Tips om de hond veilig mee te nemen in de auto

Published by
min read

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

De hond mee op reis nemen in de auto is er leuk - of je bestemming nu ver weg ligt of dichtbij. Maar er zijn wel veiligheidsrisico's waar je rekening mee moet houden. Lees verder voor tips over veilig reizen met de hond in de auto.

De reisbench is het beste

Small dog maltese sitting safe in the car on the back seat in a safety crateAls de hond meegaat in de auto, raadt de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals aan om honden van elk formaat in een reiskooi of -bench te zetten. Dit is voor de hond een veilige manier van reizen en voorkomt dat je onder het rijden wordt afgeleid. Zet de reisbench zo mogelijk vast op de achterbank van de auto of in de bagageruimte van een SUV, stationwagon of minivan, en maak de veiligheidsriem vast zodat de reisbench niet gaat schuiven als je plotseling moet remmen. De reisbench moet groot genoeg zijn zodat de hond er comfortabel in kan staan, omdraaien, zitten en liggen, maar hij mag niet zo groot zijn dat hij alle kanten op schuift als de auto in beweging is. Daarnaast dient de reisbench goed geventileerd te zijn. Je kunt van de reisbench een aangename plek maken voor de hond door er een dekentje in te leggen en eventueel de zijkanten van schuimrubber te voorzien om verwondingen te voorkomen. Let er wel op dat de hond niet op het beschermende materiaal kauwt en het niet opeet.

Als een reisbench niet werkt

Als een reisbench niet tot de mogelijkheden behoort, gebruik dan een veiligheidstuigje dat je vastmaakt aan de autogordel en zet de hond hiermee vast op de achterbank. Er zijn ook metalen hondenrekjes of rekjes met 'mesh' verkrijgbaar die in minivans en SUV's kunnen worden geplaatst om ervoor te zorgen dat honden op de achterbank blijven. Dit maakt autoreizen met de hond veel veiliger. Hoewel de bovenstaande alternatieven goede manieren zijn om te voorkomen dat je puppy je onder het rijden afleidt of in de weg zit, zijn ze niet bedoeld om ze te beschermen tegen verwondingen als gevolg van een aanrijding. En hoewel ze je maatje meer vrijheid geven en de reis aangenamer maken, is een reisbench nog steeds de veiligste optie.

Als er geen achterbank is

Hoewel de achterbank over het algemeen de veiligste plek is voor je hond, voornamelijk omdat de airbag voor in de auto kan leiden tot verwondingen, heeft niet elke auto een kofferbak of een bagageruimte. In dat geval kun je de hond het beste in een reisbench op de passagiersstoel zetten en de airbags aan de passagierskant uitschakelen. Als je hond te groot is om hem in een reisbench op de voorstoel te zetten, gebruik dan een veiligheidstuigje en zet hem vast met de autogordel. Laat de hond in geen geval meerijden in de bak van een open pick-up truck.

Dog lies next to a woman leaning on a car.

Als je een lange autoreis gaat maken, wil je misschien het liefst zo snel mogelijk zo ver mogelijk komen (zonder de maximumsnelheid te overtreden natuurlijk), maar vergeet daarbij niet om rekening te houden met je trouwe viervoeter. Houd om de twee uur pauze zodat je pup even z'n pootjes kan strekken en z'n behoefte kan doen. Neem water mee en geef je puppy tijdens elke pauze wat te drinken. Als je hond geen last heeft van wagenziekte kun je hem wat voer geven.

Comfortabel op reis

Vergeet niet dat deze richtlijnen voor het reizen met de hond in de auto niet alleen bedoeld zijn om de veiligheid van de hond te garanderen, maar ook voor jouw veiligheid en die van de overige passagiers. Daarom moeten honden van elke grootte veilig worden vastgezet. Jouw kleine hond vindt het waarschijnlijk geweldig om lekker bij je op schoot te liggen tijdens de reis, maar de hond los op schoot nemen in de auto is even gevaarlijk als het los op schoot meenemen van kinderen. Zet de hond in een reisbench of in de veiligheidsgordel tijdens de reis, ongeacht ras of grootte, zodat jullie allebei veilig op de plaats van bestemming aankomen.

 

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus is a pet parent and pet blogger from Tulsa, Oklahoma, where she usually writes under the supervision of a lapful of furbabies.

 

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> / Optimale Mobiliteit Mini is speciaal samengesteld ter ondersteuning van een optimale mobiliteit en soepele gewrichten bij honden die de voorkeur geven aan een kleiner brokje. Verrijkt met omega-3 vetzuren en wetenschappelijk bewezen anti-oxidanten.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Mature Adult 7+ Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om een sterk immuunsysteem, gezonde vitale organen en de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten en natuurlijke ingrediënten en met toegevoegde vitaminen en mineralen.</p>