De keuze binnen het nest

Published by
Leestijd is
200323642-001

Als u een kitten uit een nest kiest, doe dan uw voordeel met deze handige tips.

Neem de tijd en stel zo veel mogelijk vragen. Zijn de kittens al bij de dierenarts geweest, is hun gezondheid onderzocht, zijn ze ingeënt en ontwormd?

In wat voor soort omgeving wordt het nest gehouden? Wees op uw hoede als het nest in een schuur of hok wordt gehouden en de kittens maar weinig contact met mensen hebben gehad.

De socialisatieperiode van katten is maar kort en ligt in de leeftijdsperiode van vier tot zestien weken. Een kitten die tijdens die fase niet gewend raakt aan het leven van alledag met alle bijbehorende geluiden en geuren, kan later problemen krijgen. Hoe vertederend ze ook kunnen zijn, wees voorzichtig met het kiezen van een kitten die erg nerveus lijkt. Dit kan een teken zijn van gebrekkige socialisatie in de vroege jeugd. En laat u ook niet verleiden om uit medelijden de kleinste en zwakste kitten te nemen. Dat zou wel eens een heel dure fout kunnen blijken.

Haal een kitten niet te vroeg bij haar moeder en broertjes en zusjes weg. Om goed te socialiseren moet ze minstens 12 weken oud zijn.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Prescription Diet™ Feline d/d™ Venison & Green Pea

  <ul><span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> d/d™ Feline Venison and Green Pea is samengesteld om allergische reacties op voeding te helpen verminderen en de gezondheid van de huid te ondersteunen. </ul><ul><br><strong> 
 • VetEssentials™ Kitten

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding voor een gezond groei, ontwikkeling en sterke immuniteit. Met klinisch bewezen antioxidanten en DHA.
 • VetEssentials™ Feline Young Adult

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding voor gewichtscontrole, schone tanden en gezonde urinewegen. Met klinisch bewezen antioxidanten om de immuniteit te versterken.
 • VetEssentials™ Feline Mature Adult

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding die de nieren en vitale orgaanfuncties helpt te behouden. Met klinisch bewezen antioxidanten, omega-6 vetzuren en minder fosfor.