Franse Bulldog

 

De Franse Bulldog is een gelijkmoedig huisdier dat aandacht vraagt en het meest geschikt is voor een eenpersoonshuishouden. Met meerdere gezinsleden kan hij namelijk gaan strijden om aandacht.

 

De Franse Bulldog in een notendop
The French Bulldog Dog Breed

De Franse Bulldog blaft alleen wanneer er aanleiding tot opwinding is, maar hij briest en snurkt wel, wat nu eenmaal bij hem hoort.

Omvang:

Gewichtsklasse:

Reu: 11-15 kg

Teef: 11-15 kg

Schofthoogte:

Reu: 30 cm

Teef: 27 cm

Eigenschappen:

brachycefaal (geplette snoet), korte gebogen poten opstaande oren (van nature)

Verwachtingen:

Energieniveau: gemiddeld

Levensduur: 9-11 jaar

Neiging tot kwijlen: hoog

Neiging tot snurken: hoog

Neiging tot blaffen: gemiddeld

Neiging tot graven: laag Sociale/Aandachtsbehoeften: hoog

Fokdoel:

schoothond

 

Vacht:

Lengte: kort

Eigenschappen: plat

Kleuren: zwart met of zonder wit, reebruin, wit

Totale behoefte aan verzorging: gemiddeld

Officieel erkend:

Gangbaarheid: matig

 

De Franse Bulldog heeft de bouw van een tank en is een middelgroot lid van de categorie niet-sportieve hondenrassen. De hond deelt deze categorie met de Boston Terriër en de Bulldog, twee rassen waar de Franse Bulldog vaak voor wordt aangezien.

De Franse Bulldog is niet simpelweg een miniatuur Bulldog. Het opvallendste kenmerk is het vleermuisoor, dat van nature aanwezig is en nooit gecoupeerd of veranderd is. De schedel is ook uniek voor het ras. Deze is plat tussen de oren. De Franse Bulldog is een compacte, gespierde hond met een platte, korte vacht. Kleuren die veel voorkomen bij dit ras zijn reebruin, wit en variaties op gestroomd. De reu en het teefje wegen 11 tot 15 kg.

Persoonlijkheid:

De Franse Bulldog is een gelijkmoedige huishond die dol is op aandacht. Sterker nog, hij eist het! Deze hond is ideaal voor een eenpersoonshuishouden omdat hij met meerdere gezinsleden kan gaan strijden om jouw aandacht. De Franse Bulldog blaft niet veel, alleen wanneer hij echt reden voor opwinding ziet.

Verzorging:

Een Franse Bulldog kan gelukkig zijn in elk soort huis. Dit ras is geschikt voor het stadsleven, omdat hij geen grote tuin nodig heeft. Hij is er niet op gemaakt om met jou te gaan joggen, maar hij is altijd in voor een flinke wandeling. De Franse Bulldog heeft niet veel voer nodig en zijn korte vacht is gemakkelijk schoon te houden. Gelaatsrimpels dienen regelmatig schoongemaakt te worden. De Franse Bulldog briest en snurkt, maar dat hoort nu eenmaal bij hem. Hij geeft er de voorkeur aan om zijn tijd thuis door te brengen waar hij alle aandacht van jou kan krijgen.

Geschiedenis:

Aan het begin van de 19e eeuw vertrokken kantwerkers uit Groot-Brittannië naar Normandië in Frankrijk om werk te vinden. Ze namen kleinere bulldogs met hen mee om ze op boerderijen gezelschap te houden en om de ratten te verjagen. In deze Noord-Franse boerengemeenschappen groeide de populariteit van deze sterke hond snel. Gevestigde fokkers van Bulldogs in Engeland waren maar al te blij om dit 'nieuwe' ras te bestendigen, want hierdoor konden ze hun ondermaatse honden aan de Fransen verkopen.

De hond staat bekend als een gezelschapsdier dat erg in de mode is onder de upper class en het koninklijk huis. Eén Franse Bulldog, die was verzekerd voor de ongelooflijke som (in die tijd) van €750, reisde mee aan boord van de Titanic. Aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw werd de Franse Bulldog beschouwd als een hond van de rijkere klasse; het ras trekt nog steeds mensen aan die de mooie dingen in het leven weten te waarderen.

Gerelateerde artikelen

 • Mopshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  186160535 Mopshonden zijn serieuze en tegelijk ongedwongen honden. Ze zijn robuust en gemakkelijk te verzorgen maar doen het niet goed in warm, vochtig weer. Ze moeten goed in de gaten worden gehouden om een hitteberoerte te vermijden. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Alaskan Klee Kai-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Baasjes moeten ervoor zorgen dat de intelligente en actieve Alaskan Klee Kai de nodige lichaamsbeweging krijgt. Nog belangrijker is echter dat ze veel tijd doorbrengen met hun hond. Alaskan Klee Kai's lijken net miniatuurversies van het ras waarvan ze afstammen, de Alaska-husky.
 • Dwergkeeshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  449602594 De kleine dwergkeeshond is een kwieke en hartelijke hond. Hij heeft regelmatig lichaamsbeweging en houdt van training. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Akita-hondenras | Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Akita's zijn aanhankelijk, loyaal en vinden het prima om de enige hond in het gezelschap te zijn. Ze kunnen zich echter agressief opstellen naar honden die niet tot hun 'familie' behoren.
 • Mastiff-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De imposante mastiff staat bekend als goedmoedig, liefdevol en een goede metgezel voor oudere kinderen, en moet als pup aan zoveel mogelijk nieuwe mensen en situaties worden blootgesteld. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Het Italiaanse windhond hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De Italiaanse windhond is een zachtaardige hond voor thuis die minimale beweging nodig heeft. Hij is vriendelijk, maar verlangt naar genegenheid. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.