Zomerse warmte

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Wat fijne zomerse warmte en zonlicht kan ons allemaal een boost geven na een lange winter, maar veel huisdieren hebben speciale zorg nodig om ervoor te zorgen dat ze veilig genieten van het warme weer.

Verbranden

Elk gedeelte van de huid met een dunne bedekking van haar loopt het risico op verbranding. Ga er niet vanuit dat uw huisdier verstandig zal zijn - velen zullen niet eens de schaduw opzoeken wanneer het erg warm is. Ze kunnen verbanden op hun neus, en als de huid beschadigd is, is er een verhoogd risico.

Honden met wit haar, kortharige rassen en onlangs verzorgde honden zijn meer vatbaar voor verbranding. Het is het beste om ze binnen te houden wanneer de zon op haar heetst is. Smeer zonnebrandcrème met een hoge factor, die ook veilig is om op een kind te gebruiken, op de oren van uw hond om hem zo te beschermen tegen ernstige zonschade.

Elke hond kan lijden aan een zonnesteek bij warm weer, maar de zeer jonge honden, de ouderen en rassen met een kleine neus zijn hier het meest gevoelig voor. De aandoening leidt tot buitensporig hijgen, of zelfs flauwvallen, en vereist onmiddellijke veterinaire aandacht. Zorg ervoor dat er voldoende schaduw in de tuin is en probeer ervoor te zorgen dat uw huisdier niet te veel beweegt wanneer het buiten warm is.

Zorg voor genoeg water

Het is bijna vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat uw hond altijd genoeg vers drinkwater heeft gedurende deze tijd van het jaar. Blikvoer kan snel bederven als het achtergelaten wordt in warm weer en het kan vliegen aantrekken, dus u kunt overwegen om uw huisdier in plaats daarvan droogvoer te voeren.

Houd het gewicht van uw huisdier nauwlettend in de gaten. Sommige honden zullen buiten meer gaan bewegen en dus meer voedsel nodig hebben, maar als het erg warm wordt zal inactiviteit de hoeveelheid die ze eten verlagen.

Genieten van de zomer

Op lange zomerdagen zal uw hond altijd buiten willen spelen! Gelukkig zijn er genoeg manieren om van het seizoen te genieten.

 • Zwemmen. Veel honden houden van water en een pierenbadje is een fantastische manier om de hitte te helpen verslaan. Meren en de zee zijn geweldige plaatsen voor uw hond om te spelen, apporteren en zwemmen. Zorg er wel voor dat uw hond gemakkelijk uit het water kan worden gehaald en dat er geen steile oevers zijn. Sommige honden zijn bang voor water, of willen alleen in laag water plonzen, dus dwing hem niet als hij aarzelend of onzeker lijkt. Maar als hij er meteen inspringt en begint te poedelen, laat hem dan genieten van de ervaring. Let wel op buitensporig schudden van het hoofd en het krabben aan de oren na de duik. Dit kan het teken zijn van een oorinfectie. Als hij gezwommen heeft in een zwembad met chloor, spoel het chloor dan van zijn huid af en laat hem volledig opdrogen. 
 • Wandelen. Als uw hond van wandelen houdt, ga er dan voor. Bedenk wel dat lange wandelingen op ruw terrein belastend kunnen zijn voor de pootjes van uw hond. Probeer eerst korte wandelingen, en verleng geleidelijk de duur van uw wandeltochten. Vergeet niet te stoppen voor een rustpauze en geef regelmatig water. Er zijn een aantal opvouwbare waterbakjes voor kleine honden die u kunt meenemen voor uw hond om uit te drinken.

Of uw hond nu veel tijd buiten besteedt of de kans heeft om de natuur slechts zo nu en dan te
ontdekken; hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat hij veilig blijft.

 • Geef genoeg vers water en zorg ervoor dat hij een schaduwrijke plek heeft om een dutje te doen en koel te blijven.
 • Controleer vaak zijn pootjes, omdat teer en grind tussen de kussentjes kunnen achterblijven.
 • Gazon: besproei dit niet met bestrijdingsmiddelen als uw hond hier op loopt.
 • Zorg ervoor dat uw hond een hanger en plaatje met uw telefoonnummer heeft voor het geval hij verdwaald raakt.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> / Optimale Mobiliteit Mini is speciaal samengesteld ter ondersteuning van een optimale mobiliteit en soepele gewrichten bij honden die de voorkeur geven aan een kleiner brokje. Verrijkt met omega-3 vetzuren en wetenschappelijk bewezen anti-oxidanten.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Mature Adult 7+ Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om een sterk immuunsysteem, gezonde vitale organen en de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten en natuurlijke ingrediënten en met toegevoegde vitaminen en mineralen.</p>