Vuurwerk zonder angst

Published by
Leestijd is minuten

Vuurwerk is een leuk onderdeel van veel speciale gebeurtenissen door het jaar heen. Helaas zijn de harde knallen en de felle flitsen vaak beangstigend voor uw huisdieren .

 

Speciaal voor u hebben we een lijst gemaakt met handige tips, zodat de angst tijdens het vuurwerk zoveel mogelijk weggenomen kan worden.

 

-           Zorg voor bekende geluiden in huis. Zo kunt u bijvoorbeeld de televisie  of muziek aanzetten zodat het lijkt dat alles normaal is.

 

-           Zorg dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn zodat er zo min mogelijk geluid van buiten binnen komt

 

-           Sluit de gordijnen zodat ze het vuurwerk niet kunnen zien. De felle lichtflitsen kan beangstigend zijn.

 

-           Zorg er voor dat uw huisdier de mogelijkheid heeft om zich te verstoppen mocht ze dat willen - dit kan onder het fornuis zijn of in een kast. Probeer niet om ze er uit te halen aangezien dit voor nog meer stress kan zorgen.

 

-           Als uw huisdier enige tekenen van angst vertoont probeer deze dan te negeren, tenzij ze zichzelf dreigen te verwonden. Belangrijk is wel dat u ze niet alleen laat.

 

-           Als uw kat een buitenkat is die komt en gaat zoals het uitkomt, plaats dan een kattenbak binnen en zodra ze binnenkomt sluit het kattenluik om te voorkomen dat ze weer naar buiten gaat.

 

-           Laat uw hond overdag goed uit voor dat het vuurwerk begint

 

-           Als uw huisdier voorheen problemen heeft gehad met vuurwerk, vraag dan uw dierenarts voor een mogelijk kalmeringsmedicijn.

 

Op lange termijn is het belangrijk dat uw huisdier leert om te gaan met harde geluiden. U kunt altijd om advies vragen bij uw dierenarts en hij kan, wanneer nodig, u doorverwijzen naar een gedragstherapeut voor dieren.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Kalkoen

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Turkey is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Rund

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Delicious Beef is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Chicken is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Canine (met kip)

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>