De ontmoeting met de huisgenoten

Published by
Leestijd is

Uw nieuwe kitten voorstellen aan een andere kat

Als u thuis al een kat hebt, zal ze waarschijnlijk haar territorium willen verdedigen zodra uw nieuwe kitten arriveert. Vanzelfsprekend wilt u ook dat uw kat uw nieuwe huisdier accepteert. Maar het is net zo vanzelfsprekend dat er wat overredingskracht bij komt kijken om uw kat de nieuwe kitten te laten accepteren die zij beschouwt als een rivaal. Vergeet niet dat zij tot nu toe alle aandacht kreeg en de dienst uitmaakte in huis.

Haast u niet

Beide huisdieren maken grote kans om prima met elkaar overweg te kunnen als u een paar simpele stappen volgt. Ten eerste: introduceer uw nieuwe aanwinst langzaam. Ten tweede: let er op dat de nieuwe kitten niet aan het eten en de slaapplaats van uw kat komt. Op deze manier is het goed mogelijk dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Maar er bestaat altijd een kleine kans dat ze nooit met elkaar overweg zullen kunnen.

Als u denkt dat de tijd rijp is om ze aan elkaar voor te stellen, neem dan zelf het voortouw en laat het niet aan hen over. Kies een moment uit waarop het rustig is in huis. Aangezien uw nieuwe kitten nog niet geslachtsrijp is, zal uw oude kat zich niet bedreigd voelen of de nieuwe kitten als concurrentie ervaren. Het risico op concurrentie is ook kleiner als het om een combinatie van een kater en een poes gaat. Begin niet onmiddellijk met een lijfelijke ontmoeting. Houd ze gescheiden, maar laat ze elkaars leefgebied en slaapplaats onderzoeken zodat ze kunnen wennen aan het feit dat er een andere kat is.

Handig om te weten over geuren

De reuk is het belangrijkste zintuig van katten. Het is daarom dan ook een goed idee om de geur van het huis over te brengen op de vacht van uw nieuwe kitten vóór de introductie plaatsvindt. Meng de geuren van beide katten door eerst uw oude kat te aaien en daarna de kitten en omgekeerd, zonder uw handen te wassen. Zo maakt uw kitten ook kennis met de geur van uw andere kat.

Geef uw kitten een eigen plekje

Het is verstandig om een hokje of doos in te richten voor uw kitten met daarin haar bed, kattenbak en waterbak, zodat ze zich veilig en op haar gemak voelt. Wanneer de oudere kat de kamer wordt binnengebracht om met haar kennis te maken, voelt ze zich beschermd in haar hok of doos en kan ze uw andere kat toch in de gaten houden. En als u vindt dat de tijd rijp is (dit kan wel enkele dagen duren), opent u de deur van het hok en laat u aan uw kitten over wanneer ze tevoorschijn komt.

Niemand kan garanderen dat de twee katten elkaars beste vrienden worden. Als dit inderdaad niet gebeurt, laat ze dan zelf een verhouding ontwikkelen waar ze zich het best bij voelen. De meeste katten zullen uiteindelijk ten minste leren om elkaar te verdragen.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Uw kitten inenten - vaccinatie

  Uw nieuwe kitten begint haar leven met een gedeeltelijk natuurlijke immuniteit die zij van haar moeder heeft meegekregen, maar naarmate deze minder wordt moet u haar laten inenten om haar gezond te houden.
 • Reizen met uw kitten

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet.
 • Chippen

  U mag uw kitten niet naar buiten laten voordat ze de eerste serie inentingen heeft afgemaakt.
 • Wat is uw kitten's idee van een leuke vakantie?

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet.

Gerelateerde Producten

 • Prescription Diet™ Feline d/d™ Venison & Green Pea

  <ul><span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> d/d™ Feline Venison and Green Pea is samengesteld om allergische reacties op voeding te helpen verminderen en de gezondheid van de huid te ondersteunen. </ul><ul><br><strong> 
 • VetEssentials™ Kitten

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding voor een gezond groei, ontwikkeling en sterke immuniteit. Met klinisch bewezen antioxidanten en DHA.
 • VetEssentials™ Feline Young Adult

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding voor gewichtscontrole, schone tanden en gezonde urinewegen. Met klinisch bewezen antioxidanten om de immuniteit te versterken.
 • VetEssentials™ Feline Mature Adult

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding die de nieren en vitale orgaanfuncties helpt te behouden. Met klinisch bewezen antioxidanten, omega-6 vetzuren en minder fosfor.