De keuze binnen het nest

Published by
Leestijd is minuten
200323642-001

Als u een kitten uit een nest kiest, doe dan uw voordeel met deze handige tips.

Neem de tijd en stel zo veel mogelijk vragen. Zijn de kittens al bij de dierenarts geweest, is hun gezondheid onderzocht, zijn ze ingeënt en ontwormd?

In wat voor soort omgeving wordt het nest gehouden? Wees op uw hoede als het nest in een schuur of hok wordt gehouden en de kittens maar weinig contact met mensen hebben gehad.

De socialisatieperiode van katten is maar kort en ligt in de leeftijdsperiode van vier tot zestien weken. Een kitten die tijdens die fase niet gewend raakt aan het alledaagse leven met alle bijbehorende geluiden en geuren, kan later problemen krijgen. Hoe vertederend ze ook kunnen zijn, wees voorzichtig met het kiezen van een kitten die erg nerveus lijkt. Dit kan een teken zijn van gebrekkige socialisatie in de vroege jeugd. En laat u ook niet verleiden om uit medelijden de kleinste en zwakste kitten te nemen. Dat zou wel eens een heel dure fout kunnen blijken.

Haal een kitten niet te vroeg bij haar moeder en broertjes en zusjes weg. Om goed te socialiseren moet ze minstens 12 weken oud zijn.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten