Is your garden safe for your Is uw tuin veilig voor uw puppy??  

Published by
Leestijd is minuten

De meeste katten zijn niet bijzonder gelukkige reizigers - ze zijn vaak sterk gehecht aan hun eigen territorium en voelen zich erg kwetsbaar wanneer ze zich ergens anders bevinden. De beloning van het bij de familie mogen blijven of de mogelijkheid om de nieuwe omgeving te verkennen en lopen in een nieuw gebied winden de gemiddelde kat niet op dezelfde manier op als bij een hond het geval is.

Als u uw kat mee wilt nemen in de trein, auto of vliegtuig, dan moet u er zeker van zijn dat u uw kat veilig en comfortabel in een geschikt reismandje zet en haar hier tot het eind van de reis in laat zitten, totdat ze gewend is aan het nieuwe territorium. Natuurlijk zijn er ook katten die vaak reizen met hun eigenaar en niet in paniek raken of wegrennen in een nieuwe omgeving. Er zijn echter maar weinig van deze katten.

Reizen met de auto

Het kan erg gevaarlijk zijn om een kat los in de auto te laten zitten - dit kan niet alleen een ongeluk veroorzaken doordat ze verstrikt raakt met de bestuurder, maar als een raam of deur wordt geopend of een ongeval heeft plaatsgevonden, kan de kat ontsnappen en verdwaald raken.

U zult moeten investeren in een reismandje dat sterk is en gemakkelijk schoon te maken is -mocht de kat urineren, poepen of ziek worden tijdens de reis. Houd ook rekening met de weersomstandigheden waarin u reist - zowel met uw huidige situatie als met de te verwachten temperatuur van uw bestemming. Als het waarschijnlijk erg heet zal zijn, gebruik dan een mandje dat een goede luchtstroom mogelijk maakt - gebruik als het koud is een mandje dat van tochtvrije warmte voorziet terwijl het tegelijkertijd een goede luchtstroom mogelijk maakt.

Plaats het reismandje ergens waar het veilig is als u plotseling moet remmen, maar waar het een goede luchtstroom heeft - dat wil zeggen niet onder tal van andere bagagestukken achterin de auto. Zet de kat niet in de kofferbak neer en wees voorzichtig met de klep van de kofferbak - de ventilatie kan slecht zijn en de kat kan oververhit raken. U kunt het reismandje achter één van de voorstoelen zetten of de veiligheidsgordel gebruiken om ervoor te zorgen dat het mandje veilig op de stoel blijft staan.

Waar is al dat lawaai voor nodig?

De kat kan aanvankelijk of zelfs de hele reis mauwen - spreek haar rustig en geruststellend toe, maar haal haar niet uit het reismandje. Het geluid zal u waarschijnlijk gek maken, maar de kat heeft weinig te lijden; ze geeft alleen haar afkeer van de situatie aan! Uiteindelijk zal ze door de constante beweging en het geluid van de auto in slaap vallen of op z'n minst rustig worden.

Controleer de kat regelmatig, vooral wanneer het warm weer is - onderschat niet hoe snel de temperatuur in een auto kan oplopen - houd dit in gedachten als u stopt voor een koffiepauze en de kat in de auto achterlaat. Parkeer de auto in de schaduw en laat de ramen open - ga, als het erg warm is, picknicken in de buurt van de auto. Zet de kat veilig in haar mandje buiten de auto neer of doe alle deuren open. Een beroerte vanwege de warmte kan dodelijk zijn.

Reizen met de trein

Als u met de trein reist, dan heeft u uiteraard een erg veilig reismandje nodig waaruit de kat onmogelijk kan ontsnappen, maar dit moet ook licht genoeg zijn om met u mee te dragen. U kunt kiezen voor een mandje met een stevige basis: mocht de kat urineren, dan lekt het niet in de wagon. Leg er absorberend papier en ook een deken in. U zult waarschijnlijk wel in staat zijn om de kat in haar reismandje op uw schoot te houden, alhoewel dit afhankelijk is van het type trein en de beschikbare ruimte.

Reizen met het vliegtuig

Als u van plan bent om met uw kat per vliegtuig te reizen, dan moet u dit van tevoren goed plannen. U kunt de keus hebben uit een aantal luchtvaartmaatschappijen en de manier waarop ze uw kat vervoeren kan invloed hebben op uw keuze. De meeste luchtvaartmaatschappijen staan het niet toe om katten samen met hun eigenaren te laten reizen, zodat ze in een speciaal gedeelte van het laadruim worden gezet dat verwarmd is en onder druk staat.

Het reizen gaat met de meeste katten prima, maar het is niet verstandig om met een drachtige kat of kittens jonger dan drie maanden te reizen. Bedenk ook dat niet alle vluchten een vergunning hebben om dieren te vervoeren, dus het kan zo zijn dat de kat met een andere vlucht moet reizen dan u.

Boek, indien mogelijk, een rechtstreekse vlucht voor de kat zodat het niet noodzakelijk is om de kat te storen door een tussenstop, dit zal ook eventuele problemen voorkomen met wachten in een erg warm of juist koud land. Dit kan ook invloed hebben op het tijdstip van de vlucht die u kiest. De International Air Transport Association Standards (de Standaard van de Internationale Vereniging voor Luchtvaarttransport) zegt dat een kist groot genoeg moet zijn om in te kunnen staan en het moet mogelijk zijn om er gemakkelijk in rond te kunnen draaien - neem contact op met afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen over wat zij noodzakelijk achten.

