Uw puppy tegen ziekten inenten

Published by
Leestijd is minuten

Ziekten die van vitaal belang zijn om uw puppy tegen in te enten

Inentingen kunnen uw puppy beschermen tegen diverse ernstige ziekten. De volgende ziekten klinken nogal eng, maar als u ervoor zorgt dat uw puppy de juiste inentingen krijgt, hoeft u zich er nooit meer zorgen om te maken.

Ziekte van Carré

De symptomen zijn onder andere hoesten, diarree, koorts, braken, geïrriteerde ogen en een loopneus. Soms worden de neus en voetkussentjes hard en gebarsten. In ernstige gevallen kunnen er beroertes, stuiptrekkingen of verlammingen voorkomen. De ziekte kan dodelijk zijn.

Honden-parvovirus

Dit is een zeer besmettelijke ziekte die wordt gekenmerkt door bloederige diarree. Andere symptomen zijn braken, verminderde energie, depressie en verhoging. Vooral puppy's jonger dan zes maanden zijn erg ontvankelijk voor het parvovirus. Het parvovirus kan fataal zijn.

Hondenhepatitis

Symptomen van deze ziekte zijn hoesten, buikpijn, toevallen, braken en diarree. Ogen krijgen een blauwe waas (blauw oog of melkglasoog). Puppy's jonger dan twaalf maanden zijn ontvankelijk voor deze ernstige en potentieel levensbedreigende leveraandoening.

Leptospirose

Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie en kan worden overgedragen door contact met de urine van geïnfecteerde dieren. Eén vorm van Leptospirose kan worden overgedragen via de urine van andere honden. Een andere vorm, ook wel de ziekte van Weil genoemd, kan worden overgedragen via de urine van ratten. Symptomen zijn onder andere depressie, verhoging, grote dorst, lethargie, overmatig urineren, buikpijn, braken, bloederige diarree en geelzucht. Als uw puppy geelzucht heeft, kunt u dit zien doordat zijn huid geel wordt - dit kunt u ook vaststellen in zijn oogwit en aan de binnenkant van de wang. In sommige ernstige gevallen kan deze ziekte binnen een paar uur fataal zijn. Deze vorm van Leptospirose kan ook worden overgedragen op mensen.

Honden-parainfluenzavirus

Dit is een zeer besmettelijke ziekte die kennelhoest veroorzaakt. Dit is een droge, keffende hoest die zo ernstig kan zijn dat het klinkt alsof de hond stikt.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's PRESCRIPTION DIET s/d Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.