Hoe uw hond te borstelen en te wassen

Published by
Leestijd is minuten

U vindt het mogelijk belangrijker om uw hond in bad te doen dan uw hond zelf -in het bijzonder waneer hij buiten in de modder heeft gerold. Maar om het voor u beiden zo gemakkelijke mogelijk te maken zijn er een aantal dingen die u kunt doen om het bad zo plezierig mogelijk te maken.

 1. Kies de beste locatie om uw hond te wassen. Een badkuip is over het algemeen het gemakkelijkst, maar wanneer u een erg kleine hond heeft is het wellicht comfortabeler voor u beiden om een schaal of de wasbak te gebruiken. Als uw hond lang haar heeft, houd er dan rekening mee dat dit de gootsteen kan verstoppen.
 2. Zorg ervoor dat u uw hond eerst kamt of borstelt. Dit helpt om de losse haren en klitten te verwijderen welke moeilijk handelbaar zijn in nat haar. Veel honden zien geborsteld worden als verwennerij en ontspannen hier zelfs door.
 3. Draag een schort of oude kleding. De kans dat u nat wordt is groot!
 4. Leg een anti-slip mat in het bad (in het bijzonder als u een grote hond heeft) om te voorkomen dat u of uw hond uitglijdt bij het in en uit bad tillen.
 5. Laat wat warm water in bad of wasbak lopen. Koud water is niet prettig voor honden (stelt u zichzelf eens een koud bad voor) maar te heet is ook niet wenselijk.
 6. De hoeveelheid water is afhankelijk van het formaat van uw hond, maar vul het bad niet te ver want hier kan uw hond van in paniek raken. Dit kan ook gebeuren door het geluid van een lopende kraan, dus vul het bad alvorens u uw hond erin plaatst.
 7. Til uw hond op en plaats hem in het bad. Hij zal waarschijnlijk meteen proberen eruit te komen, maar wees volhardend.
 8. Gebruik een plastic beker of mok om water over uw hond te gieten, u kunt de douchekop gebruiken als uw hond hier niet bang voor is. Het kan voorkomen dat hij probeert het water af te schudden (waarbij u ook nat wordt).
 9. Wrijf de hondenshampoo tussen uw handen, of los het op in een beetje warm water en giet het over uw hond. Masseer dan voorzichtig met uw handen de shampoo in de vacht van uw hond. Wees er hierbij van verzekerd dat de shampoo tot op de huid komt. Probeer te voorkomen dat er shampoo in zijn ogen of oren komt.
 10. Spoel af met warm water. Zorg ervoor dat de vacht van uw hond helemaal vrij is van shampoo, anders kan zijn huid uitdrogen.
 11. Til uw hond uit het bad – kijk uit dat niemand uitglijdt – en laat hem zich uitschudden. Wrijf hem dan droog met een lekker warme handdoek (of gebruik een haardroger als hij niet bang is voor dit geluid).
 12. Geef uw hond iets lekkers omdat hij zo braaf is geweest, en borstel hem hierna voor de laatste keer.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's PRESCRIPTION DIET s/d Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.