Chippen

Published by
Leestijd is minuten

Uw kat en de wijde wereld buiten

U mag uw kitten niet naar buiten laten voordat ze de eerste serie inentingen heeft afgemaakt. En zelfs dan moet u nog een week of twee wachten om er zeker van te zijn dat de beschermende werking van het vaccin is ingetreden. Een goede leeftijd om haar kennis te laten maken met de buitenwereld is 14 tot 16 weken, maar laat haar niet in haar eentje naar buiten gaan totdat ze zich zeker van zichzelf voelt. Een handige graadmeter is of ze het deurtje van het kattenluik kan openen. Zolang ze nog klein is moet u bij haar blijven tijdens het spelen en opletten dat ze niet wegloopt. Als ze wat ouder is gaat ze natuurlijk haar eigen gang.

Sommige mensen houden hun kat liever binnen. Dat is prima, maar de kat moet binnen dan wel genoeg beweging krijgen. Er is geen enkele reden waarom 'binnenkatten' niet een heel plezierig leventje zouden kunnen leiden zonder ooit een stap buiten de deur te zetten. Als u uw kat liever niet naar buiten laat, kan uw dierenarts u helpen met tips voor binnenactiviteiten om uw kat zo goed mogelijk in vorm te houden.

Hoe maakt u de buitenwereld 'kittenbestendig'?

De eerste keer dat uw kitten buiten speelt kan wat eng zijn. Wees niet ongerust, met een paar simpele tips zorgt u ervoor dat haar niets overkomt.

 • Laat uw buren weten dat u een nieuwe kitten hebt.

 • Houd haar uit de buurt van drukke wegen en moedig haar aan om 's nachts thuis te komen.

 • Verwijder alle giftige planten uit uw tuin, zoals lelietjes-van-dalen, gouden regen en vingerhoedskruid.

 • Haal alle gevaarlijke producten met giftige stoffen weg uit uw schuur of garage.

 • Gebruik geen slakkenkorrels of koop als het per se nodig is een huisdiervriendelijk middel.

Chippen - een klein dingetje dat van groot belang kan zijn

Het is verstandig om uw kitten een halsband om te doen met uw naam en contactgegevens. Het is echter ook een goed idee om een microchip te laten zetten.

Een microchip is een piepklein apparaatje, zo groot als een rijstkorrel, dat wordt aangebracht onder de huid. Er staat een uniek nummer op dat wordt ingevoerd in een centrale databank, zodat de vinders van uw kitten met u in contact kunnen worden gebracht, mocht ze ooit worden vermist.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Reizen met uw kitten

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet.
 • Bringing Home Your First Kitten

  De meeste katten zijn niet bijzonder gelukkige reizigers - ze zijn vaak sterk gehecht aan hun eigen territorium en voelen zich erg kwetsbaar wanneer ze zich ergens anders bevinden.
 • Uw kitten mee naar huis nemen

  Ieders hart smelt bij de aanblik van een jong katje. Maar besef wel dat zo'n schattig bolletje wol dat u mee naar huis neemt een heel leven lang goed moet worden verzorgd.
 • Uw kitten inenten - vaccinatie

  Uw nieuwe kitten begint haar leven met een gedeeltelijk natuurlijke immuniteit die zij van haar moeder heeft meegekregen, maar naarmate deze minder wordt moet u haar laten inenten om haar gezond te houden.

Gerelateerde Producten

 • Hill's PRESCRIPTION DIET y/d Feline

  <p>Helpt de gezondheid van de schildklier van uw kat te ondersteunen in 3 weken door de concentratie aan schildklierhormonen te normaliseren.**</p> <p><b>**</b><i>Wanneer dit de enige voedingsbron is.</i></p>
 • Hill's PRESCRIPTION DIET y/d Kattenvoer met Kip

  <P>Helpt de gezondheid van de schildklier van uw kat te behandelen in 3 weken door de concentratie aan schildklierhormonen te normaliseren.**</P> <P><B>**</B><I>Wanneer dit de enige voedingsbron is.</I></P> <P><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattenvoer met Lam

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline <span class='nowrap'>Optimal Care</span> is speciaal samengesteld om een optimale gezondheid te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en meer omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattenvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline <span class='nowrap'>Optimal Care</span> is speciaal samengesteld om een optimale gezondheid te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en meer omega-3 vetzuren.