, waardoor je een speeltje kunt steken. Je kat zal die dan proberen te vangen (denk aan een mol). Je kan ook kattensnoepjes of brokjes in de rolletjes leggen en die afdekken met propjes papier of stof. Je stimuleert je kat zo om de brokjes eruit te vissen.

6. Ice, Ice Baby

Speel eens ijshockey met je kat. Ga op een harde ondergrond zitten en schuif een ijsblokje over de vloer heen en weer met je kat. Wie als eerste scoort, wint!

7. Doe-het-zelf kattenhuis

Je kan katten natuurlijk ook gewoon een lege doos geven. Ze zullen er eindeloos plezier aan beleven. Red een kartonnen doos van de recycling en snijd aan elke kant enkele gaten uit ter grootte van je kat. Maar waarom slechts één doos, als je een kattenhuis kan maken? Stapel verschillende dozen op elkaar en leg een deken over de bovenkant om het ultieme kattenhuis te creëren.

Katten maken hun eigen plezier. Volg hun voorbeeld en je zal veel kattenspelletjes kunnen verzinnen met voorwerpen in je huis zonder ooit je portemonnee te hoeven trekken. Wees creatief en begin met spelen!

P.S. Zorg ervoor dat je elk touwtje, lint of soortgelijk voorwerp opraapt als je klaar bent met spelen met je kat. Sommige katten eten touwjes of soortgelijke voorwerpen op en hebben mogelijk medische zorg nodig.

 

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy is een zelfstandige schrijfster in Erie, Pa. Ze heeft een Goldendoodle genaamd Maddie, die altijd precies dezelfde plek in de tuin van de buren moet ruiken tijdens haar wandelingen.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten