Bullmastiff

De Bullmastiff is een zachtaardige, aanhankelijke hond die een goede keuze is voor gezinnen met kinderen die zich redelijk kunnen gedragen. De Bullmastiff heeft een brede, gerimpelde kop en een nogal korte, vierkante snuit.

 

Bullmastiff - Informatie en persoonlijkheidskenmerken
The Bullmastiff Dog Breed

Door de natuurlijke achterdocht van de Bullmastiff is socialisatie en training op jonge leeftijd van cruciaal belang.

Omvang:

Gewichtsklasse:

Reu: 50-59 kg

Teef: 45-54 kg

Schofthoogte:

Reu: 60-70 cm

Teef: 60-65 cm

Eigenschappen:

Hangende ogen, hangoren (van nature)

Verwachtingen:

Energieniveau: laag tot gemiddeld

Levensduur: 8-10 jaar

Neiging tot kwijlen: hoog Neiging tot snurken: hoog

Neiging tot blaffen: laag

Neiging tot graven: laag Sociale/Aandachtsbehoeften: gemiddeld

Fokdoel:

beschermhond van landgoed

 

Vacht:

Lengte: kort

Eigenschappen: plat

Kleuren: rood, reebruin, gestroomd

Totale behoefte aan verzorging: gemiddeld

Officieel erkend:

Gangbaarheid: algemeen

 

De Bullmastiff heeft een brede, gerimpelde kop en een nogal korte, vierkante snuit.

De neus is zwart, de ogen zijn donker hazelnootbruin. De oren hebben een v-vorm en hangen naar beneden. De staart staat hoog op de achterhand en reikt tot aan de hakken. Het lijf van de Bullmastiff is groot, krachtig en ziet er vierkant uit. Het haar van de vacht is kort en makkelijk te onderhouden; de kleur van de vacht kan variëren van reebruin, roodbruin of gestroomd. Een mannelijke Bullmastiff varieert in hoogte tussen de 60 en 70 cm en weegt tussen de 50 en 59 kg. Teefjes variëren in hoogte van 60 tot 65 cm en wegen tussen de 45 en 54 kg.

Persoonlijkheid:

Bullmastiffs zijn vriendelijk en aanhankelijk tegen hun gezinsleden. Hun doorgaans kalme en relaxte aard maakt ze heel geschikt voor een gezin met kinderen die zich redelijk kunnen gedragen. De relaxte houding die de Bullmastiff tegenover gezinsleden heeft, verandert waarschijnlijk wanneer er een vreemde in de buurt is. Deze honden hebben de neiging om nogal achterdochtig te zijn naar mensen van buiten het gezin.

Hoewel zijn loyaliteit zich helemaal op het gezin richt, laat de Bullmastiff niet met zich sollen. Hij kan best een onafhankelijke denker zijn en dit kan training tot een uitdaging maken. Hij kan ook minder tolerant zijn naar andere dieren van het gezin dan naar de gezinsleden zelf. Voorzichtigheid is geboden als u eraan denkt om een Bullmastiff aan het huishouden toe te voegen.

Verzorging:

Een gezin met een Bullmastiff zal worden beloond met een liefdevolle en loyale metgezel. Ondanks de van nature relaxte aard van de hond is toezicht noodzakelijk als er kinderen in de buurt zijn, omdat de hond zo groot is dat hij onbedoeld een kind omver kan lopen. Socialisatie en training zijn cruciaal om succesvol met dit ras in één huis te leven. Door de hond aan zo veel mogelijk mensen, plaatsen en situaties bloot te stellen, vooral wanneer hij een pup is, kan hij minder achterdochtig worden naar bezoekers en mensen die hij niet kent. De korte vacht heeft minimale verzorging nodig en verhaart weinig.

Als u een Bullmastiff aan uw gezin toevoegt, overweeg dan om een slabbetje aan te schaffen omdat deze honden vaak nogal slobberen en kwijlen. Ze staan er ook om bekend dat ze snurken. Zoals geldt voor de meeste grote rassen, leeft de Bullmastiff niet zo lang als een kleine hond. De gemiddelde levensverwachting is ongeveer 8 tot 10 jaar.

Geschiedenis:

De Bullmastiff werd halverwege de 19e eeuw gefokt door Britse jachtopzieners om de landgoederen te beschermen tegen stropers. Door de grote Mastiff te kruisen met de Bulldog lukte het de fokkers een krachtig maar actief dier te ontwikkelen dat snel korte afstanden kon afleggen, een stroper tegen de grond kon werpen en deze kon vasthouden totdat de jachtopziener was gearriveerd om de indringer te arresteren.

Vandaag de dag is de Bullmastiff echter eerder een meegaand, loyaal en liefdevol gezinshuisdier dan de schrik van iedere stroper. 'De nachthond van de jachtopziener' ligt tegenwoordig te loungen bij gezinnen thuis en sleept prijzen in de wacht op shows. Het ras werd in 1933 erkend door de AKC.

Gerelateerde artikelen

 • Berner Sennenhond

  Dogs running De Berner Sennenhond is een grote, alerte, vriendelijke hond die vrijwel altijd goedgehumeurd is. Socialisatie en training zijn bij dit ras cruciaal.
 • Engelse Springer Spaniël

  Dogs running De Engelse Springer Spaniël is een sterke, energieke en tamelijk intelligente hond die extravert en vriendelijk is. Veel beweging is goed voor dit ras.
 • Lhasa Apso

  Dogs running De Lhasa Apso wordt beschouwd als een makkelijk te houden hond. Hij is aanhankelijk en biedt goed gezelschap. Ze zijn aanhankelijk naar mensen die ze kennen en vertrouwen.
 • Poedel

  Dogs running Poedels staan erom bekend intelligent en makkelijk te trainen te zijn. Poedels zijn er in meerdere varianten (maten). Wij vertellen je er graag meer over!
 • Amerikaanse Cocker Spaniël

  Dogs running Amerikaanse Cocker Spaniëls zijn zachtaardig, makkelijk in de omgang en toch levendig. Ze kunnen zich aan elke leefomgeving aanpassen, zolang ze maar hun dagelijkse beweging krijgen.
 • Rhodesian Ridgeback

  Dogs running Hoewel de Rhodesian Ridgeback de indruk wekt van een grote, luie jachthond, heeft hij bewonderaars vanwege zijn aangeboren kwaliteiten. Een Ridgeback heeft een rustig en vriendelijk temperament en blaft zelden.