Let op het gewicht van uw pup

Published by
Leestijd is minuten

Let op het gewicht van uw puppy

Wist u dat een huisdier al overgewicht heeft als hij 15% zwaarder is dan zijn ideale gewicht? Omgerekend is dat al bij 330 gram voor een kleine hond zoals een Chihuahua en bij 7,5 kilogram voor een Rottweiler. Veel eigenaren beseffen gewoon niet hoe dik hun huisdieren zijn, omdat het opslaan van vet zo'n geleidelijk proces is.

Bovendien gaan mensen zelden naar de dierenarts voor klachten die verband houden met het gewicht van hun huisdier.

Uw puppy heeft meer voeding nodig tijdens de groei dan als volwassen hond, maar voer hem nooit als hij erom vraagt. Begin met drie tot vier maaltijden per dag op vaste tijden. U moet het eten ongeveer 15 minuten laten staan en daarna weghalen, ook als het nog niet op is. En wanneer u met nieuw voer begint, geef dan een portie uit het blik of de zak zoals op het etiket wordt aangeraden voor de hond van uw grootte.

Rassen die de neiging hebben tot overgewicht kunt u het beste de kleinst aangeraden portie geven, of wat nog beter is: vraag uw dierenarts om advies. Onthoud dat de voedingsrichtlijn slechts een richtlijn is, en niet meer dan dat. Uw puppy is uniek en zo moet u hem ook behandelen. Er is een eenvoudige manier om te controleren of uw hond last heeft van overgewicht. Strijk zachtjes over zijn ribbenkast om het onderhuidse vet te beoordelen. U moet de ribben met uw vingers kunnen voelen. Als hij overgewicht heeft, is het voor u moeilijker om zijn ribben te voelen. Hoe dan ook, wanneer u zich zorgen maakt over het gewicht van uw huisdier, maak dan een afspraak met de dierenarts. Misschien kan hij een gratis gewichtscontrole aanbieden tijdens het eerste levensjaar van uw puppy. De algemene norm die wordt gehanteerd, is dat u het gewicht van uw puppy één keer per maand laat controleren. Het resultaat moet worden geprint in een speciale grafiek die de groeicurve aangeeft.

Even over kieskeurigheid

Puppy's die kieskeurige eters zijn geworden, zijn bijna zonder uitzondering verwend door hun baasjes. Afgezien van een enkele versnapering, moet u uw puppy alleen voer geven dat speciaal voor hem is gemaakt. Maak er geen gewoonte van om hem aan tafel kleine restjes te geven, want dan loopt u het risico dat het een moeilijke eter wordt.

 

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Kalkoen

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Turkey is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Rund

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Delicious Beef is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Chicken is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Canine (met kip)

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>