Is je tuin veilig voor je hond?

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Je tuin moet een veilige en fijne plek zijn voor het hele gezin. Je hond hoort daar natuurlijk ook bij. Veel doodgewone tuinartikelen kunnen echter gevaarlijk en soms zelfs fataal zijn voor honden. Slakkenkorrels zijn erg giftig, net als diverse onkruidverdelgers. Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig en houd deze producten hoe dan ook buiten het bereik van je huisdier. Als je hond per ongeluk toch met iets in aanraking komt, of je vermoedt dat dit het geval is, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts.

Je hond en planten

Veel normale planten zijn giftig voor huisdieren en sommige zelfs dodelijk. Als je hond bijvoorbeeld een bloembol wil opgraven en er vrolijk op begint te knagen, stop hem dan, want dat kan erg gevaarlijk zijn.

Een aantal planten die giftig zijn voor honden (sommige zelfs erg giftig): vingerhoedskruid, primula's, taxus, rabarber, blajee regen, lupine, lathyrus of siererwt, chrysanten en gouden regen.

Je hond en tuingereedschap

Wanneer je hond in de tuin aan het spelen is, gebruik dan nooit een grasmaaier of borderknipper, want deze kunnen ernstig letsel toebrengen. Laat nooit gereedschap slingeren met scherpe messen of punten. Als je hond erop trapt kan hij zich lelijk bezeren. En om jezelf te beschermen tegen een nat pak, is het belangrijk om de tuinslang goed op te bergen zodat je hond deze niet kapot kan kauwen!  

Je hond en vijvers

Zorg ervoor dat je vijvers en fonteintjes afdekt zolang je hond nog jong is. Het kan lastig voor hem zijn om zelfs uit het ondiepste vijvertje te krabbelen en ook hier kan hij zich bezeren of (laat het niet waar zijn) verdrinken.

Je hond en omheiningen

Eén van je tuinopdrachten is om te controleren of het hek hond-bestendig is. Pas als er geen gaten in het hek zitten mag je hond de tuin in. Het laatste dat je wilt is dat je harige familielid op straat verdwaalt of wordt aangereden. En als je een houtbeits gebruikt zoals creosoot, houd je hond dan uit de buurt totdat het goed droog is en let er op dat er geen geopende blikken blijven staan waar hij uit kan drinken.

Dit vind je misschien ook interessant

 • 10 tips zodat je helemaal voorbereid bent op de komst van een hond

  We zitten 10 handige tips op een rijtje, om de komst van een nieuwe hond in huis vlot te laten verlopen. Bekijk ze nu in de blog.
 • EHBO bij honden

  180680638 Get advice on how to provide your dog with proper first aid for a variety of injuries including burns, cuts, bites, heatstroke, and more.
 • Kunnen honden watermeloen eten?

  Watermeloen is meestal een gezonde traktatie voor honden, maar leer de tips over de veiligheid ervan, welke delen OK zijn om je hond te voeren, en hoeveel een gezonde hoeveelheid is.
 • Honden die graven

  Dogs running Learn why your dog likes to dig and what steps you can take to prevent him from digging in the future.

Gerelateerde Producten