Eenmaal aangekomen op uw bestemming

Plaats de kat, nadat u bent aangekomen, in een kamer en zorg ervoor dat ze veilig en op haar gemak is en niet kan ontsnappen. Geef water en wat eten, hoewel ze misschien niet geïnteresseerd is in eten totdat ze wat beter gesetteld is. Laat de kat ten minste een week niet naar buiten gaan en zorg ervoor dat ze te identificeren is, mocht ze verdwaald raken. Houd het voer ongeveer 12 uur achter, zodat de kat hongerig is en naar u toekomt voor eten wanneer u haar roept. Laat haar geleidelijk aan wat verder verkennen en gebruik voer om er zeker van te zijn dat ze niet te ver weg gaat en terugkomt voor de vaste maaltijden.

Gebruik van het reismandje

Voor katten betekent het gebruik van het reismandje meestal een bezoek aan de dierenarts, dus ze zijn vaak niet zo enthousiast om er in te gaan. Neem voor de reis ruim de tijd om de kat te laten wennen aan het reismandje of krat.

Zorg ervoor dat het een aangename plek wordt - voer de kat traktaties als ze er eenmaal in zit en maak een gezellig bed van bekend ruikend beddengoed dat gebruikt kan worden tijdens de reis. Laat de deur open en moedig de kat aan om in en uit te lopen en om erin te slapen. Daarna, wanneer de reis echt gaat beginnen, is de kat in ieder geval bekend met haar naaste omgeving.

Als u meerdere katten heeft is het beter om ze aparte reismandjes te geven, omdat deze een betere luchtdoorstroming toestaan, meer ruimte hebben en minder kans hebben op oververhitting. Zelfs de beste vrienden kunnen gestresst raken gedurende een reis en op een rare, gespannen manier met elkaar omgaan; aparte reismandjes zullen eventueel letsel voorkomen. Als ze elkaar in ieder geval maar kunnen zien en horen, dan kunnen ze zich daardoor wat comfortabeler voelen.

Onthoud de kat voor ongeveer vier tot vijf uur voor de reis van voer voor het geval de kat ziek wordt tijdens de reis. Bied wat water aan tegen de tijd dat u vertrekt en doe dit, indien mogelijk, nogmaals tijdens de reis. U kunt kommen kopen die aan de kooitjes vastgemaakt kunnen worden, zodat ze niet worden omgegooid door de kat tijdens de reis. Deze zijn gemakkelijk bij te vullen zonder dat de kooi open moet, mocht de reis vertraging oplopen. -  www.fabcats.org

Uw tuin moet een veilige en fijne plek zijn voor het hele gezin. Uw puppy hoort daar natuurlijk ook bij. Veel doodgewone tuinartikelen kunnen echter gevaarlijk en soms zelfs fataal zijn voor honden. Slakkenkorrels zijn erg giftig, net als diverse onkruidverdelgers, dus lees de gebruiksaanwijzing aandachtig en houd deze producten hoe dan ook buiten het bereik van uw huisdier. Als hij per ongeluk toch met iets in aanraking komt, of u vermoedt dat dit het geval is, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Uw puppy en planten

Veel normale planten zijn giftig voor huisdieren en sommige zelfs dodelijk. Als uw puppy bijvoorbeeld een bloembol wil opgraven en er vrolijk op begint te knagen, stop hem dan want dat kan erg gevaarlijk zijn. Hier zijn nog een paar planten die giftig zijn voor honden, sommige zelfs erg giftig:

vingerhoedskruid, primula's, taxus, rabarber, blauwe regen, lupine, lathyrus of siererwt, chrysanten en gouden regen.

Uw puppy en tuingereedschap

Wanneer uw puppy in de tuin aan het spelen is, gebruik dan nooit een grasmaaier of borderknipper, want deze kunnen ernstig letsel toebrengen. Laat nooit gereedschap slingeren met scherpe messen of punten. Als uw puppy erop trapt kan hij zich lelijk bezeren. En om uzelf te beschermen tegen een nat pak, is het belangrijk om de tuinslang goed op te bergen zodat hij deze niet kapot kan kauwen!  

Uw puppy en vijvers

Zorg ervoor dat u vijvers en fonteintjes afdekt zolang uw puppy nog jong is. Het kan lastig voor hem zijn om zelfs uit het ondiepste vijvertje te krabbelen en ook hier kan hij zich bezeren of (laat het niet waar zijn) verdrinken.

Uw puppy en omheiningen

Eén van uw tuinopdrachten is om te controleren of het hek puppybestendig is. Pas als er geen gaten in het hek zitten mag hij de tuin in. Het laatste dat u wilt is dat uw nieuwe aanwinst op straat verdwaalt of wordt aangereden. En als u een houtbeits gebruikt zoals creosoot, houd uw puppy dan uit de buurt totdat het goed droog is en let er op dat er geen geopende blikken blijven staan waar hij uit kan drinken.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's PRESCRIPTION DIET s/d Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.